UUTISET

17.12.2021

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – LOIMAA BISONS

Korisliigaa johtava Karhubasket (13 voittoa/2 tappiota) saa lauantaina vieraaksi Loimaan Biisonit (4/11). Ottelu alkaa koulukeskuksen liikuntahallissa kello 17.

Ennen ottelua palkitaan myös Korisliigan marraskuun kuukauden pelaaja eli kuukauden Valopilkku Rene Rougeau. Renen henkilökohtaiset tilastokeskiarvot marraskuulta olivat 15,4 pistettä, 10,2 levypalloa ja 3,8 koriin johtavaa syöttöä. Keskimääräiseksi tehokkuuslukemaksi merkittiin vakuuttava 23,2. Edellisen kerran Rougeau sai vastaavan palkinnon maaliskuussa 2019. Aiemmin Valopilkuksi on tällä kaudella valittu myös Karhubaskettia edustava Cameron Jones, joka sai kunnian olla lokakuun Valopilkku.

Uusin säädösten mukaan jokaiselta sisääntulijalta tarkastetaan koronapassi heti ovella. Alle 16-vuotiailta koronapassia ei vaadita. Koronapassin tarkistus ottaa oman aikansa, joten peliin kannattaa saapua hieman aikaisemmin. Ovet koulukeskuksen liikuntahallilla (Aninkuja 4, 61800 Kauhajoki) avautuvat kello 15.30. Ottelu alkaa kello 17.00. Karhubasket antaa myös vahvan suosituksen kasvomaskin käytöstä koko ottelutapahtuman ajan. Lisäksi huolehditaan hyvästä käsihygieniasta. Käsidesinfiointipisteitä on monissa paikoissa ympäri salia.

Koronapassina toimii omakannasta ladattava EU:n koronatodistus. Sen voi ladata puhelimeen tästä linkistä (vaatii kirjautumisen) www.kanta.fi/koronapassi. Koronapassi voi olla myös tulostettuna. Varaudu ottamaan mukaan kuvallinen henkilötodistus, josta voidaan varmistaa koronapassin henkilöllisyys ja tarvittaessa todentaa saapuvan henkilön ikä.

Samalla kun ovet aukeavat, alkaa salilla myös lipunmyynti. Ennakkoon lippuja voi ostaa Kauhajoen Kesportista ja osoitteesta ennakkolippu.com. Salilla on myös Karhubasketin fanimyymälä, johon on juuri saapunut täydennystä. Nyt on mahdollista hankkia oranssia pukin konttiin.

Muistilista Karhubasketin kotipeleihin:

Koronapassi (ladattuna puhelimeen tai tulostettu) + henkilötodistus

Pääsylippu (voi ostaa myös salilta)

Saavu ajoissa

Maskisuositus

Karhubasket voitti keskiviikkona Kouvot vieraissa 75-79 (44-34). Ottelu oli kaksijakoinen. Kouvot hallitsi tapahtumia puoliaikaan saakka, mutta sen jälkeen ote siirtyi vieraille. Kouvot pystyi vielä kolmannen kympin puolivälissä venyttämään etumatkansa noin 10 pisteeseen, mutta oranssipaidat tulivat rinnalle ja ohi.

Karhubasket sai keskiviikon otteluun mukaan noin kuukauden pelitauolla olleen Henri Kantosen ja Severi Kaukiaisen. Tämä helpotti joukkueen pelaamista huomattavasti, sillä Korisliigan kärkipaikalla oleva joukkue oli pelannut muutaman ottelun ilman takamiestä. Cameron Jonesin paluuta odotellaan lähiaikoina.

Karhubasket aiheutti edellisessä ottelussa Kouvoille kauden ensimmäisen kotitappion, joten sarjassa on enää yksi joukkue, joka ei ole kotona hävinnyt. Oranssipaidat ovat voittaneet kaikki seitsemän kotiotteluaan keskimäärin 25,4 pisteen marginaalilla. Vieraat ovat jääneet karhuluolassa 70 pisteeseen.

-Viimeinen ottelu ennen joulutaukoa, jossa saamme vieraaksi Bisonsin Loimaalta, Janne Koskimies aloittaa ennakon. – Ensimmäinen ottelu Loimaalla oli tiukka ja vähäkorinen kamppailu. – Vastustaja on vaihtanut kaksi amerikkalaispelaajaa sen ottelun jälkeen ja ovat saaneet lisää korintekovoimaa takakentälle.

Karhubasketin kokoonpano: Rougeau, Kantonen, Kaukiainen, Innamaa, Marttinen, Hakamaa, Toppin, Carter, Skinner, Peltonen.

Karhubasket haki joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa 71-79 voiton Loimaalta. Tuossa lokakuun loppupuolen ottelussa Karhubasket otti komennon ensimmäisellä kympillä, jonka se vei 20-29. Bisons ei kuitenkaan luovuttanut, sillä ennen päätösneljännestä eroa oli kolme pistettä. Kauhajokiset pitävät isännät kuitenkin takanaan, joten sarjapisteet saatiin mukaan.

Karhubasketin tehomiehinä tuossa ottelussa häärivät Cameron Jones (19/5/2/3 riistoa) ja Simeon Carter (14/8). Henri Kantonen (11/4/7) ja Eero Innamaa (11) ylittivät myös 10 pisteen rajan. Karhubasket voitti levypallot 35-41, menetti pelivälineen vain yhdeksän kertaa (Bisons 12) ja upotti vaparit 80 prosentin tarkkuudella. Loimaalaisten menetyksistä vieraat rankaisivat 22 pisteen edestä.

