UUTISET

19.10.2021

OTTELUENNAKKO: BISONS LOIMAA – KARHUBASKET

Korisliigaa ilman tappiota johtava Karhubasket (4 voittoa/0 tappiota) lähtee keskiviikkona Loimaalle, jossa vastaan asettuu sarjanousija Bisons (1/3). Karhubasket on nauttinut maan ylivoimaisesti parhaiden fanien tuesta niin kotona kuin vieraskentälläkin. Otteluissa Uudessakaupungissa ja Lapualla joukkueen tukena oli täysi fanibussi, Lapualla kaksi bussillista. Keskiviikkona Loimaalla on luvassa jälleen kannustusta, sillä täysi bussi on lähdössä liikenteeseen.

Karhubasket voitti viime lauantaina kotiluolassa Korisliigan kärkikamppailussa Kouvot pistein 101-82. Oranssipaidat repivät ratkaisevan eron jo ensimmäisen puoliajan aikana. Kolme muuta voittoa ovat tulleet Kobrista (55-72), Vilppaasta (99-85) ja Uudestakaupungista (54-79).

Millä eväin Karhubasket on ollut voittamaton? Joukkue pitää pallosta huolta, menetyksiä on tullut 10,8 ottelua kohden. Se poimii levypallot itselleen. 27,3 puolustuspään irtopalloa on Korisliigan korkein noteeraus. Hyökkäyslevyrilukema 15 on kolmanneksi kovin ja kokonaislevypallosaldo 42,3 on myös sarjan kolmanneksi paras.

Suurin osatekijä on kuitenkin ollut puolustus. Karhubasket on antanut vastustajille vain 69 pistettä ottelua kohden, vaikka Kobrien 55 ja Ukin 54 pistettä tuota keskiarvoa painavat alaspäin. Ottelut Vilpasta ja Kouvoja vastaan ratkaistiin puolustuksella jo hyvissä ajoin ennen loppusummeria, vaikka vastustajat tekivätkin yli 82 pistettä.

Kauhajokiset ovat painaneet alkukauden kahdeksan miehen rotaatiolla, sillä Miikka Marttinen on ollut sivussa ja sentteri Simeon Carter pelasi viime lauantaina ensimmäisen ottelunsa. Pelityyli on kuluttava, mutta joukkue on kunnossa ja jaksanut painaa hyvällä intensiteetillä. Helpotusta on tulossa, sillä Marttisen paluu lähestyy ja siitä on tulossa yksi hyvä lisä valmennuskolmikon aseisiin.

Hyökkäyspäässä syöttöjä on tilastoitu 17 ottelua kohden, mutta henkilökohtainen taitotaso riittää saamaan hyviä heittopaikkoja. Cameron Jones (17,3/6,3/4,3) ja Rene Rougeau (15,3/7,8/3,8) ovat olleet odotetun vahvoja. Lee Skinner (14,5/9,5/2 riistoa) on osoittautunut erinomaiseksi pelaajaksi molemmissa kenttäpäädyissä. Maajoukkuetakamies Henri Kantonen (14,5/4,5/3) pystyy ottamaan hyvän ratkaisun koska vain ja upottaa kakkoset 77,8 prosentin tarkkuudella. Carter tuo varmasti uuden mahdollisuuden pelaamisen, sillä palloa pystytään nyt pelaamaan myös korin läheisyyteen ja sen yläpuolelle.

-Pre-Season kohtaamisemme jälkeen Bisons on vahvistunut meille tutulla miehellä Kazembe Abifin liityttyä joukkueeseen, Janne Koskimies aloittaa keskiviikon kamppailun ennakoinnin. – Lauantain ottelussa Lahdessa heidän suomalaispelaajat kantoivat hyvin vastuuta, emmekä saakaan päästää kotijoukkueen heittäjiä kuumaksi.  – Hienoa, että täysi bussillinen Karhu Basketin faneja on taas mukana luomassa tunnelmaa Loimaan Liikutahallin keskiviikkoiltaan.

Karhubasketin kokoonpano: Jones, Rougeau, Kantonen, Kaukiainen, Innamaa, Hakamaa, Skinner, Peltonen, Toppin GTD 25%, Carter GTD 75%, Marttinen GTD 25%.

Sarjanousija Loimaa Bisons voitti kauden avausottelussa kotona Tampereen Pyrinnön lukemin 80-65. Sen jälkeen tappiot ovat tulleet Kisahallissa Gullseille 83-71, kotona Katajalle 53-77 ja viime lauantaina vieraissa Lahdelle 89-86.

Pyrintöä vastaan loimaalaiset upottivat kakkoset 61,3 prosentin ja kolmoset 39,3 prosentin tarkkuudella. Lahtea vastaan kolmoset upposivat erinomaisella 43,5 prosentin tarkkuudella, mutta kakkosten prosentti jäi alle viidenkymmenen (46,2). Menetyksiä joukkueelle on tullut 17 ottelua kohden, mikä on liikaa. Myös levypallopelaamisessa on parantamisen varaa. Tästä löytyy lääkkeet Karhubasketille, joilla kauden viides voitto haetaan keskiviikkona.

Loimaan avainpelaaja on 185-senttinen takamies Cortez Edwards (13,5/7/6,5) Sähäkkä Edwards jakaa palloa hyvin muille pelaajille, tilastoiden 6,5 syöttöä ottelua kohden. 203 senttinen laituri Andre Norris Jr (9,5/3/1,8) pitää parantaa levypallopelaamistaan ja 201 senttinen Kazembe Abif (6,3/4,3/2) ei vielä ole päässyt omalle tasolleen. Toki keskiviikkona Abifillä on vastassa entinen joukkueensa, mikä varmasti tuo lisävirtaa. Neljäs ulkomaanvahvistus 203 senttinen laituri Zach Thomas (8,7/4,7) loukkaantui ottelussa Gullseja vastaan, eikä pelannut viime lauantaina Lahdessa, vaikka pytyi pelaamaan kotiottelussa Katajaa vastaan.

202 senttinen sentteri Juha-Matti Henttonen (12/4,3) teki viime lauantaina Lahtea vastaan 21 pistettä. Härkämäinen Henttonen onkin ollut yksi suurimpia valopilkkuja loimaalaisten kokoonpanossa. Takamies Thomas Vehmanen (2/2,3) osaa syöttää ja hänelläkin varmasti riittää näyttöhaluja entistä seuraansa vastaan. Kouvoista Loimaalle siirtynyt Teemu Knihtinen (6,5/2,8) omaa huiman potentiaalin. Vesa Heinonen (7/2,3/2,8) on upottanut kakkoset hurjalla 85 prosentin ja kolmoset 42,9 prosentin tarkkuudella. Pelaavan rosterin täyttävät Gullseista siirtynyt Sami Tahvanainen (4,5) ja Urasta saapunut Joona Airenne (3,3/2). Loimaan oma kasvatti Eemeli Hollo (3) on pelannut viisi minuuttia kahdessa ottelussa.

Loimaa Bisons – Karhubasket keskiviikkona kello 18.30 Loimaan liikuntahallissa.

Peliä voi katsella suorana ja selostettuna Ruudun välityksellä.