UUTISET

02.11.2021

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – TAMPEREEN PYRINTÖ

Korisliigan sarjataulukon kärkipaikalla oleva Karhubasket (7 voittoa/0 tappiota) saa keskiviikkona vieraaksi Tampereen Pyrinnön (3/4). Kauhajokiset ovat edenneet tiukan ja aggressiivisen puolustuksen avittamina voitosta voittoon. Pyrintö jatkaa tällä kaudella viime kaudesta tuttua paikkapuolustusta. Ajoittain se on toiminut, mutta esimerkiksi Helsinki Seagulls teki pallon liikkeellä tamperelaisten puolustuksesta reikäjuustoa.

Keskiviikon kamppailun liput ovat myynnissä osoitteessa ennakkolippu.com. Lippuja saa myös Kauhajoen Kesportista (käteinen). Keskiviikon ottelu alkaa kello 18.30 ja ovet avautuvat sekä lipunmyynti käynnistyy kello 17. Salilla maksutapana käy kortti, käteinen ja erilaiset tyky-setelit ja -kortit.

Salilla on myös myynnissä Karhubasketin fanituotteita. Fanituotteet löytyvät myös verkkokaupasta, osoitteesta https://www.karhubasket.fi/kauppa/

Karhubasket suosittelee maskien käyttöä ottelutapahtumassa. Käsidesipisteitä löytyy monesta paikasta, joten huolehditaan hyvästä käsihygieniasta niiden avulla.

Karhubasket voitti edellisen ottelunsa Kotkassa viime perjantaina. KTP kärsi kauden neljännen tappion lukemin 64-83. Lukemat olisivat voineet olla kotijoukkueen kannalta murheellisemmat, mutta oranssipaidat nostivat jalan kaasulta viimeisellä kympillä, joten kotkalaiset saivat kaunisteltua eron 19 pisteeseen.

Puolustus on ollut Karhubasket ase tällä kaudella. Oranssipaidat ovat pitäneet vastustajan 67,6 pisteessä ja silloin kamppailuita on helpompi voittaa. Vastustajien kakkoset ovat uponneet 47,5 prosentin ja kolmoset 25,9 prosentin tarkkuudella. Menetyksiä on aiheutettu 14,1 kappaletta ottelua kohden.

Karhubasket on pitänyt pallosta huolta, sillä menetyksiä on tullut 9,1 per ottelu. Se on paras noteeraus koko Korisliigassa. Levypalloissa joukkue on myös pärjännyt hyvin, sillä 41,6 levyrin keskiarvo on koko Korisliigan toiseksi paras keskiarvo. Ja kun vastustajalle ei anneta aikaa pelin rakenteluun tai jätetä vapaita heittopaikkoja, niin prosentit jäävät matalammiksi. Toisaalta silloin levypallojen määrä kasvaa, joten levypallojen kontrollointi on tärkeää.

Kuluttava pelityyli vaatii joukkueelta paljon. Coach Janne Koskimies on pitänyt pelaajien minuutit tasaisena ja peluuttanut monipuolisesti koko 10 pelaajan rotaatiota. Suurimmat minuutit on pelannut Cameron Jones, hieman päälle 28 minuuttia ottelua kohden. Yli 20 minuutin peliajalla pelaa kuusi muutakin pelaajaa. Kalle Peltonen on pelannut tehokkaasti runsaat 16 minuuttia ottelua kohden ja Joona Hakamaakin saa peliaikaa yli 11 minuuttia per ottelu.

-Pyrinnön kokoonpanoon on tullut muutos viime ottelun jälkeen ja uskonkin heidän lähtevän pelaamaan vauhdikasta small ballia keskiviikkoiltana, Janne Koskimies ennakoi. – Meillä ei ole vielä kokemusta heidän puolustustaan vastaan pelaamisesta tällä ryhmällä, joten puolustuksen kautta lähdetään tähänkin peliin.

Karhubasketin kokoonpano: Jones, Rougeau, Kantonen, Kaukiainen, Innamaa, Hakamaa, Skinner, Peltonen, Toppin GTD 25%, Carter GTD 75%, Marttinen.

Karhubasket on kohdannut Pyrinnön Korisliigassa 66 kertaa. Pyrintö on voitoissa edellä, sillä kamppailuista 35 on päättynyt tamperelaisten voittoon. Karhubasket kuitenkin lähestyy Pyrintö keskinäisten otteluiden voitoissa, sillä oranssipaidoilla on alla neljän ottelun voittoputki. Pyrinnön viimeisen voitto on viime maaliskuulta, kun Pyrintö vei ensimmäisen välierän Pyynikillä lukemin 95-83. Karhubasket kuitenkin voitti neljä seuraavaa ottelua välieräsarjassa ja eteni kolmatta kertaa peräkkäin Korisliigan finaaleihin otteluvoitoin 4-1.