Bisons katkaisi keskiviikkona kolmen ottelun tappioputken, nappaamalla kauden neljännen voiton Lahdesta pistein 88-75. Bisonsin kotisaldo on hyvä, kolme voittoa ja viisi tappiota, mutta vieraissa on tullut vain yksi voitto. Se tuli marraskuun alussa Korihaista lukemin 53-73.

Keskiviikon voitolla Bisons kiri eroa kiinni sarjataulukossa edellä oleviin Kobriin, Katajaan, Pyrintöön ja BC Nokiaan. Tämä nelikko on neljä sarjapistettä eli kaksi voittoa edellä. Sarjataulukon jumbopaikalla on Korihait, mutta loimaalaisten voitosta huolimatta ero pysyi samana, sillä Uki nappasi kotivoiton Pyrinnöstä.

Keskiviikon voittopelissä Bisons teki 56 pistettä korin läheisyydestä ja rankaisi Lahtea 23 menetyksestä 25 pisteellä. Loimaalaiset juoksivat myös 19 pistettä nopeilla hyökkäyksillä. Vaikka Bisons hävisi levypallot 34-42, se pystyi voittamaan, koska paljon pisteitä syntyi vastustajan korin läheisyydestä, joten kakkosten heittoprosentti oli 59. Lahti ei saanut kaukoheittopeliä toimimaan, vaan 18 kolmosta upposi vain 28 prosentin tarkkuudella.

Zack Thomas (29/10/4) teki peräti 29 pistettä 64 prosentin kakkosilla ja 50 prosenttisesti osuneilla kolmosilla. Zachary Copeland (16/3) ja Cortez Edwards (15/3/8) olivat myös hyviä. Kouvoista täksi kaudeksi Loimaalle siirtynyt Teemu Knihtinen (10/4) pelasi ehkäpä kauden parhaan pelinsä, toistaiseksi.

193 senttinen takamies Zachary Copeland (12,7/2,3/3) on joukkueen uusin tulokas. Copeland on pelannut kolme ottelua Korisliigassa. Kolmosia mies on yrittänyt peräti kahdeksan per ottelu, mutta ainakin toistaiseksi onnistumisprosentti on pysynyt matalana, 25 prosentissa. Zach Thomas (17,2/7,4) on joukkueensa paras piste- ja levypallomies. Thomas upottaa heitot tarkasti, sillä kakkosissa tarkkuus on 61,3 prosenttia ja kolmosissa 44,4. Takamies Cortez Edwards (14,1/6,4/5,3) järjestelee loimaalaisten peliä mallikkaasti ja aiheuttaa vastustajalle harmia nopeudellaan. Jenkkinelikon täydentää sentteri Jonathan Galloway (5,3/4,9), joka ei ollut pelaavassa rosterissa keskiviikkona Lahtea vastaan, eikä ilmeisesti pelaa Kauhajoella lauantaina.

Kotimaisella osastolla Teemu Knihtisen (5,7/3,9) lisäksi suuressa roolissa on Juho-Matti Henttonen (10/4,1). Vesa Heinonen (6,1/2,1/2,1), Joona Airanne (2,5/1,4) ja Karhubasketin faneille tuttu Thomas Vehmanen (3,7/1,7/3,3) täydentävät valmentaja Darko Mihajlovicin pelaavan rosterin. Myös Helsingin NMKY:n kasvatti Sami Tahvanainen (3,9) saa mukavasti peliaikaa.

-Odotamme innostuneena lauantain ottelua Kauhajoella, valmenja Darko Mihajlovic aloittaa oman ennakoinnin korisliiga.fi-sivustolla. – Minulle kerrottiin Biisoneiden aikaisemmista taisteluista Kauhajokea vastaan. – Meidän omat fanit ovat meitä tukemassa, joten voimme odottaa loistavaa tunnelmaa. – Saimme edellisestä pelissä lisää itseluottamusta. – Karhubasket on pelissä suuri suosikki, mutta se antaa meille mahdollisuuden pelata ilman mitään painetta. – Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että saapuisimme Kauhajoella vain pelaamaan pelin. – Edellinen kohtaaminen päättyi meidän tiukkaan tappioon. – Haluamme taistella ja antaa kaikkemme vielä kerran ennen lyhyttä joulutaukoa.

Kokoonpano: Copeland, Thomas, Edwards, Heinonen, Henttonen, Knihtinen, Tahvanainen, Airenne, Vehmanen.

Voittopeleissä Bisons upottaa kakkoset 53,5 prosentin ja kolmoset 33 prosentin tarkkuudella. Levypalloja joukkue poimii 38,5 ja jakaa syöttöjä 17,5 ottelua kohden. Menetykset pysyvät 13 kappaleessa. Tappioissa kakkosten prosentti jää alle 50 ja on kolmosissa tasan 30. Levyreitä jää näppeihin 35,7, syöttöjä tulee 15,5 ja menetyksiä 16,5 kappaletta.

Lauantain avainasiat ovat levypallopeli, sillä Bisonsin on pystyttävä vastaamaan Korisliigan parhaan levyrijoukkueen vahvuuteen. Lisäksi loimaalaisten on pidettävä menetykset kurissa. Voittajasta ei ole epäselvyyttä, jos kauhajokiset saavat kaukoheittopelinsä kuriin. Pystyykö Loimaa murtamaan Karhubasketin aggressiivisen kokokentän miespuolustuksen, jää nähtäväksi.

Karhubasket – Loimaa Bisons lauantaina kello 17 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa.

Tervetuloa!