UUTISET

27.12.2021

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – KTP

Kinkut on syöty ja lahjat on avattu. Joulu mennyt siis on. Ennen kuin vuosi vaihtuu, niin Korisliigassa pitää kiirettä kuin joulukuisena yönä Korvatunturilla, sillä joukkueet pelaavat välipäivänä kaksi ottelua.

Korisliigaa johtava Karhubasket (14 voittoa/2 tappiota) aloittaa oman rypistyksensä kotiottelulla sarjataulukon nelosta KTP:tä (10/6) vastaan tiistaina 28. joulukuuta kello 18.30. Pahentunut koronatilanne on pakottanut pelaamaan ottelut suljettujen ovien takana, mutta Kauhajoella yleisö pääsee paikalle. Muistetaan seuraavat asiat:

Koronapassi (ladattuna puhelimeen tai tulostettu) + henkilötodistus

Tule peliin vain täysin terveenä

Pääsylippu (voi ostaa myös salilta)

Saavu ajoissa

Vahva maskisuositus

Käytä käsidesiä

Jokaiselta sisääntulijalta tarkastetaan koronapassi heti ovella. Alle 16-vuotiailta koronapassia ei vaadita. Koronapassin tarkistus ottaa oman aikansa, joten peliin kannattaa saapua hieman aikaisemmin. Ovet koulukeskuksen liikuntahallilla (Aninkuja 4, 61800 Kauhajoki) avautuvat kello 17 ja ottelu alkaa kello 18.30.

Karhubasket antaa myös vahvan suosituksen kasvomaskin käytöstä koko ottelutapahtuman ajan. Lisäksi huolehditaan hyvästä käsihygieniasta. Käsidesinfiointipisteitä on monissa paikoissa ympäri salia.

Koronapassina toimii omakannasta ladattava EU:n koronatodistus. Sen voi ladata puhelimeen tästä linkistä (vaatii kirjautumisen) www.kanta.fi/koronapassi. Koronapassi voi olla myös tulostettuna. Varaudu ottamaan mukaan kuvallinen henkilötodistus, josta voidaan varmistaa koronapassin henkilöllisyys ja tarvittaessa todentaa saapuvan henkilön ikä.

Samalla kun ovet aukeavat, alkaa salilla myös lipunmyynti. Ennakkoon lippuja voi ostaa Kauhajoen Kesportista ja osoitteesta ennakkolippu.com. Salilla on myös Karhubasketin fanimyymälä.

Karhubasket lähti lyhyelle joulutauolle 83-62 kotivoitolla Loimaan Biisoneista. Samalla voittoputki kasvoi nyt kolmeen otteluun, Salossa joulukuun alussa kärsityn 76-65 tappion jälkeen. Salossa alkoivat myös joukkueen loukkaantumishuolet. Koko takamieskolmikko, Cameron Jones – Henri Kantonen – Severi Kaukiainen, oli sivussa loukkaantuneena. Kantosen alavartalovamma oli pitänyt miehen sivussa jo muutaman viikon ennen sitä.

Vilpasta vastaan joukkueen rytmi oli vielä hakusessa, mutta valmennuskolmikko laati uudet suunnitelmat, joten Kobrat voitettiin kotiluolassa 91-73. Rene Rougeau oli entistä isommassa roolissa, sillä hän hoiteli myös takamiehen tehtävät. Kaukiainen ja Kantonen saatiin pelikuntoon ennen vierasottelua Kouvoja vastaan, joten jännittävien vaiheiden jälkeen voitto haettiin Kouvolasta lukemin 75-79.

KTP:tä vastaan avainasemassa ovat levypallopelaaminen ja kaukoheittopeli. Karhubasket ei ole missään vaiheessa kautta saanut kolmosia uppoamaan hyvällä tarkkuudella. Voitto-otteluissa prosentti hiukan yli 30, kun tappioissa se on jäänyt 28,3 prosenttiin. Cameron Jones palaa pelaavaan kokoonpanoon, mikä helpottaa pelin rakentelua ja heittopaikkojen luomista. Henri Kantosen pelaaminen on epävarmaa ja ratkeaa vasta tiistaina ennen peliä. Lee Skinner on sivussa, joten Malik Toppin jatkaa pelaavassa kokoonpanossa.

