UUTISET

14.11.2021

KARHUBASKET KAATOI KATAJAN

Cameron Jones nouti ennen peliä kuukauden Valopilkkupalkinnon Taksi Helsingin tj:ltä Jari Kantoselta (kuva: Ville Nurminen)

Kotijoukkueelta puuttui kokoonpanosta alavartalovamman takia takamies Henri Kantonen. Puntit olivat kuitenkin tasan, sillä Katajan paras pistemies Jamar Wilson oli myös sivussa loukkaantumisen takia.

Karhubasket piti peliä hallussa ensimmäisellä puoliajalla. Kapteeni Rene Rougeau (18/9/4/3 riistoa) teki mitä halusi ja pussitti taukoon mennessä 12 pistettä. Kantosen puuttuessa avaukseen nostettu Eero Innamaa (11/2/2) naulasi kaksi kolmosta sukkaan, mutta muuten oranssipaitojen kaukoheittopeli oli hukassa. Tauolla osumatarkkuus oli 30 ja pelin jälkeen se oli 33 prosenttia. Miikka Marttinen (13/3) esiintyi myös edukseen.

Toisella kympillä kotijoukkue näytti menevän menojaan. 9-0 jaksolla ero kasvoi yli 10 pisteen ja vähän myöhemmin lukemat olivat 40-26. Kataja ei luovuttanut. Tarkasti heittänyt Tomi Lommi (13/4/2) upotti pelitilanneheitot 66,7 prosenttisesti, mutta upotti viidestä vaparista vain kaksi. Parjattu heittäjä Markel Crawford (16/3) upotti avauspuoliajalla neljä kolmosta, mutta pysyi Karhubasketin pihdeissä toisella jaksolla. Kataja kuroi puoliaikatilanteeksi 44-38.

Tahti jatkui samana myös kolmannella kempillä. Kotijoukkue vei peliä, mutta vieraat roikkuivat mukana. Karhubasketissa mestaruuden voittanut Chris McKnight (16/5) kohosi Katajan pisteykköseksi Crawfordin kanssa. Oranssipaitojen Cameron Jones (21/5/8) sai ennen peliä lokakuun kuukauden pelaajapalkinnon, eikä vieraat saaneet häntä kuriin millään. Jones teki toisella puolikkaalla 17 pistettä, lähes 80 prosentin tarkkuudella. Tupla-tuplan saalistanut Simeon Carter (12/11) päätteli useamman hyökkäyksen ilmaviin donkkeihin.

Carter donkkaamassa palloa koriin (kuva: Ville Nurminen)

Eroa ei kuitenkaan syntynyt sen enempää, vaan päätösneljännekselle lähdettiin lukemista 63-55. Lopullinen niitti pelille tuli viimeisen kympin alussa, kun Kataja väsyi oranssipaitojen jatkuvan paineen takia. Vieraiden urakkaa ei helpottanut vain seitsemän pelaajan rosteri. Toki kentällä nähtiin myös Katajan oma kasvatti Erik Vänttinen ja lopussa Valtteri Pihlajamäki (3) palasi kotihalliin, upottaen Katajalle kolmosen.

Karhubasket voitti levyrit 43-25, teki 10 hyökkäyslevypallon jälkeen 11 pistettä ja upotti kakkoset 63 prosentin tarkkuudella. Kotijoukkue liikutti palloa hyvin ja tilastoi 21 syöttöä. Loppulukemat olivat 92-67.

-En ole täysin tyytyväinen joukkueen peliin tänään, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies pohti pelin jälkeen. – Vastustaja pelasi vain seitsemän pelaajan rosterilla ja se näkyi lopussa. – Meillä oli hyviä hetkiä, mutta nukahduksiakin tuli. – En ole nähnyt koko kaudella sellaista tilannetta, että vastustaja kuljettaa kenenkään häiritsemättä ja heittää vapaan kolmosen. – Joillakin pelaajilla on nyt vähän hakemista. – Olemme voittaneet pelejä, mutta nyt pitäisi muistaa miksi ja kuinka olemme pelejä voittaneet. – Olemme tehneet hyvin töitä peleissä sekä harjoituksissa, ja ansaittu voitot. – Eero (Innamaa) ja Miikka (Marttinen) paikkasivat hyvin Kantosta takakentällä, Koskimies kiitteli.

Seuraavaksi Karhubasket lähtee haastamaan Lahtea ensi keskiviikkona. Keskiviikon kierroksen jälkeen ratkeaa myös Suomen Cup sijoitukset. Cupin ensimmäiselle kierrokselle etenevät Korisliigan sarjataulukon kahdeksan parasta joukkuetta keskiviikon pelien jälkeen.

Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ottelu pelataan Kauhajoella lauantaina 11.12. Vastustaja selviää valintatilaisuudessa maanantaina 22. marraskuuta, kun runkosarjan kolme parasta joukkuetta valitsevat vastustajat sijoilta 5-8.

Karhubasketin seuraava kotiottelu on ensi lauantaina eli 20. marraskuuta, kun Bojan Sarcevic palaa vanhaan kotihalliin Uudenkaupungin Korihaiden kanssa. Ottelu alkaa kello 17. Liput ovat myynnissä osoitteessa ennakkolippu.com ja Kauhajoen Kesportissa.