UUTISET

17.10.2021

KARHUBASKET VOITTI KORISLIIGAN KÄRKIKAMPPAILUN

(kuva: Ville Vuorinen)

Lauantaina Kauhajoen liikuntahallilla pelattiin Korisliigan kärkikamppailu, kun kaksi tappiotonta joukkuetta oli vastakkain. Karhubasketin vieraaksi oli saapunut Kouvolan Kouvot ja molemmat joukkueet lähtivät hakemaan neljättä voittoa.

Karhubasket oli saanut kokoonpanoon uuden sentterin Simeon Carterin. Carter olikin heti avausviisikossa ja teki vaikutuksen 1011 päiseen kotiyleisöön ilmavalla pelillä. Carter teki 16 pistettä ja käsiin tarttui kuusi levypalloa 23 minuutin peliajalla. Karhubasketilta puuttui kokoonpanosta Miikka Marttinen, mutta hän palannee lähiaikoina harjoitusvahvuuteen.

Ottelun ratkaisu nähtiin avauspuoliajalla. Oranssipaitainen kotijoukkue liimasi Kouvot pihteihinsä, eivätkä vieraat saaneet normaalia hyökkäyspelaamista käyntiin. Tuomas Hirvonen (10/2 syöttöä) avasi kamppailun kolmosella, mutta siihen vieraiden ilonaiheet bonuskaaren takaa jäivätkin. Kouvot suti loput 12 avauspuolikkaan kolmosta ohi, joten kolmosten prosentti oli puoliajalla 7,7.

Ottelun ratkaisu oli levypallopelissä. Karhubasket voitti ensimmäisen puoliajan levyrit 28-10, saaden siten paljon toisia ja kolmansia korintekoyrityksiä. Sitä myös Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen harmitteli pelin jälkeen. – Olemme aika nuori joukkue, emmekä vielä pysty reagoimaan pelin muutoksiin aikalisillä. – Pääsimme paikoille ja saimme vapareita, mutta hävisimme pelin puolustuspäässä sekä levypalloissa. – Vähän joudimme huonoihin rotaatioihin, emmekä ottaneet kontaktia, niin kotijoukkue sai hirveän määrän toisia ja kolmansia yrityksiä. – Se sytytti kotiyleisön ja kotijoukkue sai lisävirtaa. – Teimme pieniä muutoksia toiselle puoliajalle ja se avasi meidän peliä hienosti, Lehtonen kertasi pelitapahtumia.

(kuva: Ville Vuorinen)

Karhubasketin peli eteni kuin juna. Cameron Jones (20/7/4) ja Lee Skinner (15/11) heiluttivat tahtipuikkoa, mutta onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Avauskympin jälkeen taululla olivat lukemat 27-13. Toisella kympillä ero kasvoi 25 pisteeseen ja oli tauolla saman verran, kun lukemat olivat 56-31.

Toisella puoliajalla kotijoukkue otti hieman jalkaa pois kaasulta, joten Kouvot saivat onnistumisia. Vieraiden paras oli nuori Joel Mäntynen (10/3). Deshon Taylor (17/3/3) kokosi suurimman pistesaaliin, mutta osumatarkkuus pelitilanneheitoissa jäi kehnoksi. Kouvojen koko viisikko oli pahasti pakkasella ?7-tilastossa. Plussalle pääsivät Mäntysen (+12) lisäksi vain Henri Permanto (4/3/1) ja Makuach Maluach (14/3).

Karhubasket vei lopulta levypallot lukemin 46-28, upotti kakkoset 51,4 prosentin ja kolmoset 31,6 prosentin tarkkuudella. Vaparit kotijoukkue upotti 100 prosenttisesti. Karhubasket otti kauden neljännen voiton lukemin 101-82 ja samalla vahvisti otettaan Korisliigan kärkipaikalla.

– Carterin esitys oli hyvä, jos sitä vertaa siihen mitä harjoituksissa on tapahtunut, Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen analyysin. – Hän pelasi 23 minuuttia ja varsinkin ensimmäisellä puoliajalla hän toi juuri sitä mitä tarvitsemme. – Pystyimme pelaamaan koriraudan yläpuolelle ja hienosti hänet siinä löydettiin. – Peli ratkesi ensimmäisellä puoliajalla. – Ainoa mihin en ollut tyytyväinen oli se, että Kouvot saivat liikaa vapaita heittopaikkoja. – Onneksi he eivät niistä osuneet. – Avauspuoliaika oli meidän näköistä pelaamista. – On ollut mahtava aloittaa kausi neljällä kotipelillä, sillä sekä Ukissa että Lapualla oli hurjasti meidän faneja mukana, Koskimies kiitteli faneja.

Ensi viikolla Karhubasket pelaa kaksi ottelua. Keskiviikkona on edessä vierailu Loimaalle, jossa Korisliigan nousut Bisons isännöi sarjakärkeä. Lauantaina karhuluolaan saapuu Greg Gibsonin valmentama BC Nokia, joka on pelaajavaihdosten myötä saanut tekemiseen lisää virtaa.

Loimaalle on lähdössä myös fanibussi, jossa on hieman tilaa. Jos mielesi tekee mukaan loistavaan porukkaan, kannustamaan Karhubasketin ja niin nopeasti yhteys Fan Clubiin.3

Lauantain kotipeliin saa lippuja ennakkolipuu.comista ja Kauhajoen Kesportista.