UUTISET

28.10.2021

OTTELUENNAKKO: KTP – KARHUBASKET

Korisliigan kärkipaikalla oleva Karhubasket (6 voittoa/0 tappiota) matkaa perjantaina Kotkaan, jossa maineikas KTP (3/3) isännöi kauhajokisia.

Karhubaskettia lähtee tukemaan fanibussi. Fanibussi on ollut paikalla nyt jokaisessa vieraspelissä ja joukkue on selvästi nauttinut omiensa tuesta. Lapualla busseja oli kaksikin kappaletta.

Karhubasket nappasi viime lauantaina kauden kuudennen voittonsa, kukistamalla BC Nokian kotiluolassa pistein 91-62. Nokialaisilla oli alla viikon tauko ja sen huomasi alussa. Kotijoukkueen hyökkääminen puuroutui ja vieraat siirtyivät ensimmäisellä kympillä noin 10 pisteen etumatkalle. Karhubasket jatkoi hyvää puolustamista ja imi eron kiinni taukoon mennessä. Toinen puolikas oli sitten Karhubasketin näytöstä, joten kauhajokiset kirjasivat kauden kuudennen voiton lukemin 91-62.

Karhubasketin muut voitot ovat tulleet kotiluolassa Vilppaasta (99-85) ja Kouvoista (101-82). Vieraissa voitot on haettu Uudestakaupungista (54-79), Lapualta (55-72) ja Loimaalta (71-79). Kauhajokiset ovat kunnostautuneet, valmentajien tavoitteiden mukaisesti puolustuspäässä. Pisteitä Karhubaskettia vastaan on tehty vain 68,2 ottelua kohden, kun hyökkäyspäässä pisteitä on tehty 86,8 ottelua kohden. Jos vastustaja pysyy alle 70 pisteessä, niin otteluita on helppo voittaa.

Karhubasket on saanut uutta sentteriä Simeon Carteria (13,3/6,3) mukaan peliin. Carter on tuonut myös kaivattua torjuntauhkaa omalle korille ja on torjunut vastustajan heiton 1,3 kertaa ottelua kohden. Miikka Marttinen pääsi edellisessä ottelussa ensimmäistä kertaa kentälle ja pussitti Nokiaa vastaan viisi pistettä ja poimi neljä levyriä. Kahden palasen lisääminen rosteriin on helpottanut muiden pelaajien taakkaa, sillä pelityyli on kuormittava.

-Kotijoukkue KTP on napsinut sarjassa eniten hyökkäyspään levypalloja, Janne Koskimies painottaa omassa ennakossaan. – Toinen asia, johon meidän tulee keskittyä, on heidän takakentän kaksikon Williams-Lehtoranta puolustaminen. – Tämä on kauden ensimmäinen pitkän matkan vierasottelu, joten oikealle intensiteettitasolle pääseminen on taas hyvä haaste meille.

Karhubasketin kokoonpano: Jones, Rougeau, Kantonen, Kaukiainen, Innamaa, Hakamaa, Skinner, Peltonen, Toppin GTD 25%, Carter GTD 75%, Marttinen.

Karhubasket ja KTP ovat tehneet miltei saman verran pisteitä pelatuissa otteluissa (KB 86,5, KTP 86,8). KTP:tä vastaan on tehty pisteitä 80, joten siinä on isoin ero tilastoja tutkittaessa. Joukkueet ovat Korisliigan parhaat levypalloissa. Karhubasket poimii 42 levyriä ja KTP 43,2. Kolmosissa joukkueet ovat Koriliigan huonoimpia. KTP:n 28,9 on koko Korisliigan kehnoin noteeraus, mutta kauhajokiset ovat vain vähän edellä, 30,5 osumatarkkuudella. Toisaalta molemmat joukkueet ovat pallovarmoja, sillä oranssipaidoille on tullut sarjan vähiten menetyksiä, yhdeksän per ottelu. KTP:lle menetyksiä on tullut 11,8 ottelua kohden.

