UUTISET

19.11.2021

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – KORIHAIT

Korisliigan kärkipaikalla oleva Karhubasket (10 voittoa/1 tappio) saa lauantaina vieraaksi Korihait (1/10). Samalla karhuluolaan saapuu takamies tähti Bojan Sarcevic. Sarcevic pelasi Kauhajoella kahdeksan kauden ajan, ja johti oranssipaidat kahteen mestaruuteen sekä viime kaudella hopeamitaleille.

Karhubasket suosittelee kasvomaskin käyttöä ottelutapahtumassa. Saavutahan salille täysin terveenä ja huolehditaan hyvästä käsihygieniasta. Käsidesinfiointipisteitä on useissa paikoissa ympäri salia.

Lippuja lauantaina otteluun saa ennakkoon osoitteesta ennakkolippu.com ja Kauhajoen Kesportista. Lauantaina ottelu alkaa kello 17, salin ovet avautuvat kello 15.30 ja samalla käynnistyy myös lipunmyynti Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallilla (Aninkuja 4, 61800 Kauhajoki). Salilla on myynnissä myös Karhubasketin fanituotteita, joita saapuu lisää maaottelutauon aikana.

Karhubasket palasi keskiviikkona Korisliigan kärkipaikalle, kun se kävi voittamassa Lahti Basketballin numeroin 70-83. Karhubasket ratkaisi tuon ottelun heti avauskympillä, kun hyvällä intensiteetillä puolustaneet oranssipaidat pitivät isännät vain kuudessa pisteessä. 6-25 päättyneen avausneljänneksen jälkeen ottelu tasoittui, mutta Lahti ei pystynyt hyvästä kiristä huolimatta pääsemään rinnalle.

Karhubasketin kaukoheittopeli ei ollut uomissaan, sillä kolmoset osuivat vain 17 prosentin tarkkuudella. Joukkue haki kuitenkin 21 hyökkäyslevypalloa ja aiheutti puolustuksellaan lahtelaisille 23 menetystä. Eikä Lahti saanut hyviä heittopaikkoja, joka piti kotijoukkueen tarkkuuden kolmosissa 17 ja kakkosissa 46 prosentissa. Korisliigan lokakuun pelaaja Cameron Jones (22/3/7) oli hankala pideltävä Lahdelle. Samoin Rene Rougeau (20/11/4/4 riistoa) jatkoi vahvoja esityksiä. Kun lahtelaisilta puuttui sentteri Henri Ventoniemi, niin Karhubasketin Simeon Carter (19/11/4 torjuntaa) hallitsi ilmatilaa molemmilla koreilla.

Karhubasketilta puuttui kokoonpanosta takamies Henri Kantonen, joka kärsii alavartalovammasta. Kantonen valittiin juuri maajoukkueen eli Susijengin ryhmään, joka aloittaa valmistautumisen ensi viikolla edessä oleviin MM-karsintoihin. Lauantaina kierroksen jälkeen alkaakin maajoukkuetauko, jonka aikana joukkueet pääsevät vetämään happea ja parantelemaan pikkuvaivoja, joita joka joukkueelle on varmasti tullut syksyn aikana. Karhubasket palaa liigaparketille 4. joulukuuta, kun se matkaa Saloon Vilppaan vieraaksi.

-Pääsemme aloittamaan toisen runkosarjakierroksen hienoista asemista sarjan kärkipaikalta, Janne Koskimies alustaa lauantain kamppailu. – Lauantaina vieraaksemme Liikuntahalliin saapuu Korihait, jonka pelaajistossa on tapahtunut muutoksia kauden avausottelun jälkeen. – Bojanin paluu vanhalle kotikentälleen pitää tietysti tehdä mahdollisimman vaikeaksi ja keskittyminen täytyy säilyä paremmin läpi ottelun, kuin keskiviikkona Lahdessa. – Siellä meille kirjattiin kauden korkein lukema 15 pallonmenetystä.

Karhubasketin kokoonpano: Jones, Rougeau, Kaukiainen, Innamaa, Hakamaa, Skinner, Peltonen, Toppin GTD 25%, Carter GTD 75%, Marttinen.

Lauantaina alkaa Korisliigan toinen kierros eli joukkueet ovat nyt kohdanneet toisensa kertaalleen. Toisen kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylä- ja alaloppusarjaan. Molempiin loppusarjoihin tulee siis kuusi joukkuetta.

