UUTISET

24.10.2021

KARHUBASKET PALASI KORISLIIGAN KÄRKIPAIKALLE

Kalle Peltonen naulasi pari tärkeää kolmosta koriin ratkaisuhetkellä (kuva: Ville Nurminen)

Karhubasket lähti hakemaan kauden kuudetta voittoa lauantaina, kun kotiluolaan vieraaksi oli saapunut BC Nokia. Kauhajokiset olivat saaneet kokoonpanoon Miikka Marttisen. Nokialaisilla oli alla reilun viikon mittainen tauko, jonka aikana he olivat keskittyneet pelinsä hiomiseen.

Nokia lähtikin terävästi peliin. Kokenut Antero Lehto (8/1) laittoi heittonsa kuppiin ja johdatti vieraat kolmessa minuutissa 2-8 johtoon. Max Besselinkin (7/3) kolmosen jälkeen lukemat olivat 2-11 ja Janne Koskimies kutsui oranssipaidat aikalisälle. Kotijoukkueen tuska ei hellittänyt, sillä väkivahvan Arnaldo Toron (14/19) pisteet kasvattivat nokialaisten etumatkan 11 pisteeseen. Severi Kaukiainen (11/3/10) ja Kalle Peltonen (14/6) leikkasivat eroa peräkkäisillä kolmosilla, mutta Antti Ahosen (6/1) kolmonen päätti avauskympin lukemiin 12-22.

Terry Thomas (7/8) aloitti toisen kympin kahdella vaparilla, joten ero kasvoi suurimmilleen eli 12 pisteeseen. Karhubasket vastasi 9-0 jaksolla, jota tähdittivät Eero Innamaan (10/1) donkki ja Cameron Jonesin (5/3/4) kolmonen. Matias Ojala (2) juoksi lay-upin sisään, mutta otti heti perään EU-virheen. Samassa tilanteessa Lehto purnasi itselleen tekun, joten kauhajokisilla oli paikka iskeä. Sitä ei käytetty, mutta kohta perään Henri Kantonen (9/7/6) naulasi kolmosen ja lukemat olivat 25-26. Takamies Kahron Ross (16/3/4) piti vieraita mukana, mutta Kaukiaisen kolmonen toi oranssipaidat tasoihin ja Peltonen nosti joukkueensa johtoon 30-29, kun puoliaikaan oli matkaa parisen minuuttia. Lopussa pisteitä vaihdettiin, joten tauolle lähdettiin lukemissa 34-34.

Severi Kaukiainen tilastoi tupla-tuplan, 11 pistettä ja 10 syöttöä (kuva: Ville Nurminen)

Toinen puoliaika alkoi tasaisesti, mutta kolmannen neljänneksen puolivälissä Simeon Carter (10/4) johdatti isännät 9-0 jaksolla 47-40 johtoasemaan. Greg Gibson yritti herättää joukkuettaan taisteluun, mutta kotijoukkue kävi kimppuun kuin herhiläiset ja man of the match Kalle Peltonen taittoi nokialaisten niskat parilla perättäisellä kolmosella. Tämä sytytti 933 katsojan liikuntahallin ja kun vaihtopenkiltä irti päästetty Joona Hakamaa (9) teki kakkosen sekä vain hetkeä myöhemmin kolmosen, niin tunnelma oli huumaava. Hakamaan pisteet päättivät kympin lukemiin 66-47 ja peli oli käytännössä taputeltu.

Karhubasket ei ottanut jalkaa kaasulta viimeisellä neljänneksellä. Kotijoukkue jatkoi aktiivista puolustamista, aiheuttaen vieraille 14 menetystä, joista oranssipaidat rankaisivat 23 pisteellä. Rene Rougeau (10/2/3) riisti neljästi ja näytti muutenkin kapteenin roolissa esimerkkiä joukkueelleen. Karhubasket liikutti palloa hyvin Kaukiaisen ja Kantosen johdolla, keräten tilastoon 25 syöttöä. Tämä nosti kotijoukkueen kakkosten onnistumisprosentiksi 55,6, kun se vielä puoliajalla oli 37,5 prosenttia. Loppulukemat olivat 91-62.

-Meidän aloitus oli todella löydä, päävalmentaja Janne Koskimies harmitteli pelin jälkeen. – Emme olleet valmiita puolustamaan. – Sitten puolustus alkoi toimimaan ja pääsimme peliin mukaan sen kautta. – Emme ole hirveän hyvä hyökkäysjoukkue, mutta emme ole siihen keskittynytkään. – Nostan joukkueelle hattua, että huonolla hyökkäämisellä pystyimme voittamaan toisen kympin 10 pisteellä ja nousimme tasoihin. – Toisella puoliajalla pystyimme pitämään oman tasomme ja vastustaja vähän hiipui. – Kalle Peltoselta tärkeitä onnistumisia ja Joona Hakamaa tuli toisella puoliajalla sisään, ollen ratkaisuvalmis. – Myös Miikka Marttinen sai ensimmäiset minuuttinsa. – Nokia väsyi toisella jaksolla ja pystyimme liikuttamaan palloa hyvin, joten saimme hyviä tekopaikkoja, Koskimies listasi voiton avaimia.

Karhubasketin kuudes voitto nosti sen takaisin Korisliigan sarjataulukon kärkipaikalle. Kakkosena majailee Helsinki Seagulls. Karhubasket pelaa lokakuussa vielä yhden ottelun, kun se matkaa ensi perjantaina Kotkaan KTP:n vieraaksi. Tuo ottelu alkaa kello 18.30 ja on katsottavissa Ruudun välityksellä.

Kotkaan lähtee myös fanibussi ja reissun hinta on puristettu 10 euroon, joten nyt kannattaa ilmoittautua matkaan. Ohjeet ilmoittautumiselle löytyvät Karhubasket FunClubin somesta.

Karhubasketin seuraava kotiottelu on ohjelmassa keskiviikkona 3. marraskuuta, kun karhuluolaan vieraaksi saapuu Tampereen Pyrintö. Tuon ottelun lipunmyynti on käynnissä osoitteessa ennakkolippu.com. Lippuja saa ostettua myös Kauhajoen Kesportista (käteinen).