-KTP on isokokoinen vastustaja, joka on vaarallinen hyökkäyspään levypalloissa, valmentaja Janne Koskimies aloittaa pelin ennakoinnin. – Saimme kokea tämän ensimmäisessä kohtaamisessa, jossa meidän oman pään levypallopelaaminen ei ollut riittävällä tasolla. – Tauolta palattaessa on aina se joukkue vahvoilla, joka pääsee oman pelaamisen ytimeen nopeammin ja pystyy välttämään helppoja virheitä.

Karhubasketin kokoonpano: Jones, Rougeau, Kantonen GTD 75%, Kaukiainen, Innamaa, Marttinen, Hakamaa, Toppin, Carter, Peltonen.

Karhubasket ja KTP ovat iskeneet yhteen Korisliigassa 63 kertaa. Kauhajokiset ovat napanneet 36 voittoa ja niistä 11 on tullut putkeen. KTP:n edellinen voitto on tullut huhtikuun 9. päivä 2019, kun kotkalaiset voittivat 98-79. Tällä kaudella Karhubasket haki lokakuun lopussa Kotkasta 64-83 voiton. Silloin vieraat tuottivat KTP:lle 17 menetystä, joista oranssipaidat juoksivat 24 pistettä. Vaikka KTP voitti levypallot 45-39, niin kauhajokiset tekivät 52 pistettä korin läheisyydestä ja upottivat kakkoset 58 prosentin tarkkuudella. KTP:n osumatarkkuus kakkosissa jäi 30 prosenttiin.

KTP on vahvoilla esityksellä kiilannut itsensä sarjataulukon neloseksi. KTP:n takana sen sarjasijoitusta uhkaa kovakuntoinen Vilpas, joka on kotkalaisia jäljessä kaksi sarjapistettä. Salolaiset hamuavat mukaan yläloppusarjaan ja pudotuspelejä silmällä pitäen, top neljä sijoitus toisi avauskierrokselle kotiedun. Edellä olevat Kouvot on kahden ja Seagulls neljän pisteen päässä, joten sinnekään matka  ei ole pitkä.

KTP on voittanut viidestä viimeisestä pelistä neljä, joten otteet ovat viime aikoina olleet kunnossa. Suorituksen arvoa nostaa myös se, että jenkkitakamies Richard Williams on ollut sivussa lähes kuukauden. Toki takamies Joonas Lehtoranta on nostanut samalla tasoaan. Lehtoranta on jakanut kolmessa edellisessä ottelussa kahdeksan syöttöä, kun muuten kauden keskiarvo (ilman näitä kolmea peliä) on 3,5.

KTP lähti joululomalle 72-82 vierasvoitolla Katajasta. Joensuussa KTP johti jo puoliajalla 39-55. Levyypallot kotkalaiset voittivat peräti 25-47, ja vaikka menetyksiä tuli peräti 22 kappaletta, niin Katajan kakkosten onnistumisprosentti 29, käänsi vaakakupin vieraille. Antwon Lillard teki 20 pistettä, Remu Raitanen 15/11 ja Urald King 12/10.

Sitä ennen KTP voitti Gullsit kotona 96-80, aiheuttaen helsinkiläisille kauden neljännen tappion. Tuossakin kamppailussa voittoresepti oli samanlainen. Mahtivoitto levypallotaistelussa 42-29 ja vastustajan matala kakkosten tarkkuus, 44 prosenttia. Brown teki 17 pistettä, mutta ratkaisevassa roolissa olivat Topias Kuukkanen (15/1) ja Joonas Lehtoranta (12/3/10). Kuukkanen upotti pelitilanneheitot 75 prosentin tarkkuudella sukkaan. Lehtoranta jakoi 10 syöttöä ja kirjasi +/-tilastoon lukeman +26.

