UUTISET

21.11.2021

KARHUBASKET JYRÄSI KORIHAIT

Bojan Sarcevic palasi karhuluolaan, mutta Haiden peliasussa (kuva: J-P Laitio-Ramone)

Karhubasket teki lauantaina Uudenkaupugin Korihaista purkkiruokaa, kun liikuntahallissa päättynyt kamppailu päättyi lukemiin 89-37 (45-19). Samalla kauhajokiset pääsivät maaottelutauolle sarjataulukon kärkipaikalta.

Oranssipaidat ottivat pelin haltuun heti ensimmäisellä minuutilla. Cameron Jones (16/5/9) esitteli ensimmäisellä puoliajalla 100 prosenttista heittotyöskentelyä pelitilanneheitoissa. Kaikki muutkin kotijoukkueen pelaajat pääsivät jo avauspuoliskolla pisteiden makuun. Vieraista Bojan Sarcevic (9/4/3) ja Deng Riak (6/11) olivat ensimmäisellä puoliajalla parhaita, mutta toisella kympillä ero venähti yli 20 pisteen. Puoliajalla oltiin lukemissa 45-21.

Toisella puoliajalla ei mitään ihmeitä tapahtunut. Karhubasket puolusti kovalla intensiteetillä ja tuotti Haille peräti 30 menetystä. Vieraat jäivät toisella puolikkaalla 16 pisteeseen, mikä antoi koko pelissä heille vain 37 pistettä. Kyseessä oli vuoden 2000 jälkeen pienin pistemäärä Korisliigassa, kun hyökkäysajaksi tuli 24 sekuntia. Ajassa saadaan mennä tuostakin paljon taaksepäin, että vastaavan matala pistelukema on nähty. Kaudella 1963-1964 Tampereen Kiertäjät jäi ToPo:a vastaan 36 pisteeseen. Kun päätössummeri soi, niin valotaululla olivat lukemat 89-37. 52 pisteen voitto oli samalla Karhubasketin pääsarjahistorian suurin.

Joona Hakamaa on kiittänyt valmmenusta lisääntyneestä vastuusta hyvillä otteilla (kuva: J-P Laitio-Ramone)

-Hyvin pojat pelasi, Janne Koskimies nyökytteli pelin jälkeen. – Tähän peliin piti asennoitua oikein ja kaikkien piti keskittyä. – Ja kentälle tuli keskittynyt joukkue. – Pidimme yllä hyvää intensiteetti alusta loppuun. – Pystyimme pitämään sitä yllä myös toisella puoliajalla, vaikka meillä on joskus siinä fokus karannut. – Hait ovat hankalassa tilanteessa, kun pelaajia on vaihtunut. – Pelaajat ovat puskeneet hyvin läpi sarjan alun ja valmentajatkin ovat tehneet duunia. – Nyt vähän huilataan ja sitten ruvetaan ajamaan sisään vähän hyökkäyspään juttuja, Koskimies kertoi maajoukkuetauon suunnitelmista.

Korisliigassa jäätiin nyt maajoukkuetauolle. Karhubasketin pelit jatkuvat lauantaina 4. joulukuuta, kun joukkue matkaa Salon Vilppaan vieraaksi. Seuraava kotiottelu on keskiviikkona 8. joulukuuta, kun karhuluolaan saapuu vieraaksi paikallisvastustaja Lapuan Kobrat. Tuon kotipelin liput ovat jo myynnissä osoitteessa ennakkolippu.com ja Kauhajoen Kesportissa.

Karhubasket pitää Korisliigan sarjataulukon kärkipaikkaa, kun 22 ottelun runkosarjasta on pelattu hiukan yli puolet. Kauhajokiset ovat hävinneet vain yhden ottelun. Tappio tuli sarjakakkosen Seagullsien vieraana Kisahallissa. Kouvot majailee kolmantena. 22 ottelun runkosarjan jälkeen sarjan kuusi joukkuetta jatkavat yläloppusarjassa, jossa joukkueet kohtaavat toisensa kertaalleen kotona ja vieraissa. Kuusi viimeistä joukkuetta jatkavat alaloppusarjassa, josta kaksi parasta pääsee maaliskuussa alkaviin pudotuspeleihin.

Taistelu yläloppusarjapaikoista käy kiivaana. KTP on neljäntenä, Lahti viidentenä ja Kobrat pitävät hallussaan kuudetta sijaa. KTP:lle on seitsemän voittoa, mutta Lahti sekä Kobrat ovat vain voiton päässä lahtelaisista. Ja lapualaisilla on vielä ottelu vähemmän pelattuna.

Paikkaa yläloppusarjaan kärkkyvät Tampereen Pyrintö ja Salon Vilpas, joilla molemmilla on viisi voittoa. Kataja ja BC Nokia ovat voittaneet neljä kamppailua, eikä Loimaan Bisonskaan ole kuin voiton päässä tuosta kaksikosta. Jumbona majaileva Korihait on jäänyt muista jälkeen, mutta jos joukkueeseen saadaan pari uutta ja hyvää vahvistusta maaottelutauon aikana, niin Uki voisi kairata itsensä pois jumbopaikalta.