UUTISET

18.11.2021

KARHUBASKET KORISLIIGAN KÄRKEEN

Lahti ei saanut keskiviikkona Cameron Jonesia kuriin

Karhubasket lähti keskiviikkona hakemaan vierasvoittoa Lahdesta. Vierailta puuttui kokoonpanosta maajoukkueryhmään valittu takamies Henri Kantonen, joka kärsii alavartalovammasta. Lahtelaiset olivat saaneet joukkueeseen uuden jenkin, kun NBA:n G-liigasta tullut Khalil Iversonille oli saatu pelilupa-asiat kuntoon. Lahden sentteri Henri Ventoniemi oli taasen joutunut sairastuvalle viikon alussa, joten isännillä oli aukko korien läheisyydessä.

Karhubasket aloitti sähinällä. Puolustus oli betonia, eikä lahtelaiseille jätetty senttiäkään ylimääräistä tilaa. Hyvästä startista kiitos myös maan parhaille faneille, joka olivat jälleen äänekkäästi tukemassa omiaan Lahti Energia Areenalla. Admon Gilder (22/5) teki ottelun avauspisteet, mutta sitten oranssipaidat ottivat riistoja, pakottivat kotijoukkueen huonoihin heittopaikkoihin ja jyräsivät suoraviivaisesti korille Simeon Carterin (19/11/4 torjuntaa) johdolla. Kahden minuutin jälkeen lukemat olivat 2-6 ja isännät kokoontuivat aikalisälle. Se ei pelin suuntaa muuttanut. Rene Rougeau (20/11/4/4 riistoa) upotti kolmosen ja Severi Kaukiaisen (4/2/4) and1 suoritus muokkasi lukemiksi 2-18 avausneljänneksen puolivälissä. Ote pysyi täysin vierailla, joten avauskymppi päättyi lukemiin 6-25.

Toisen kympin alkupuolella Aleksanteri Ahola (6/1) teki viisi pistettä putkeen, joten Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle tilanteessa 11-27. Tämä terävöitti vieraiden pelaamista, eikä liukkaalle takamiehelle Cameron Jonesille (22/3/7) löytynyt pysäyttävää Lahden kokoonpanosta. Eero Innamaa (5/6/3 riisto) ja Kalle Peltonen (3/4) pääsivät myös pisteiden makuun. Gilderin kaksi kolmosta pitivät lukemia hieman siedettävinä, mutta oranssipaidat puskivat 27-47 taukojohtoon. Etumatka olisi voinut olla neljä pistettä suurempikin, mutta Lahti kuittasi lopun virheet nopeasti.

Kolmannella kympillä Iverson (5/4/3) sai Korisliigan pelirytmistä kiinni, ja johdatti kotijoukkueen kiriin yhdessä väkivahvan Antonio Ballardin (16/12) kanssa. Lahtelaiset vastasivat vieraiden vahvaan hyökkäyslevypallopelaamiseen samalla mitalla ja hakivat peräti 20 hyökkäyslevyriä. Erityisiä haasteita aiheutti juuri Ballard, joka kävi poimimassa kuusi irtopalloa hyökkäyspäässä. Karhubasket haki 21 hyökkäyslevyriä, mutta kun molemmat joukkueet sutivat kolmoset 17 prosentin tarkkuudella koriin, niin paikkoja hyökkäyspään irtopalloihin oli tarjolla runsaasti. Lahti kiri eron kahdeksaan pisteeseen (52-60), mutta tuon lähemmäs isännät eivät päässeet. Kolmas neljännes meni Lahdelle pistein 25-17, joten päätösneljännekselle lähdettiin lukemista 52-64.

Karhubasket piti kontrollin ja eteni voittoon lukemilla 70-83. Kova alku riitti tällä kertaa voittoon asti. Vieraat tekivät 60 pistettä lahtelaisten korin läheisyydestä ja upotti kakkoset 49 prosentin tarkkuudella. Oranssipaidat menettivät pelivälineen 15 kertaa, mikä on viisi menetystä enemmän kuin joukkueen keskiarvo oli ennen ottelua, mutta kun Lahdelle menetyksiä tuli 23 kappaletta, niin se sinetöi voiton vieraille.

-Tosi hyvä meille, valmentaja Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. – Ensimmäisellä neljänneksellä Lahden peli oli kohmeessa, ja pääsimme helpon tuntuisesti johtoon. – Sen jälkeen meidän toteutuksen taso ei ollut niin hyvää. – Lahtikin nosti oman pelinsä tasoa. – Vastustaja satutti meitä palon hyökkäyslevypalloista ja 21 pinnaa niistä on kova lukema. – Se, että meille tuli vähemmän menetyksiä taisi ratkaista pelin meille, Koskimies pohti.

Lahden valmentajana ottelussa toimi Tom Cooman, sillä Pieti Poikola oli poissa, koska perheeseen syntyi lapsi. Karhubasket lähettää Poikolalle ja koko perheelle isoot onnittelut!

Samalla Karhubasket nousi takaisin Korisliigan kärkeen, kun Seagulls koki yllätystappion kotisalissaan seitsemällä miehellä pelanneelle Lapuan Kobrille. Gulls tipahti samalla sarjassa kolmanneksi, sillä Kouvot voittivat oman ottelunsa Tampereella.

Karhubasketin voitolla ja Gullsien tappiolla varmistui samalla kauhajokisten ykköspaikka edessä häämöttävään Suomen Cupiin. Karhubasket pääsee valitsemaan ensimmäisenä vastustajansa Cupin puolivälierään, joka pelataan kauhajoella lauantaina 11. joulukuuta. Valmennuskolmikko pääsee valitsemaan vastustajansa nelikosta Kobrat, Salon Vilpas, Lahti ja Kataja Basket. Voitto puolivälierästä toisi paikan tammikuun Final Four lopputurnaukseen, joka pelataan tammikuun puolivälissä Helsingissä.

Karhubasket kohtaa tulevana lauantaina viimeisessä ottelussa ennen maajoukkuetaukoa Korihait. Samalla saadaan kotiluolaan vierailulle pitkään kauhajokisten peliä johtanut Bojan Sarcevic. Lauantain ottelu alkaa kello 17 ja lippuja saa ennakkoon Kauhajoen Kesportista ja osoitteesta ennakkolippu.com.