UUTISET

07.12.2021

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – KOBRAT

Karhubasket (11 voittoa/2 tappiota) palaa keskiviikkona kotiluolaan. Vieraaksi saapuu Lapuan Kobrat (6/6). Kauhajokiset kärsivät viime lauantaina kauden toisen tappion Salossa, kun edellisen kauden mestari Vilpas oli parempi. Oranssipaidat käyvät kamppailua runkosarjan voitosta, Gullsien ja Kouvojen kanssa. Kobrilla on menossa oma taistelu pääsystä yläloppusarjaan.

Uusin säädösten mukaan jokaiselta sisääntulijalta tarkastetaan koronapassi heti ovella. Alla 16-vuotiailta koronapassia ei vaadita. Koronapassin tarkistus ottaa oman aikansa, joten peliin kannattaa saapua hieman aikaisemmin. Ovet koulukeskuksen liikuntahallilla (Aninkuja 4, 61800 Kauhajoki) avautuvat kello 17. Ottelu alkaa kello 18.30. Karhubasket antaa myös vahvan suosituksen kasvomaskin käytöstä koko ottelutapahtuman ajan. Lisäksi huolehditaan hyvästä käsihygieniasta. Käsidesinfiointipisteitä on monissa paikoissa ympäri salia.

Koronapassina toimii omakannasta ladattava EU:n koronatodistus. Sen voi ladata puhelimeen tästä linkistä (vaatii kirjautumisen) www.kanta.fi/koronapassi. Koronapassi voi olla myös tulostettuna. Varaudu ottamaan mukaan kuvallinen henkilötodistus, josta voidaan varmistaa koronapassin henkilöllisyys ja tarvittaessa todentaa saapuvan henkilön ikä.

Samalla kun ovet aukeavat, alkaa salilla myös lipunmyynti. Ennakkoon lippuja voi ostaa Kauhajoen Kesportista ja osoitteesta ennakkolippu.com. Salilla on myös Karhubasketin fanimyymälä, johon on juuri saapunut täydennystä. Nyt on mahdollista hankkia oranssia pukin konttiin.

Muistilista Karhubasketin kotipeleihin:

Koronapassi (ladattuna puhelimeen tai tulostettu) + henkilötodistus

Pääsylippu (voi ostaa myös salilta)

Saavu ajoissa

Maskisuositus

Karhubasketilta puuttui Salossa kokoonpanosta takamiehet Henri Kantonen ja Cameron Jones. Tämä teki pelin rakentelusta takkuista ja näkyi selvästi pelitapahtumissa. Myös Simeon Carterin pelaaminen oli epävarmaa, koska takamiesten tapaan, hän kärsii alavartalovammasta. Epävarmuudet kokoonpanossa näkyi myös itseluottamuksessa, sillä saatuja heittopaikkoja ei käytetty ja vastuuta siirrettiin eteenpäin.

No jos kuoppa oli syvä viime lauantaina, niin nyt se on jopa muutaman jalanmitan syvempi. Todennäköisesti. Severi Kaukiaisen pelaaminen keskiviikon paikallisottelussa on myös epävarmaan, sillä myös hän sai Salossa alavartalovamman. Severin pelaaminen on epätodennäköistä, mutta ratkeaa vasta pelipäivän aamuharjoituksissa.

Sentteri Simeon Carterin pelaaminen on myös epävarmaa, mutta todennäköistä. Positiivista on, että Malik Toppin on suurella todennäköisyydellä pelaavassa kokoonpanossa.

Karhubasketin avainasiat kauden toiseen paikallisotteluun ovat:

Levypallopelaaminen. Karhubasket kuuluu Korisliigan parhaimpiin levyrijoukkueisiin sekä puolustus- että hyökkäyspäässä. Varsinkin puolustuspäässä on onnistuttava, jottei lapualaiset saa extrayrityksiä korintekoon.

Syötöt. Oranssipaidat pelaavat parhaimmillaan tiiviin puolustamisen lisäksi hyvin soljuvaa hyökkäyspeliä. Palloa liikutellaan hyvin, joten vapaat heittopaikat saadaan haettua. Miten joukkue pystyy nyt rakentamaan heittopaikat, kun Kantonen – Jones kaksikko on poissa? Ja jos Kaukiainenkin puuttuu takakentältä, niin pelin rakentaminen on avainasiassa.

