UUTISET

12.11.2021

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – KATAJA BASKET

Viime lauantaina Korisliigan kärkikamppailussa kauden ensimmäisen tappion kärsinyt Karhubasket (8 voittoa/1 tappio) saa lauantaina vieraaksi Joensuun Kataja Basketin (4/5). Kauhajokiset ovat voittaneet kaikki neljä kotiotteluaan. Kataja löytyy sarjataulukon yhdeksänneltä sijalta ja tähyää nousua kuuden joukkoon, mikä toisi paikan yläloppusarjaan. Sijoilla neljä – yhdeksän olevat joukkueet ovat kaikki kahden sarjapisteen sisällä, joten taistelu sijoituksissa käyn keskijoukossa tiiviinä.

Lauantain kamppailun liput ovat myynnissä osoitteessa ennakkolippu.com. Lippuja saa myös Kauhajoen Kesportista (käteinen ja KORTTI). Ottelu alkaa kello 17.00 ja ovet avautuvat sekä lipunmyynti käynnistyy kello 15.30. Salilla maksutapana käy kortti, käteinen ja erilaiset tyky-setelit ja -kortit.

Salilla on myös myynnissä Karhubasketin fanituotteita. Fanituotteet löytyvät myös verkkokaupasta, osoitteesta https://www.karhubasket.fi/kauppa/ Nyt onkin viimeinen mahdollisuus ostaa isälle mieluinen lahja. Fanitavaroita on myynnissä myös Kauhajoen Kesportista. Fanitavaroita on tilattu lisää, ja kun ne saapuvat tiedotamme siitä heti kaikilla kanavilla.

Karhubasket suosittelee maskien käyttöä ottelutapahtumassa. Käsidesipisteitä löytyy monesta paikasta, joten huolehditaan hyvästä käsihygieniasta niiden avulla. Saavuthan ottelutapahtumaan vain täysin terveenä!

Lauantaina ennen ottelua palkitaan Korisliigan lokakuun pelaajana oranssipaitojen Cameron Jones. Kuukauden pelaajan titteli on Valopilkku. Jones johdatti oranssipaidat lokakuussa seitsemään voittoon ja teki noissa otteluissa keskiarvoksi 16 pistettä, 5,1 levypalloa ja 3,7 syöttöä. Jones teki pisteensä tarkasti, sillä kakkoset upposivat 56,5 prosentin ja kolmoset 45 prosentin tarkkuudella. Peliaikaa Jonesille tuli hieman päälle 28 minuuttia per ottelu.

Karhubasket on esittänyt Korisliigan parasta puolustusta. Ennen kärkipeliä se oli pitänyt vastustajat alle 70 pisteessä. Gulls oli kuitenkin tehnyt läksynsä ja takamies Lassi Nikkarisen johdolla mursi kauhajokisten puolustuksen. Lokit tekivät ensimmäiseen puoliaikaan 53 pistettä ja johtivat parhaimmillaan 19 pisteellä. Karhubasket petrasi puolustusta toisella puolikkaalla, antaen vain 31 pistettä. Etumatka oli vain liian suuri, eikä oranssipaitojen kaukoheittopeli ollut parhaassa terässään. Kolmoset upposivat vain 23 prosentin tarkkuudella. Aktiivinen hyökkäyslevypallopelaaminen toi vieraat viimeisellä kympillä iskuetäisyydelle, mutta Gulls teki tarvittavat pisteet ja nousi Korisliigan kärkeen.

Kouvot sekoitti sarjataulukkoa keskiviikon voitolla KTP:stä. Kun kouvolalaiset nousivat Karhubasketin ja Seagullsien kanssa tasapisteisiin, niin kauhajokiset nousivat taas hetkellisesti sarjan kärkeen. Gulls voi ottaa oman paikkansa perjantaina, jos se hakee sarjapisteet Salosta.

Seagulls teki viime lauantaina 85 pistettä, joten Karhubasketin päästettyjen pisteiden keskiarvo nousi 71,2 pisteeseen. Se on edelleen hyvällä tasolla ja koko sarjan paras lukema. Karhubasket hakee sarjan eniten hyökkäyslevyreitä, 15,2 ottelua kohden. Levypalloissa 41,1 keskiarvo on toiseksi paras. Lisäksi kauhajokiset menettävät pelivälineen vain 9,8 kertaa otteluissa. Näissä tilastoissa se saa ennakkoasetelmissa edun Katajaa vastaan.

Kärkiottelu toi pieniä kolhuja eri pelaajille. Henri Kantonen on sivussa lievän alavartalovamman takia. Tämä saattaa pitää maajoukkuetakamiehen poissa kentältä aina maajoukkuetaukoon asti, mutta tilannetta seurataan tarkasti (virallinen arvio 1-2 viikkoa). Tämä nostaa Severi Kaukiaisen (8,47/2,2/3,8) ja Eero Innamaan (5,6/1,2/1,2) roolia pykälän suuremmaksi. Cameron Jones (15,2/5,2/3,7) ei ollut Helsingissä parhaassa terässä, joten miehellä riittänee näyttöhaluja.

– Vastustajamme Kataja on joutunut pelaamaan useita otteluita vaihtelevilla kokoonpanoilla, Janne Koskimies aloittaa lauantain ottelun alustuksen. – He ovat sarjan parhaimmistoa riistoissa ja nopean hyökkäyksen tehokkuudessa, joten meidän tulee olla huolellisia pallon kanssa ja keskittyä levypallopeliin molemmissa päissä.