Pyrinnön kausi on edennyt tasatahtiin voittojen ja tappioiden suhteen. Avauspelistä tuli tappio Loimaa Bisonsille 80-65. Sitten se voitti kotona BC Nokian 101-89, mutta heti perään kärsi tappion Kotkassa, kun KTP oli parempi pistein 87-77. Sitten Pyynikillä kaatui Korihait 96-90, mutta seuraavassa kotipelissä Seagulls haki murskaavan 72-115 voiton Pyynikiltä. Viime keskiviikkona Pyrintö kävi hakemassa pisteet Joensuusta, kun Kataja kaatui lukemin 101-106 jatkoajan jälkeen. Lauantaina Pyrintö hävisi kotonaan Lahti Basketballille 90-100, joten jatkuuko voitto-tappio suhde samana nähdään keskiviikkona karhuluolassa.

Voittopeleissä Pyrintö on nakuttanut kolmoset sukkaan 41,5 prosentin tarkkuudella. Myös kakkoset ovat silloin uponneet sillä niiden keskiarvo on ollut 58,6. Tappiopeleissä kolmoset ovat uponneet vain 27,7 prosentilla, joten ero on ollut suuri.

Tappioissa yhteinen nimittäjä on ollut vastustajan tarkka heittopeli. Paikka murretaan hyvällä heittopelillä ja siinä vastustajat ovat onnistuneet. Bisons upotti kolkit 39 prosentilla ja sama oli Lahden osumatarkkuus viime lauantaina. Gulls taasen piti todellisen klinikan omalla vieraillullaan Pyynikillä. Petteri Koposen johdolla Gulls otti 56 kolmosta ja upotti niistä 31 heittoa. Molemmat ovat Korisliigan ennätyksiä. Heittoprosenttina se on 55. Toki poikkeus vahvistaa säännön. KTP upotti omassa voitossaan kolmoset 30 prosentin tarkkuudella, mutta Pyrintö hävisi levyrit peräti 48-26 ja antoi kotkalaisille 22 hyökkäyslevypalloa.

Pyrintö vahvisti miehistöään Topias Palmilla (20,3/4/2) kolmen ottelun jälkeen. Maajoukkuemies Palmi on tehnyt 20,3 pistettä per ottelu ja on tamperelaisten paras pistemies. Kakkosissa Palmin heittotarkkuus on mukava 54,1, mutta kolmoset ovat osuneet vain 29 prosentin tarkkuudella. Tuoreempi uutinen on, että Pyrintö vapautti Romani Hansenin sopimuksestaan sunnuntaina. Hansen ehti pelata Korisliigaa seitsemän ottelun verran ja tehdä tilastoihin keskiarvoksi 10,4 pistettä ja 6 levyriä. Pyrintö ei vielä ole tiedottanut uudesta pelaajasta ja luultavaa on, että Kauhajoelle tamperelaiset saapuvat kolmen vahvistuksen kanssa.

Nämä kolme vahvistusta ovat; 203 senttinen laituri Devante Foster (10,1/7,7/1,7), 198 senttinen laituri Shaquille Keith (17,6/5,6/3,3) ja kokenut 193 senttinen takamies/laituri David Gonzalvez (9,3/2,3/3,4). Gonzalvezin tietävät kaikki Korisliigaa seuraavat. Hänen ura Suomessa alkoi kaudella 2014-2015 Lahdessa ja sieltä hän jatkoi Kouvoihin. Parin vuoden ajan Gonzalvez oli maasta poissa, mutta palasi Kouvoihin kaudelle 2018-2019 ja sen jälkeen hän on ollut Pyrinnön pelaaja. Gonzalvez oli voittamassa mestaruutta Kouvoissa kaudella 2015-2016 ja keväällä 2019 hän pokkasi hopeaa, kun Karhubasket juhli toista peräkkäistä Suomen mestaruutta. Foster on kentällä näkymättömämpi, mutta hoitaa tonttinsa hyvin. Keith taasen näkyy, sillä mieheltä ei puutu kokoa tai vauhtia.

Kotimaisella osastolla vastuuta kantavat Palmin ohella Osku Heinonen (13,1/2,03/1,6), Lassi Kilpinen (6/1,6), Tomas Pihlajamäki (3,5/2,7) ja Eero Lehtonen (2/2). Heinonen on ehdottomasti joukkueelleen avainasemassa, sillä hänen heittovoimaansa tarvitaan. Osku on laittanut kakkoset 70 prosentin, kolmoset 40 prosentin ja vaparit 100 prosentin tarkkuudella sukkaan. Nyt kun Hansen ei ole mukana keskiviikkona, niin muiden pelaajien rooli tulee korostumaan.

Karhubasket – Tampereen Pyrintö keskiviikkona klo 18.30 Kauhajoen Koulukeskuksen liikuntahallilla (Aninkuja 4, 61800 Kauhajoki).

Tervetuloa!