Menetykset. Karhubasket onnistui pitämään pitkään menetykset noin 10 kappaleessa per ottelu. Takakentän pallovarmat takamiehet ovat nyt sivussa, joten menetyksiä ei saa tulla. Salossa tämä jo näkyi, sillä menetyksiä tuli 16 kappaletta.

Puolustus. Kun joukkue on vajaamiehinen, niin onnistuu joukkueen intensiivinen puolustus? Vastustajat on pidetty 68,5 pisteessä, mutta puolustuskonseptin ylläpitäminen vaatii materiaalin leveyttä, jotta väsy ei yllätä. Tinkiä ei saa myöskään hyökkäyslevypallopelaamisesta, jossa Karhubasket on ollut 14,8 irtopallolla koko sarjan paras. Puolustus alkaa hyökkäyslevypallopelaamisesta.

-Jäimme ensimmäisessä maajoukkuetauon jälkeisessä ottelussa 65 pisteeseen Salossa ja pyrimme parantamaan siitä keskiviikkona Kobria vastaan, Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies toivoo. – Tarvitsemme nyt jokaiselta pelaajalta venymistä ja uskon kotiyleisön tuen auttavan meitä kohti parempaa esitystä.

Karhubasketin kokoonpano (päivitytty 7.12. klo 20.35; Toppin GTD 75 %): Rougeau, Kaukiainen GTD 25%, Innamaa, Hakamaa, Skinner, Peltonen, Toppin GTD 75 %, Carter GTD 75%, Marttinen.

Koobrat, Koobrat

Kobrat käyvät sarjan keskikastissa tiukkaa taistelua yläloppusarjan paikasta. Tammikuun loppupuolella loppuvan runkosarjan kuusi parasta pelaa kaksinkertaisen sarjan yläloppusarjassa. Kuusi viimeistä taistelevat kahdesta viimeisestä pudotuspelipaikasta alaloppusarjassa.

Kobrat ovat nyt sarjataulukossa sijalla kahdeksan. Sillä on kuitenkin pelattuna vasta 12 ottelua, kun edellä olevalla BC Nokialla (6/8) otteluita on pelattuna 14, Lahdella 13 (7/6) ja Vilppaalla 14 (7/7). Lapualaisten osakkeet yläloppusarjaan ovat kohdallaan, mutta jokaisessa ottelussa on nyt panosta.

Kobrat palasivat maajoukkuetauon jälkeen tosi toimiin viime perjantaina kotosalissaan. Tulos oli Kobrille pettymys, sillä Lahti haki sarjapisteet 84-91 voitolla. Kobrat johtivat tuota ottelua tauolla 42-41, mutta Lahti vei kolmannen kympin 16-33 ja marssi voittoon. Levypallot tasattiin 43-43, mutta Kobrien 14 menetystä, sekä 65 prosentin tarkkuudella onnistuneet vaparit käänsivät vaakakupin vieraille. Christian Lutete IV teki runsaassa 36 minuutissa peräti 36 pistettä, mutta sai pistetehtailuun apuja vain BJ Raymondilta (17/5/3) ja Stokley Chaffee Jr:lta (16/13/2).

Kobrat ovat pelanneet kaudella kuusi vierasottelua, ja voittaneet niistä kolme. Sarjapisteet se on hakenut Korihailta (83-95), Biisoneilta (64-72) ja Seagullseilta (67-79). Tappiot ovat tulleet Lahdessa, Salossa ja Kotkassa.

Edellisessä vieraspelissä Kobrat siis voittivat sarjakärki Gullsit. Voitto oli melkoinen pommi, mutta kertoo samalla Kobrien potentiaalista. Joukkue pystyy voittamaan kenet tahansa, koska tahansa. Seuraavaa kovaa vierasvoittoa Kobrielle tarjotaan keskiviikkona, sillä sarjakakkosella on kokoonpanossa runsaasti poissaoloja. Kobrat pitivät Gullsit 67 pisteessä, eikä lokit saaneet kolmosia sukkaan kuin 26 prosentin tarkkuudella. Lapualaisten osumatarkkuus bonuskaaren takaa oli 42, joten kun levyrit tasattiin 43-43 ja menetykset menivät 13-12, niin ei voittoon sen kummallisempaa reseptiä tarvinnut raapustaa. Kobrat vieläpä kivittivät vaparit vain 43 prosentin tarkkuudella, joten voittomarginaali olisi voinut olla isompikin.