Karhubasket kävi syksyllä hakemassa Korihaista 54-79 vierasvoiton. Tuolloin oranssipaidat pohjustivat voiton levypalloilla, jotka se voitti lukemin 31-49. Karhubasket teki 48 pistettä korin läheisyydestä ja upotti kakkoset 58 prosentin tarkkuudella. Lee Skinner (16/10) ja Cameron Jones (16/10/4) tekivät 16 pistettä mieheen. Simeon Carter ei tuolloin ollut joukkueen kokoonpanossa, eikä Malik Toppin ollut pelikunnossa.

Karhubasket on voittanut Hait 26 kertaa putkeen. Haiden viimeisin voitto on helmikuun lopusta 2012, kun ottelu päättyi lukemiin 80-79. Jos Hait eivät nyt kauhajokisia voita, niin voittoputki venyy ennätykselliseen 10 vuoteen, sillä hyvin todennäköisesti joukkueet pelaavat eri loppusarjoissa.

Jos Karhubasketin kokoonpano oli kauden ensimmäisessä kohtaamisessa erilainen, niin Korihailla se vasta eri mallissa on. Takamies Unique McLean, joka teki lokakuun alussa 12 pistettä, on lähtenyt. Samoin poissa on Jalen Henry (11/5). Tämä kaksikko lähti marraskuun puolivälissä. Koby Thomas (8/4) lähti jo lokakuun loppupuolella. Hailla on rivistössä nyt kaksi ulkomaanvahvistusta, 208 senttinen sentteri Deng Riak ja Lokakuun lopussa joukkueeseen liittynyt 198 senttinen laituri Jalen Jackson.

Korihait päättivät yhdeksän ottelun tappioputken kotisalissaan marraskuun 13. päivä, kun Lahti lähti kotimatkalle 86-62 tappion jälkeen. Tuossa ottelussa Haiden peliä johtivat Jalen Jackson (24/6/3) ja Bojan Sarcevic (20/6/6). Haiden kakkoset upposivat hyvällä 62 prosentin tarkkuudella. Lahti menetti pallon 25 kertaa ja onnistui kolmosissa vain 18 prosentin tarkkuudella, joten vaikka vieraat voittivat levypallot 38-45, niin Uusikaupunki nappasi kauden ensimmäisen voiton.

Edellisen ottelun Uki pelasi Tiistaina Nokialla. Kokoonpano oli nykyisessä muotissa ja sarjapisteet jäivät BC Nokialle tuloksella 94-72. Jalen Jackson (19/4/4) oli jälleen joukkueensa paras pistemies. Korihait kaipaa kipeästi lisävahmistuksia joukkueeseensa ja ilmeisesti sellainen on löytynyt. Hait tiedottivat perjantaina 19. marraskuuta, että joukkueeseen on liittynyt 24-vuotias ja 208 senttinen Mitchell Smith kanssa. Smith siirtyy Suomeen Ruotsin pääsarjasta, Norrköping Dolphinsin joukkueesta. Ruotsissa Smith teki 11 ottelussa keskiarvoiksi 7,2 pistettä ja poimi 5,8 levyriä. Meneillään on Smithin ensimmäinen ammattilaiskausi. Edelliset neljä kautta hän pelasi Missourin yliopistossa 5,2 pisteen ja 4,5 levypallon keskiarvoilla.

kuva: Eero Siivonen

Korihait on hakemassa pelilupaa kanadalaiselle Jake Newmanille. 198 senttinen Newman on ollut noin kuukauden treenaamassa Haiden kanssa, mutta ei vielä pysty edustamaan uusikaupunkilaisia.

Nähtäväksi jää, miten Ukin peli kehittyy Smithin kanssa. Sentteri Deng Riakia (7,1/5,4) ja erityisesti Jalen Jacksonia (17,6/4/2,6) on vahdittava tarkasti. Haiden pelin sielu on tietysti Bojan Sarcevic (9,9/4/6,2). Viisikko täydentyy todennäköisesti Sebastian Lindbergillä (8,3/2,3), joka on ajoittain esittänyt pirteitä otteita.

Aamos Nikula (4) on kärsinyt loukkaantumisista, eikä pelaa lauantaina. Atte Perttu (4,5/1,2), Jaakko Lahti (2/1,5) ja Manuel Barnes (6,5/3,4) täydentävät valmentaja Jarno Nikulan pelaavan kokoonpanon. Sarja kärjen vieraaksi, Nikula avaa niukkasanaisen kommentoinnin korisliiga.fi sivustolla. – Menetykset saatava minimoitua, sekä puolustuksen paluu isossa roolissa.

Haiden kokoonpano: Sarcevic, Nikula, Lehtonen, Barnes, Pettu, Smith, Riak, Jackson, Lindberg.

Karhubasket – Korihait lauantaina kello 17 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa. Tervetuloa!