UUTISET

22.10.2021

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – BC NOKIA

Korisliigaa ilman tappioita johtava Karhubasket (5 voittoa/0 tappiota) saa lauantaina vieraaksi Greg Gibsonin valmentaman BC Nokian (1/3). Nokialaisilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna, sillä keskiviikolle merkitty Lahti ottelu siirtyi viikolla eteenpäin. Näin nokialaiset saivat muutaman extra-huili ja -treenipäivän, joten nähtäväksi jää, mikä niiden merkitys on.

Lauantain ottelu alkaa kello 17. Ovet avautuvat kello 15.30 ja samalla käynnistyy myös lipunmyynti. Salilla maksuvälineenä käyvät käteinen ja kortti. Lisäksi erilaiset tyky-setelit ja -kortit otetaan vastaan. Myös kausikortteja on edelleen saatavilla. Niitä voi kysyä aulan fanipisteestä, jossa on myynnissä myös Karhubasketin fanituotteita.

Karhubasket suosittelee vahvasti maskien käyttöä ottelutapahtumassa. Lisäksi huolehditaan hyvästä käsihygieniasta. Käsidesipisteitä on useissa paikoissa ympäri salia.

Pääsylippuja saa ennakkoon myös Kauhajoen Kesportista (käteinen) sekä osoitteesta ennakkolippu.com.

Karhubasket haki keskiviikkona 71-79 voiton Loimaalta. Esitys ei ollut vakuuttava, mutta tyylipisteitä ei jaeta. Bisons puolusti hyvin ja pystyi sotkemaan kauhajokisten hyökkäyspelaamista. Karhubasket on voittanut kauden molemmat kotipelinsä. Kotiavauksessa kaatui viime kauden mestari Salon Vilpas pistein 99-85 ja viime lauantaina oranssipaidat aiheuttivat Kouvoille kauden ensimmäisen tappion lukemilla 101-82.

Simeon Carter sai alla kauden toisen ottelunsa Loimaalla. 15 pistettä ja 7,5 levyriä ovat kelpo keskiarvoaja runsaan 23 minuutin peliajalla, mutta kausi on vasta nuori. Miikka Marttinen oli kokoonpanossa keskiviikkona, mutta tositoimiin miestä ei vielä päästetty. Ensiesiintyminen kuitenkin lähenee ja se voi olla vuorossa jo lauantaina.

Kotisalissa Karhubasket on ollut erinomainen. Toki ei moitittavaa ole vieraspelaamisestakaan, sillä tappioita ei ole. Kotona kakkoset ovat uponneet 59,8 prosentin ja kolmoset 39,5 prosentin tarkkuudella. Syöttöjäkin on tullut mukavat 19 per kotiottelu.

Karhubasket ja BC Nokia ovat tilastovertailussa yllättävän lähellä toisiaan, vaikka sarjasijoitukset eivät sitä tue. Suurimmat erot joukkueiden välillä on levypallopelaamisessa (KB 42 kpl, Nokia 37,5), jossa kauhajokiset komeilevat koko sarjan kakkospaikalla. Myös menetyksissä on eroa, sillä Karhubasket menettää pelivälineen 10,4 kertaa ottelussa, kun nokialaisille menetyksiä tulee 14,3 kappaletta ottelua kohden.

Karhubasket ja BC Nokia ovat kohdanneet Korisliigassa 32 kertaa. 21 voittoa on kirjattu kauhajokisille ja viimeisestä 10 kohtaamisesta oranssipaidat ovat voittaneet kahdeksan.

-Keskiviikkona emme olleet parhaimmillamme Loimaalla varsinkaan hyökkäyspäässä, Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies taustoittaa. – BC Nokialla on ollut ottelusiirron vuoksi reilu viikko aikaa valmistautua tähän peliin, joten vastustajamme on varmasti saanut ajettua uusia pelaajiansa paremmin pelitapaan sisään. – Nokialta on tulossa myös fanibussi mukaan, joten odotettavissa on siis kiihkeä korisilta kentällä ja katsomossa.

Karhubasketin kokoonpano: Jones, Rougeau, Kantonen, Kaukiainen, Innamaa, Hakamaa, Skinner, Peltonen, Toppin GTD 25%, Carter GTD 75%, Marttinen.

BC Nokia aloitti kauden 88-86 kotivoitolla KTP:stä. Sen jälkeen on tullut kolme peräkkäistä tappiota. Tappiot ovat tulleet paikallisvastustaja Pyrinnön vieraana Pyynikillä 101-89, kotona Gullseja vastaan 65-92 ja keskiviikkona 13. päivä kuluvaa kuuta Joensuussa 83-74.