Kuudessa voitto-ottelussa Kobrat ovat osuneet kolmosissa 41,8 prosentin tarkkuudella. Tappioissa tarkkuus on jäänyt 29 prosenttiin. Voitoissa syöttöjä tulee kolmisen kappaletta tappiota enemmän ja menetyksiä peräti neljä vähemmän. Karhubasketin ja Kobrien edellisessä kohtaamisessa lapualaisten osumatarkkuus kolmosissa jäi 22 prosenttiin ja menetyksiä tuli 22 kappaletta. Ei ole yllätys, että joukkue kärsi näillä luvuilla 55-72 kotitappion lokakuun alkupuolella.

Kobrat saavat noin kuukauden tauon jälkeen kentälle 198 senttisen laiturin Andre Wesson Jr:n (14,9/6,2/2). Kuukauden paussiin mahtui myös parin viikon maajoukkuetauko, mutta Wesson missasi kolme Kobrien ottelua. Kobrat kuitenkin voitti noista peleistä kaksi (Pyrintö ja Gulls) ja kärsi vain yhden tappion. Wesson on tarkkakätinen heittäjä, ja tuo varmasti kaivattua apua myös levypallopelaamiseen.

Wessonin lisäksi jenkkinelikkoon kuuluvat Korisliigan pistepörssin ykkönen Christian Lutete IV (22,7/4,8/1,7), kokenut ja härkämäisen vahva BJ Raymond (13,6/5,4/2,9) ja 204 senttinen sentteri Stokley Chaffee Jr (17,4/9,3/2,5). Lutete on hurja pistelinko ja naulaa kolmoset sukkaan peräti 47,6 prosentin tarkkuudella. Sarjasta voi löytyä tarkempia heittäjiä, mutta Lutete ottaa kuitenkin 5,3 kolmosta per ottelu. Chaffee on järkäle korin alla ja on erityisen vahva levypalloissa.

Kobrien kotimaiselta osastolta on hetken puuttunut Juho Lehtoranta (4,7/2) loukkaantumisen takia. Juhon pelaaminen entisessä kotihallissa on vielä epävarmaa. Pitkään sivussa ollut Justus Kilpinen (2/5) pääsi edellisessä ottelussa pelin makuun, mutta hakee vielä varmasti oikeaa rytmiä. Kobrien pelin sielu on takamies Antto Nikkarinen (5,8/2,9/6,3). Nikkarinen on pallovarma takamies, joka pystyy toimittamaan pelivälineen vapaalle pelaajalle.

Hyviä rotaatiomiehiä valmentaja Ville Turjalle ovat Chrysostom Chukwuma (4,8/2,5), Henry Boyd (2,2/1,3 syöttöä) ja Jussi Turja (1,3). Chukwuma teki edellisessä ottelussa Lahtea vastaan 10 pistettä ja poimi neljä levypalloa.

-Pohjanmaan derby osa 2, Kobrien valmentaja Ville Turja aloittaa ennakkonsa koriliiga.fi sivustolla. – Karhun puolustus on ollut alkukaudella erittäin aktiivinen ja selkeästi sarjan paras. – Saimme itsekin ensimmäisessä ottelussa heitä vastaan kokea tuon aggressiivisen puolustuksen tehon. – Karhu sumputtaa hyvin korin alustaa ja meidän onkin onnistuttava hyökkäämään joukkueena, yhdessä ja hyvällä pallonliikkeellä. – Karhulla on myös ollut läpi kauden aika uskomaton ja uskollinen fanijoukko. – Olisi hienoa jos saataisiin myös lapualaisia faneja lähtemään Kauhajoelle matsiin kannustamaan meitä. Loukkaantumisrintamalla näyttää siltä, että ainakin Wesson on tulossa takaisin mikäli viimeistelyharjoituksissa ei tule mitään takapakkia.

Kobrien kokoonpano: Antto Nikkarinen, Stokley Chaffee, Chissostom Chukwuma, BJ Raymond, Henry Boyd, Christian Lutete, Jussi Turja, Justus Kilpinen, Andre Wesson GTD 75%, Juho Lehtoranta GTD 25%.

Karhubasket – Kobrat keskiviikkona kello 18.30 Kauhajoen Koulukeskuksen liikuntahallissa.

Tervetuloa!