UUTISET

06.12.2021

KARHUBASKET HÄVISI SALOSSA

Karhubasket lähti lauantaina haastamaan viime kauden mestaria Salo Vilpasta. Matkan lähtötunnelmat eivät olleet parhaat mahdolliset, sillä takamiehet Henri Kantonen ja Cameron Jones olivat sivussa alaraajavammojen takia. Myös sentteri Simeon Carterin pelaaminen oli ennen ottelua epävarmaan. Vilppaalta sivussa olivat Juho Nenonen ja Riku Laine.

Ottelun alku oli hermostunut. Severi Kaukiainen (5/3/3) vei vieraat johtoon, mutta sentteri Jeremiah Woodin (11/12/6) järjestelyillä Vilpas siirtyi 5-2 johtoon. Sitten mentiin kaksi minuuttia ilman pisteitä, ennen kuin Marcus Lovett Jr (2/2) onnistui korinteossa. Avausneljänneksen puolivälissä Brian Fobbsin (14/3/3) kolmonen teki tilanteeksi 12-4. Kympin lopussa kolmikko Kaukiainen, Rene Rougeau (16/6/2) ja Lee Skinner (20/5/2) pitivät lukemat siedettävinä, joten toiselle kympille lähdettiin lukemista 19-12.

Skinner ja Miikka Marttinen (6/3) toivat vieraat kahden pisteen etäisyydelle (21-19) vajaassa kahdessa minuutissa. Woodin kakkonen ja Mikko Koiviston (6/3/4) kolmonen kuittasivat ne kuitenkin nopeasti. Neljän pelatun minuutin jälkeen oltiin lukemissa 26-24, kun Rougeau teki viisi pistettä putkeen. Karhubasket oli sitten pari minuuttia ilman pisteitä, ja samalla Roope Ahonen (8/1) ja Perttu Blomgren (14/3/4) onnistuivat kolmosissa, joten ero oli taas kahdeksan pistettä. Fobbs kasvatti isäntien etumatkan lukemiin 37-27. Simeon Carter (8/9) pääsi donkkaamaan avauspisteensä, mutta Koivisto & Blomgren venyttivät etumatkan yli 10 pisteen. Tauolle lähdettiin lukemista 42-31.

Tauon jälkeen Vilpas siirtyi 15 pisteen johtoasemaan. Vieraat eivät saanet Vilppaan Bryan Griffiniä (21/7) kuriin millään. Kympin puolivälissä Kalle Peltosen (3/2) kolmonen toi hieman lohtua kauhajokisille, mutta ote pysyi isännillä. Ero kävi seitsemässä, mutta päätösneljännekselle lähdettiin lukemista 58-49.

Vilpas aloitti 6-0 jaksolla, joten ero kasvoi yhdeksään pisteeseen. Janne Koskimies yritti jarrutella kotijoukkueen menoa aikalisällä, mutta Ahosen kakkonen pyöräytti Salohallin valotaululle lukemiksi 66-49. Karhubasket kyllä yritti, mutta valmista ei ollut, joten Joona Hakamaan (4/3) vaparit päättivät ottelun lukemiin 76-65.

Karhubasketin hyökkääminen oli ilman takamiehiä varovaista. Heittopaikkoja tuli, mutta niitä ei uskallettu ottaa. Joskus huono heitto on parempi ratkaisu, kuin hätäinen vastuunsiirto pelikaverille. Rougeau – Skinner kaksikko oli vieraille kaikki kaikessa. Kauhajokiset voittivat levypallot 32-28, mutta 16 menetystä oli liikaa. 10 syöttöä kertoo juuri siitä, että paikkoja ei uskallettu käyttää. Vilppaan Griffin oli liian vahva, Wood pääsi pyörittämään omaa peliään ja lupponumerot olisivat olleet murheellisempia, jos Perttu Blomgren olisi pelannut enemmän.

-Poissaolot näkyi meidän pelaamisessa, etenkin pallonkäsittelypuolella, Janne Koskimies harmitteli pelin jälkeen. – Pelaajat joutuivat pelaamaan eri pelipaikoilla kuin normaalisti. – Vilpas teki asiat hyvin puolustuksellisesti, pitäen meidät 65 pisteessä. – Meillä oli 10 syöttöä ja 16 menetystä, enkä muista, että kertaakaan tasapaino olisi näin selvästi näin päin. – Toisella puoliajalla parannettiin puolustuspäässä, mutta Vilpas oli koko ajan kuskin paikalla. – Kantonen on tulossa takaisin lähiaikoina, eikä Jonesin vammakaan ole vakava. – Se on hyvä, sillä nyt on vielä neljä peliä tiukalla tahdilla, Koskimies pohti.

Karhubasket palaa kotiluolaan ensi keskiviikkona, kun vieraaksi saapuu paikallisvastustaja Lapuan Kobrat. Uusien määräysten mukaan, kaikilta yli 16-vuotiailta tarkastetaan sisääntulon yhteydessä koronapassi. Lippuja paikallispeliin saa Kauhajoen Kesportista tai osoitteesta ennakkolippu.com.