Karhubasketin kokoonpano: Jones, Rougeau, Kaukiainen, Innamaa, Hakamaa, Skinner, Peltonen, Toppin GTD 25%, Carter GTD 75%, Marttinen.

 

Katajan otteet ovat ailahdelleet kauden aikana. Neljästä voitosta kaksi on tullut Joensuussa ja kaksi vieraissa. Sarjapisteet se on hakenut mukaansa Loimaalta (53-77) ja Kotkasta (57-86). Kolmesti Kataja on joutunut palaamaan takaisin ilman sarjapisteitä. Avauskierroksella se hävisi Lapualla lukemin 91-84, Kisahallissa ottelu päättyi 85-71 ja viime lauantaina Lahti oli parempi pistein 84-80.

Kataja on Karhubasketin tavoin saanut huilata viikon. Se tuli joensuulaisille varmasti tarpeeseen, sillä Jamar Wilsonin peli jäi Lahdessa kesken loukkaantumisen takia. Myös Katajan oma kasvatti Valtteri Mervola oli edellisen ottelun lopun sivussa. Jenkki Rhamel Brown ei ole pelannut kahdessa edellisessä ottelussa. Katajaan siirtynyt Mikael Laihonen ei ole vielä saanut kautta käyntiin, joten epäonni tuntuu vaivaavan Katajaa.

Lahdessa Kataja johti vielä kolme minuuttia ennen loppua viidellä pisteellä (73-78). Loppu meni lahtelaisille 11-2 ja Tomi Lommen vaparit olivat heille laiha lohtu. Karhubasketissa pelannut Chris McKnight takoi hurjat 33 pistettä, 60 prosentin kakkosilla ja 50 prosentin kolmosilla. Markel Crawford teki 16 pistettä ja oli joukkueensa paras +/-tilastossa lukemalla +14. Hänen urakkansa kuitenkin loppui 31 minuutin jälkeen, kun virhetili tuli täyteen. Samoin kävi Niko Mattilalle (6/7/5). Wilson (10/1) ehätti pelata 13 minuuttia, ennen loukkaantumista ja Mervola (9/3/3) runsaat 25 minuuttia. Mervola oli Katajasta toinen, joka kirjasi plusmerkkisen saldon, lukemalla +9. Jenkki Trey Landers jäi 36 minuutissa ilman pisteitä, mutta auttoi joukkuettaan 10 levypallolla.

Neljässä voittopelissä Kataja on upottanut kolmoset 37,6 prosentin tarkkuudella. Voittopeleissä se on poiminut 40 levypalloa ja menettänyt pelivälineen vain 11,5 kertaa. Tappiossa kolmoset ovat uponneet vain 29,7 prosentin tarkkuudella, se on saanut 34,6 levyriä ja menettänyt pallon 16,8 ottelua kohden.

Kun maajoukkuetakamies Jamar Wilsonin (17,6/3,3/4,1) peli jäi vajaaksi Lahdessa, niin 201 senttinen Christopher McKnight (18,7/5,9/1,6) kohosi joukkueensa pistepörssin kärkeen, pistekeskiarvolla 18,7. Markel Crawford (14,3/4,1/2,7) on Katajasta neljäs pelaaja, joka pelaa yli 10 pisteen keskiarvolla. 193 senttinen Crawford ottaa kahdeksan kolmosta per ottelu, mutta onnistumisprosentti on jäänyt 23,6. Ja erikoista on se, että Crawford ei ole vielä hakenut yhtään hyökkäyslevypalloa. Trey Landers (6,4/8,2/1,7) on joukkueensa paras levypallomies. Pari peliä huilannut 201 senttinen laituri Rhamel Brown (7,1/7,1/3) palaa lauantaina pelaavaan kokoonpanoon.

Wilsonin ohella takamiesosastolta löytyvät Niko Mattila (10,3/1,4/3,3) ja Valtteri Mervola (6,2/2,2/1,3). Mattila on upottanut kauden kolmosensa 48,5 prosentin tarkkuudella, jota voi pitää erinomaisena. Mervolan rooli on kasvanut vuosi vuodelta ja nyt valmentaja Petri Virtanen antaa miehelle vastuuta miltei 20 minuuttia per ottelu. Mattila ja Mervola ovat suuressa roolissa myös lauantain ottelussa, sillä Wilson on sivussa. Tomi Lommi (6,2/1,3) osaa heittää, joten häntä ei kannata kaaren taakse jättää vapaaksi. Kataja kaipaa Laihosta kipeästi pelaavaan kokoonpanoon, mutta Aale Pöllänen ei vastuuta edellisessä pelissä arastellut, kun joutui tiukkaan paikkaan ensimmäisessä Korisliigapelissään. Avauspisteet jäivät vielä tekemättä, mutta ne ovat varmasti vielä tulossa.

– Karhu aloittaa ottelut etenkin kotisalissaan hurjalla intensiteetillä ja moni ottelu onkin ollut Karhuluolassa käytännössä ohi jo ensimmäisen neljänneksen jälkeen, Katajan valmentaja Petri Virtanen alustaa peliä. – Hetkeäkään ei kentällä ole aikaa murehtia edellistä huonoa suoritusta tai tuuletella onnistumista vaan roolinvaihdot tulee suorittaa salamannopeasti.

Katajan kokoonpano: Mervola, Mattila, Lommi, Vänttinen, Pihlajamäki, Crawford, Landers, McKnight, Brown.

Karhubasket – Kataja Basket ensi lauantaina kello 17 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa.

Ääntä Saliin!