KTP on pelannut kaudella yhdeksän vieraspeliä. Voittoja on kertynyt viisi ja tappioita neljä. Voitot ovat tulleet Lahdesta, Salosta, Loimaalta, Uudestakaupungista ja edellisessä ottelusta Joensuusta. Vierasvoittoja voisi hyvinkin olla kaksi enemmän. Heti sarjakauden alussa KTP hävisi Nokialla 88-86, vaikka johti minuutti ennen loppua 85-86 Remu Raitasen kolmosen jälkeen. Vieraspelissä 8. joulukuuta KTP hävisi Pyynikillä Pyrinnölle 78-75, kun Osku Heinonen upotti summerin soidessa voittokolmosen puolesta kentästä.

KTP lisäsi marraskuun puolivälissä kokoonpanoon 198 senttisen laiturin Antwon Lillardin (11,5/3/1,7). Lillard on kuudessa ottelussa tehnyt mukavat 11,5 pistettä. Hänen tarkkuus kolmosissa on ollut hyvä, 48,1 prosenttia. Jos Richard Williams (13,8/2,6/5,8) on edelleen poissa, niin muut kolme vahvistusta ovat 198 senttinen laituri Urald King (11,1/7,8/1,8), Roydell Brown (9,6/5,8) ja Karhubasketissa mestaruuden voittanut Flenard Whitfield (9,7/5,8). Päivitys 27.12. klo 10.15 – Antwon Lillard poissa kokoonpanosta tiistaina ja Williams on merkitty kokoonpanoon GTD 75 % merkinnällä eli hän pelaa 75 prosentin todennäköisyydellä.

Joonas Lehtoranta (8,1/2,9/4,3) on avausviisikonpelaaja, samoin kuin Remu Raitanen (15,9/7,3), jonka kehitys on ollut huimaa. Raitanen nousikin jo mukaan maajoukkueryhmään hienoilla esityksillään. Topias Kuukkanen (7,4/2,1/1,4), Vili Nyman (6,9/3,4) ja Joni Herrala (4/1,9/1,6) kuuluvat myös valmentaja Roope Mäkelän pelaavaan rotaatioon. Myös Emil Uotila (2) on 10 pelaamassaan ottelussa saanut lähdes yhdeksän minuuttia peliaikaa.

-Kinkut on syöty ja lyhyt joulutauko takana, Roope Mäkelä aloittaa tiistain kamppailun ennakoinnin korisliiga-fi sivustolla. – Hienoa lähteä haastamaan syyskauden selvästi sarjan parasta joukkuetta. – Viimeksi Kauhajoki antoi meille oppitunnin mitä on kovuus ja aggressiivisuus. – Siitä pelistä oma pelimme on mennyt reilusti eteenpäin.

KTP:n kokoonpano: Lehtoranta, Nyman, Herrala, Kuukkanen, Brown, Whitfield, King, Raitanen, Uotila GTD 75 %, Williams GTD 75 %, Timonen GTD 25 %.

Jos Karhubasket on koko sarjan paras puolustusjoukkue, antaen vastustajalle vain 68,8 pistettä, niin KTP lukeutuu myös sarjan parhaimmistoon. Kotkalaiset ovat päästäneet 77,8 pistettä, mikä on Korisliigan kolmanneksi pienin lukema Karhubasketin ja Seagullsien jälkeen. Hyökkäyspäässä Karhubasket ja KTP ovat olleet samankaltaisia joukkueita. Kauhajokiset tekevät 85,4 pistettä per ottelu, kun KTP:n lukema on 84,8. Vastakkain tiistaina on sarjan kaksi parasta levypallojoukkuetta. Oranssipaidat ovat myös levyreissä ykkösenä (42,6) ja KTP heti perässä (41,9).

Kumpikaan joukkue ei ole mässäillyt kolmosilla. KTP on voitto-otteluissaan osunut kolmosissa 34,2 prosentin tarkkuudella, kun häviöissä tarkkuus on jäänyt alle 30 prosentin. Myös kakkosissa on iso ero. Voitoissa 57,6 prosenttia, tappioissa 47,7.

Karhubasket – KTP tiistaina 28.12. kello 18.30 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallilla. Tervetuloa!