UUTISET

07.10.2021

KARHUBASKET KOTIVOITTOON VILPPAASTA

Cameron Jones nostamassa vapaata lay-upia (kuva: Ville Nurminen)

Karhubasket aloitti Korisliigakauden kotiottelut keskiviikkona. Vastustaja oli sarjan kovimmasta päästä eli viime kevään Suomen mestari Salon Vilpas.

Itse koripallo-ottelua suurempi juttu oli yleisön paluu katsomoon. Miltei kaksi vuotta siihen meni, mutta tunnelma ja meteli olivat kuin alkuvuodesta 2020. Miten hienoa! Runsaasti oli oranssia katsomossa, omien kannustus oli äänekästä ja tuomaristo sekä vastustaja saivat väillä kuulla voimakasta palautetta. Kerrassaan mahtavaa!

Jos palataan takaisin kentällä nähtyyn taisteluun, niin se sujui kauhajokisten tahdissa. Alkuhetkillä Juho Nenonen (10/5) ja Jeremiah Wood (17/9/3) pitivät Vilpasta edellä. Vieraat johtivat 5-10, mutta Karhubasket siirtyi johtoon avauskympin puolivälissä 6-0 jaksolla. Ilmiömäinen maajoukkueen takamies Henri Kantonen (21/6/2) pussitti puoliaikaan mennessä 13 pistettä, joten tauolle lähdettiin lukemissa 47-38. Ero olisi voinut olla suurempikin, mutta Vilppaan Marcus Lovett Jr (24/0/3) teki Kantosen tapaan 13 pistettä, yli 70 prosentin osumatarkkuudella.

Henri Kantonen päättä hyökkäyksen donkkiin (kuva: Ville Nurminen)

Toisella puolikkaalla joukkueet keskittyivät hyökkäyspeliin. Ajoittain puolustaminen unohtui täysin ja ukkoa ravasi päästä päähän kuin kuninkuusraveissa. Cameron Jones (24/6/4) luikerteli korille, nostaen varmoja koreja. Pelin edetessä Rene Rougeau (19/6/5/2 torjuntaa) pääsi vauhtiin ja esitteli parikin näyttävää blokkia, jotka saivat liikuntahallin 905 katsojan ahterit irti istuimista. Kun Kantonen jatkoi samalla tasolla, ja Lee Skinner (18/9/2) kasasi omat pisteensä myös yli 70 prosentin tarkkuudella, niin vaikea siinä oli salolaisten pysyä perässä.

Lee Skinner ja keskimatkan kakkonen – rahaa (kuva: Ville Nurminen)

Vilpas kyllä yritti. Wood sai pallon koriin lähes aina, kun peliväline hänen kouriinsa saatiin toimitettua. Varsinkin avauspuoliajalla Vilppaalla oli tässä ongelmia, mikä selvästi turhautti kokenutta sentteriä. Lovett Jr jatkoi jäätävällä heittopelillä ja Mikko Koivisto (8/3/2) sai lopussa kolmostilin auki. Bryan Griffin (12/3) paransi loppua kohden, mutta aika loppui pelikellosta kesken.

Loppusummerin soidessa valotaululla olivat Karhubasketin 99-85 voittonumerot. Karhubasketilta puuttui kokoonpanosta Miikka Marttinen. Uusi sentteri Simeon Carter oli saanut alle vain yhdet treenit, joten hän oli vielä siviilit päällä vaihtopenkillä. Malik Toppin oli ollut sivussa kaikki harjoitusottelut, mutta sai nyt ensi kosketukset Korisliigassa.

Karhubasket sinetöi voittonsa 61,5 prosentin kakkosilla ja 47,4 prosentin kolmosilla. Lisäksi kauhajokiset voittivat levypallot 37-30 ja menettivät vain yhdeksän kertaa, kun Vilppaalle menetyksiä tuli 13 kappaletta.

​-Vilpas on hyvä hyökkäyspäässä, valmentaja Janne Koskimies antoi tunnustusta Vilppaan pelaamiselle. – Ensimmäisellä puoliajalla teimme muutamia mokia, annoimme heittopaikkoja suoraan päätyrajasta, mutta kontrollin kannalta se oli parempi puolisko puolustuspäässä. – Toisen puoliajan puolustuspeli ei varmasti miellytä kumpaakaan valmentajaa. – Ainakaan minun silmään ei näyttänyt siltä, että kentällä olisi olleet sarjan parempaan puoliskoon ennakoidut joukkueet. – Kaikki perusasiat hajosivat. – Korinteko oli parempaa, meillä oli muutama menetys vähemmän ja heitimme tarkemmin. – Lähdemme parantamaan puolustuspeliä lauantaille, Koskimies avasi suunnitelmia lauantain paikallispeliin.A

Korisliiga jatkuu lauantaina, kun vuorossa on paikallisottelu Lapuan Kobria vastaan. Lapualle on lähdössä jopa kaksi bussikuormallista omia kannattajia, joten kotoinen tunnelma tulee vallitsemaan. Toisessa fanibussissa saattaa vielä olla pari paikkaa vapaana, joten nyt ilmoittautumaan. Ohjeet löytyy Karhubasketin fanclubin somesta.