Joensuussa Nokia johti jo 12 pisteellä, mutta hävisi viimeisen kympin 31-20, joten tuloksena oli tappio. Nokialaiset olivat hyvin levypallotaistelussa mukana, häviten ne 39-37. Hyökkäyslevypalloja tuli paljon eli 15 kappaletta. Menetyksiä tuli vain 10 kappaletta, mutta osumatarkkuus pelitilanneheitoissa jäi liian matalaksi (2p 50 %, 3p 24 %). Vaparitkin epäonnistuivat, sillä vain yhdeksän heittoa 16 löysi tiensä sukkaan. Pelaajat tekivät tasaisesti pisteitä. Terry Thomas (14/4), Max Besselink (13/3) ja Kahron (13/3/8) olivat ahkerimmat. Antero Lehtokin pääsi yli 10 pisteen (10/1/4), mutta suurin osa pelaajista jäi +/-tilastossa pahasti pakkaselle. Plussalle pääsivät ainoastaan Besselink (+8) ja Matias Ojala (+8), joka teki runsaan 30 minuutin peliajalla tehot 9/6.

BC Nokia vaihtoi jenkki Anthony Adgerin (11/1/5) Kahron Rossiin kahden ottelun jälkeen. Ross on 180 senttinen takamies. Kahdessa ottelussa hän on pelannut noin 30 minuuttia ja tehnyt keskiarvoiksi 11 pistettä, 2 levyriä ja 6 syöttöä.

Muut vahvistukset ovat kanadalaiset Tevaun Kokko (8/1,5/2,5) ja Terry Thomas (12,8/5,3/3,3). Kokko on liukasliikkeinen 180 senttinen takamies, joka on hakenut Suomen kansalaisuutta. Thomas 193 senttinen laituri ja on joukkueensa paras pistemies 12,8 keskiarvolla. Neljäntenä jenkkinä on 203 senttinen laituri Arnaldo Toro (11,3/13,5/1,3). Toro on koko Korisliigan levypallopallotilaston ykkösnimi 13,5 levyrin keskiarvolla. Levypalloista 9,8 tulee puolustuspäässä ja 3,8 hyökkäyskorilla.

Kotimaisella osastolla johtotähtenä on Antero Lehto (10,3/1,5/3,8). Lehto on pelannut huikeat 805 Korisliigaottelua, ollen tuossa tilastossa kakkosena (#1 Timo Heinonen 896 ottelua). Matias Ojala (5/3,3/1,3) omaa myös runsaasti kokemusta. Ojala pelasi Kauhajoella kaudet 2012-2013 ja 2013-2014. 202 senttinen Max Besselink (9/2) liittyi BC Nokian joukkueeseen juuri ennen kauden alkua. Besselink on loistava lisäys nokialaisten kokoonpanoon ja on upottanut kolmoset 42,1 prosentin tarkkuudella.

Nuorista nimistä esiin pitää nostaa Antti Ahonen (8,5/2,8), jonka vastuu on kasvanut tällä kaudella. Ja onnistumisten mukana on tullut myös lisää peliaikaa. Hugo Boman (9) on kärsinyt loukkaantumisesta ja on pelannut vasta yhden ottelun. Seagullseja vastaan Boman pussitti runsaassa viidessä minuutissa yhdeksän pistettä. Peliaikaa saavat myös Peetu Piirtola (0,7/1) ja Veikka-Santeri Hiekkataipale (1/0,5), molemmat BC Nokian omia kasvatteja.

-Kohtaamme lauantaina loistavan Kauhajoen joukkueen, joka on hyvä monella osa-alueella, BC Nokian valmentaja Greg Gibson aloittaa kamppailun ennakoinnin korisliiga.fi sivustolla. – On mielenkiintoista nähdä, kuinka pelaamme, kun meillä on alla laadukkaita harjoituksia ensimmäistä kertaa kauden aikana. – Lähdemme rakentamaan jatkuvuutta omaan tekemiseen molemmissa kenttäpäädyissä. – Tämän haasteen olen asettanut meidän joukkueelle.

BC Nokian kokoonpano: Lehto, Toro, Kokko, Ojala, Hiekkataipale, Ahonen, Besselink, Piirtola, Thomas, Boman, Ross.

Karhubasket – BC Nokia lauantaina kello 17 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa.

Oranssia päälle, ääntä saliin ja nähdään karhuluolassa huomenna.