UUTISET

21.10.2021

KARHUBASKETILLE VIIDES PERÄTTÄINEN VOITTO

Keskiviikon kamppailusta Loimaalla ei muodostunut mitään klassikkoa, mutta tyylipisteitä ei koripallossa jaeta. Voitto on aina voitto ja siitä saa kaksi sarjapistettä. Nyt Karhubasket otti voiton mukaansa lukemin 71-79 (35-41), kirjasi nimiinsä kaksi sarjapistettä ja palasi tappiottomalla saldolla Korisliigan kärkipaikalle.

Vieraat näyttivät menevän menojaan heti alussa, kun sentteri Simeon Carter (14/8) teki kuusi pistettä, johtaen oranssipaidat 0-8 johtoasemaan kahdessa minuutissa. Bisons kuitenkin heräsi ajoissa. Kauhajoellakin pelannut Kazembe Abif (9/3) nosti isäntien avauspisteet. Ottelun paras pelaaja, Juha-Matti Henttonen (21/9) pyörähteli pisteitä joka etäisyydeltä ja toi loimaalaiset iskuetäisyydelle. Kympin loppupuolella joukkueet vaihtelivat koreja, eron pysytellessä muutamassa pisteessä. Kalle Peltonen (6/6) viimeisteli omat paikkansa tarkasti. Avauskymppi päättyi lukemiin 20-29, kun Lee Skinner (7/8) upotti pari vaparia.

Ensimmäisellä kympillä tehtiin pisteitä urakalla, mutta toisella kympillä alettiin puolustamaan. Siitä Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies antoi myös tunnustusta vastustajalle. – Bisons ei päästänyt meitä tänään helpolla ja siitä on annettava tunnustusta heidän puolustukselleen. – He ottivat meiltä aseita pois hyökkäyspäässä, mitä ei ollut aikaisemmissa otteluissa tapahtunut, Koskimies kertoi. Loimaalaiset voittivat kympin 15-12 ja nousivat puoliajalle lähdettäessä lukemiin 35-41. Eroa olisi voinut olla vähemminkin, mutta Eero Innamaan (11) kolmoset osuivat tärkeisiin kohtiin.

Kolmannella kympillä odotettiin vieraiden ratkaisevaa iskua. Ja odotettiin, mutta sitä ei tullut. Cameron Jones (19/5/3 riistoa) kiemurteli vieraat 10 pisteen johtoon, mutta Bisons vastasi 7-0 jaksolla, joka huipentui Henttosen kolmoseen, joten kympin puolivälissä oltiin lukemissa 44-46. Vieraat yrittivät rakentaa eroa, mutta loimaalaiset tulivat aina takaisin, voittaen kolmannen neljänneksen 17-14, joten päätösneljännekselle lähdettiin lukemista 52-55.

Severi Kaukiainen (7/2/4) antoi vieraille hyvän lähdön neljännekselle. Carter sai palloa koriin ja Innamaan kolmonen pyöräytti lukemiksi 57-69, kun aikaa oli jäljellä runsaat viisi minuuttia. Loimaan valmentaja Darko Mihajlovic kutsui joukkueensa aikalisälle Pian sen jälkeen Thomas Vehmanen (8/3/5) laittoi kolmosen sukkaan, Cortez Edwards (12/6/7) naulasi pari kakkosta, joten ero kutistui viiteen pisteeseen. Aikaa oli parisen minuuttia ja Karhubasket teki parikin menetystä putkeen, mutta Jonesin tärkeä riisto naulasi voiton kauhajokisille lukemin 71-79.

Karhubasket voitti levypallot 35-41, mutta antoi Loimaalle 13 hyökkäyspään levyriä. Oranssipaidat hakivat 18 hyökkäyslevypalloa, joten omalla korilla on parantamisen varaa. Kauhajokisten kolmoset osuivat vain 23 prosentin tarkkuudella, mutta kotijoukkueen puolustuksella oli siihen oma osuutensa. Lukema olisi voinut olla murheellisempikin, mutta onneksi Innamaa laittoi kolme kolmosta neljästä sukkaan. Henri Kantonen (11/4/7) jakoi seitsemän syöttöä, mutta muuten joukkue sai tilastoitua vain kahdeksan passia. Siinäkin on parantamisen varaa, mutta annetaan kunniaa myös siitä Bisonsien puolustukselle.

Karhubasket jatkaa Korisliigaa ensi lauantaina, kun kotiluolaan saapuu vieraaksi BC Nokia. Greg Gibsonin valmentama näätälauma on vahvistunut uudella jenkillä ja viime kaudella Gullseissa pelanneella Max Besselinkillä. Lisäksi Nokian faniporukka alakulma on lähdössä seikkailemaan lakeuden suuntaan, joten tunnelmaan koulukeskuksen liikuntahallista ei tule puuttumaan.

Lauantaina ottelu alkaa kello 17, ovet avautuvat kello 15.30. Lipunmyynti salailla alkaa samalla, kun ovet avautuvat. Ennakkoon lippuja saa ostettua Kauhajoen Kesportista (käteinen) tai osoitteesta ennakkolippu.com.