UUTISET

06.12.2021

KARHUBASKET ON SOLMINUT JATKOSOPIMUKSEN LEE SKINNERIN KANSSA

Korisliigan kärkikaksikossa etenevä Karhubasket on solminut ensi kautta koskevan jatkosopimuksen Lee Skinnerin kanssa. 29-vuotias ja 198 senttinen Skinner on tällä kaudella tehnyt 13 ottelussa, noin 29 minuutin peliajalla, keskiarvoiksi 12,6 pistettä, 7,2 levyriä ja 1,7 syöttöä.

Kakkoset Skinner on upottanut 65 prosentin ja vapaaheitot 86 prosentin tarkkuudella. Lisäksi hän on riistänyt pallon vastustajalta 1,6 kertaa otteluissa. Woffordin yliopiston kasvatti on ennen Suomea ja Korisliigaa pelannut Tsekin ja Slovakian pääsarjaoissa.

Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies on luonnollisesti tyytyväinen jatkosopimukseen. – Puhuimme Leen kanssa jo kesällä kahden vuoden sopimuksesta, mutta päädyimme lopulta aloittamaan yhteistyön yhden vuoden sopimuksella, jota nyt sitten jatkoimme. – Lee on paikannut meillä sitä aukkoa, jonka Jumppa Niskasen lähtö jätti eli kovaa vaatimustasoa harjoituksissa itseltä ja muilta sekä positiivista ja periksiantamatonta asennetta, joka varmasti näkyy ihan meidän voittosaldossakin tällä hetkellä.

Karhubasketilla on nyt ensi kaudelle sopimukset Lee Skinnerin, Joona Hakamaan, Miikka Marttisen, Severi Kaukiaisen ja Henri Kantosen kanssa. Kantosen sopimus sisältää ulkomaanpykälän kesälle 2022. Lisäksi takamies Eero Innamaa on ottanut käyttöön sopimukseen kuuluneen option kaudesta 2022-2023.

Innamaa on kuluvalla kaudella pelannut 13 ottelussa runsaat 20 minuuttia. Tilastoihin on tullut 6 pistettä, 1,8 levypalloa ja 1,3 syöttöä. Toistaiseksi Innamaa on ollut erehtymätön vapaaheittoviivalta.

-Suurin osa meidän kotimaisesta rungosta vaihtoi maisemaa kesällä, mutta Eero ilmoitti haluavansa olla mukana tässä uudessa joukkueessa ja tietysti se, että hän käytti jo sopimuksessa olleen option kaudesta 2022-23 kertoo korkeasta sitoutumisen tasosta. – Eeron peliminuutit ja rooli ovat kasvaneet tälle kaudelle, mutta tarvitsemme häneltä vielä lisää tehokkuutta hyökkäyspäässä, sillä Severi, Henri ja Cameron ovat kuitenkin aina ne merkatuimmat pelaajat vastustajien papereissa, Koskimies kertoo.

-Leen ja Eeron sopimusten myötä kauden 2022-2023 joukkueen rakennus on jo hyvällä alulla. – Meillä on kuusi pelaajasopimusta (Hakamaa, Kaukiainen, Marttinen, Kantonen, Skinner ja Innamaa) ja lisäksi Simeon Carterin kanssa meillä on joukkueen option kaudesta 2022-23, jonka käytöstä päätämme tämän kauden päättyessä.

Karhubasket jatkaa otteluita Korisliigassa kotiluolassa ensi keskiviikkona, kun se kohtaa rakkaan paikallisvastustaja Lapuan Kobrat. Keskiviikon kamppailu alkaa kello 18.30. Uusien rajoitusten mukaan, yleisöltä tarkistetaan heti sisään tultaessa koronapassi. Lippuja saa ostettua ennakkoon Kauhajoen Kesportista tai osoitteesta ennakkolippu.com.