Perjantaina on edessä 63 kohtaaminen Korisliigassa. Karhubasket on voittanut 35 ottelua ja KTP:n edellinen voitto keskinäisissä otteluissa tuli huhtikuussa 2019, kun KTP oli parempi kotikentällään pistein 98-79. Sen jälkeen 10 perättäistä ottelua on päättynyt kauhajokisten voittoon.

KTP:n uusi päävalmentaja on Roope Mäkelä. Mäkelä pelasi pitkän uran Korisliigassa, KTP:n ja Hongan riveissä. Kausia tuli yhteensä 14, kahdeksan kasvattajaseura KTP:ssä ja kuusi Hongassa. Mestaruuksia tuli molemmissa kaksi kappaletta. Muita Mäkelän saavutuksia on turha tässä listata, sillä muuten tästä uuden valmentajan esittelystä tulisi liian pitkä. Todettakoon, että oman peliuransa jälkeen, Mäkelä valmensi viisi edellistä kautta naisten Korisliigassa pelaavaa Kotkan Peli-Karhujen joukkuetta. Peli-Karhuilla oli noiden kausien aikana otteluissaan huima 76 voittoprosentti ja kolme edellistä kautta päättyivät kotkalaisten mestaruusjuhliin.

KTP:n kotimaisia syömähampaita ovat takamies Joonas Lehtoranta (8,3/3,3/5) ja Remu Raitanen (17,7/7,8/1). Joonas Lehtoranta kävi keväällä 2018 voittamassa Suomen mestaruuden Karhubasketin rivistössä. Viime keväänä Lehtoranta matkasi Hollantiin, kun Korisliigakausi päättyi. Feyenoordin joukkueessa pelejä kertyi yhdeksän ja tilastoihin tuli 8,7 pistettä, kolme levyriä ja 5,6 syöttöä. Raitanen on 206 senttinen laituri, joka pelaa todellista läpimurtokautta. ToPo:n kasvatti on joukkueensa paras pistemies 17,7 pinnan keskiarvolla ja johtaa myös joukkueensa levypallotilastoa. Raitanen pelasi viime kaudella Kobrissa, mutta on ottanut tällä kaudella hurjia harppauksia eteenpäin.

Jenkkinelikkona on takamies Richard Williams (10,5/1,8/4,5), Urald King (9,2/5,8/2,2), Roydell Brown (9,5/6,7/1,8) ja Flenard Whitfield (12/5,8). Kingin, Brownin ja Whitfieldin pelipaikkana on laituri. Williams on nopea takamies, jolla on aikaisempaa kokemusta Korisliigasta, kun hän pelasi kaudella 2019-2020 Seagullseissa 32 ottelua 11,8 pisteen ja 6,2 syötön keskiarvoilla. Whitfield voitti Karhubasketissa mestaruuden keväällä 2018. Silloin hän kärsi kauden aikana loukkaantumisesta, mutta kuntoutti itsensä ja oli finaaleissa tärkeä palanen.

Kolmoslinko Topias Kuukkanen (6,2/2/2,2), kasvattajaseuraansa palannut Vili Nyman (7,5/3,5) ja takamies Joni Herrala (1,5/1,5). Täyttävät loput pelaavan rosterin paikat. Kentällä ovat viilettäneet myös Markus Rautasalo (2,7/1,3), Joonas Timonen (5/1) ja Emil Uotila (1,3).

-Hieno ilta tiedossa, Roope Mäkelä aloittaa oman ennakon korisliiga.fi sivustolla. – Sarjakärki Kauhajoelta saapuu Kotkaan ison fanijoukon kanssa. – Edessä on kovin mahdollinen testi. – Meidän on pysyttävä 40 minuuttia kovassa vauhdissa mukana ja pärjättävä levypalloissa. – Mutta ennen kaikkea pitää uskoa kotivoittoon.

KTP:n kokoonpano: Whitfield, Lehtoranta, Raitanen, Uotila, Nyman, King, Brown, Rautasalo, Timonen, Williams, Kuukkanen, Herrala GTD 50%.

KTP – Karhubasket perjantaina kello 18.30 Kotkan Steveco Areena.

Peli on katsottavissa suorana Ruudun välityksellä.