UUTISET

12.12.2021

KARHUBASKET JATKOON SUOMEN CUPISSA

(kuva: Ville Nurminen)

Korisliigaa johtava Karhubasket eteni Suomen Cupin loppuhuipentumaan eli Final Four turnaukseen, voittamalla lauantaina kotiluolassa Joensuun Kataja Basketin lukemin 81-61 (37-29). Neljän joukkueen lopputurnaus pelataan Helsingin Urhea hallissa tammikuun puolivälissä.

Karhubasket piti tapahtumia hallussaan läpi puolivälieräottelun. Kotijoukkueelta puuttuivat edelleen kokoonpanosta kaikki takamiehet, Cameron Jones, Henri Kantonen ja Severi Kaukiainen, mutta se ei kentällä näkynyt. Katajalta sivussa oli Niko Mattila. Avauskympin puolivälissä oranssipaidat johtivat jo 15-3, kun Miikka Marttinen (10/3) oli upottanut kaksi kolmosta ja Lee Skinnerin (21/11/4) kakkoset heiluttivat korisukkaa. Joensuulaiset vastasivat 0-9 jaksolla. Entisessä kotisalissaan pelannut Chris McKnight (10/6) aloitti kirin ja Nicholas Griffinin (11/1) kolmonen teki tilanteeksi 15-12. Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle ja isännät veivät kympin lopun 7-0, Kalle Peltosen (3/3) tahdittamana, joten toiselle neljännekselle lähdettiin lukemista 22-12.

McKnight kavensi lukemia alkuun, mutta sitten kotijoukkueen hyökkäyspelaaminen soljui mukavasti. Simeon Carter (20/10) pääsi liitelemään omissa korkeuksissa ja Eero Innamaa (7/6) upotti kolmosen. Vaikka Karhubasket kärsi rotaation kapeudesta, se pystyi omalla aggressiivisella puolustuspelaamisella sotkemaan vieraiden pelaamista. Karhubasket näytti pääsevän yli 10 pisteen etumatkalle ottelun toiselle puoliajalle, mutta Jamar Wilsonin (21/3) neljä pistettä tekivät puoliaikatilanteeksi 37-29

Kotijoukkue yritti raivoisasti tehdä ratkaisevaa eroa heti toisen puoliajan alkuun. Wilson pisti vastaan ja teki kovia koreja. Joona Hakamaa (7/3/2) pääsi näyttämään osaamistaan ja laittoi vastaan. Kolmannen neljänneksen viimeiset kolme minuuttia menivät Karhubasketille 13-4. Carter oli tarkkana vapariviivalta ja upotti myös kolmoset. Skinner ja Marttinen naulasivat kolmoset pohjaan, joten päätösneljännekselle lähdettiin lukemista 63-45.

Kataja aloitti kahdella kolmosella, mutta mitään suurempaa huolta kotijoukkueelle ei tullut. Takamiehen tehtäviä hoidellut monipuolinen Rene Rougeau (8/3/10) jakoi ottelussa 10 syöttöä. Renen and1 suoritus huudatti harvalukuista kotiyleisöä. Pelin loppu palloiltiin noin 20 pisteen erolla ja päätössummerin soidessa valotaululla olivat lukemat 81-61.

Karhubasket voitti levypallot 45-32 ja piti puolustuksellaan Katajan vain kahdeksassa syötössä. Tämä tiputti Katajan heittoprosentit mataliksi. Kakkoset osuivat 38 ja kolmoset 29 prosentin tarkkuudella. Vaikka Karhubasket menetti pallon 14 kertaa, pystyi se rakentamaan hyvät heittopaikat, joten kolmoset upposivat jopa 45 prosentin tarkkuudella.

-Olimme jo ekalla puolikkaalla vähän niskan päällä, Karhubasketin valmentaja Risto-Matti Rousku aloitti pelin jälkeisen analyysin. – Kataja pisti painetta pallolle ja meillä oli vaikeuksia päästä niihin juttuihin, joita halusimme tehdä. – Meille oli pelissä aika pelkistetty pelikirja, johtuen takamiesten poissaoloista. – Toisella puoliajalla lisäsimme intensiteettiä ja puolustimme paremmin. – Haimme sitten hyökkäyspäässä sopivia hyökkäyskohtia, puolustuksen mukaan. – Laitoimme myös toisella jaksolla palloa liikkeille ja hyökkäsimme kohti koria, joten onnistumisia tuli sitä kautta.

Suomen Cup jatkuu välierillä perjantaina 14. tammikuuta. Ensimmäinen välierä alkaa kello 18.05 ja sen televisioi suorana YLE TV2. Toinen välierä pelataan heti sen jälkeen, kello 20.30 ja se on katsottavissa suorana YLE Areenasta.

Välierissä kohtaavat Karhubasket ja Salon Vilpas. Vilpas voitti lauantaina oman puolivälieräkamppailun Kotkassa lukemin 71-92. Toinen välieräpari on Helsinki Seagulls – Lahti Basketball. Gulls voitti puolivälieränsä Kisahallissa perjantaina pistein 90-60. Lahti taasen haki lauantaina voiton Kouvoista pistein 92-96. Missä järjestyksessä välierät 14. tammikuuta pelataan, ilmoitetaan myöhemmin. Cupin finaali pelataan lauantaina 15. tammikuuta kello 15.45 ja sen televisioi YLE TV2.

Karhubasket jatkaa Korisliigakamppailuja ensi keskiviikkona, kun se lähtee Kouvolaan Kouvojen vieraaksi. Vierasottelua voi seurata suorana ja selostettuna Ruudun välityksellä.

Vielä ennen joulua pelataan Kauhajoella, kun lauantaina 18. joulukuuta oranssipaitoja saapuu haastamaan Loimaa Bisons. Lauantaina kotiottelu alkaa kello 17. Lippuja saa ennakkoon ostettua osoitteesta ennakkolippu.com ja Kauhajoen Kesportista. Muista, että salilla tarkistetaan heti ovella koronapassi.