UUTISET

10.10.2021

KARHUBASKET KOLMANTEEN PERÄTTÄISEEN VOITTOON LAPUALLA

Lapualla ruska-ajan väri on oranssi (kuva: Ville Nurminen)

Karhubasket jatkoi voittoputkeaan Korisliigassa kasvattamalla sen kolmeen paikallisvastustaja Lapuan Kobrien kustannuksella. Kobrat olivat aseettomia kauhajokisten puolustuksen puristuksessa, eivätkä saaneet hyökkäyspeliään käyntiin kuin ajoittain. Tuloksena oli Karhubasketin voitto lukemin 55-72 (25-35).

Kobrat saivat kuuden ensimmäisen minuutin aikana vain neljä pistettä. Kauhajokisten fokus oli puolustuspelissä, joten hyökkäysratkaisut olivat toissijainen asia. Niitäkin tuli mm. Severi Kaukiaisen (10/2 syöttöä) toimesta, joten Karhubasket johti avauskympin puolivälissä 4-12. Neljänneksen loppu ei mitään mullistavaa tarjoillut, joten toiselle kympille lähdettiin lukemista 7-16.

Toisen neljänneksen alussa korintekoon saatiin hieman vauhtia. Henry Boyd (3) kavensi kolmosella, mutta Rene Rougeau (18/7/2) siivitti vieraat 12-23 johtopaikalle. Tämä villitsi runsaslukuista Karhubasketin fanikatsomoa Lapuan Urheilutalon päädyssä, jossa runsaat kaksi bussilastillista oranssiasuisia faneja pitivät yllä hienoa tunnelmaa. Kobrien valmentaja Ville Turja kutsui joukkueensa aikalisälle, kun puoliaikaan oli matkaa kuutisen minuuttia. Aikalisän jälkeen suunta ei muuttunut. Kaukiainen ja Rougeau onnistuvat jälleen, ja Henri Kantosen (9/3/4/4 riistoa) donkki kasvatti eron 18 pisteeseen (12-30). Stokley Chaffee Jr (16/12/3) ja Andre Wesson Jr (15/5) herättelivät kotijoukkuetta, joten ero kaventui 12 pisteeseen. Vaihtoivatpa seurojen omat kasvatit Jussi Turja (3/2) ja Joona Hakamaa (3/1) kolmoset, ennen kuin avauspuoliaika päättyi lukemiin 25-35.

Toinen puoliaika alkoi Karhubasketin komennossa. Rougeau ja Eero Innamaa (9/5/2) naulasivat kolmoset. Cameron Jonesin (9/5) kakkonen 0-8 jakson päätteeksi teki lukemiksi 24-43 runsaassa kahdessa minuutissa. BJ Raymond (11/4) korjasi hieman tilannetta kolmosella, mutta ero kasvoi suurimmilleen eli 19 pisteeseen Lee Skinnerin (9/10/2) lay-upin jälkeen. Lopullinen ratkaisu leijui ilmassa, mutta duo Chaffee & Wesson pitivät Kobria ohuella langalla mukana pelissä. Kolmas neljännes päättyi lukemiin 43-56.

Päätöskympillä ei mitään mullistavaa nähty. Kobrat olivat kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa mättänyt runsaasti pisteitä korin läheisyydestä. Kauhajokisia vastaan pinnoja tuli tältä sektorilta vain 26 ja kakkosten osumatarkkuus jäi 52 prosenttiin. Christian Lutete IV oli tehtaillut pinnoja edellisissä otteluissa yli 20 pisteen keskiarvolla, mutta jäi nyt vain neljään pisteeseen. Myös Raymondin ja Antto Nikkarinen (0/1/3) +/-saldot olivat murheelliset. Raymondilla -26 ja Nikkarisella -18.

Oranssipaitojen puolustus selittää pitkälti loppulukemia 55-72. Kobrille tuli 22 menetystä ja he hävisivät levypallot 34-37. Menetysten lisäksi kauhajokisten puolustamisesta kertoo kolmosten prosentti, joka oli 19. No ei se Karhubasketilla juurikaan sen parempi ollut (24 %).

Lee Skinner hallitsi korinalustoja (kuva: Ville Nurminen)

-Kova intensiivinen peli, vaikka molemmilla joukkueilla oli alla pelit tällä viikolla, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies aloitti pelin kertaamisen. – Olen erittäin tyytyväinen siihen, kuinka pystyimme tulemaan peliin. – Kobrat ei todellakaan ole huono joukkue, varsinkaan hyökkäyspäässä, mitä aikaisemmat pelit ovat osoittaneet. – Pystyimme pitämään heidät 55 pisteessä, siihen pitää olla tyytyväinen. – 45 minuuttia ennen ottelun alkua alkaa salista kuulua rumpujen pauke. – Paikalla oli yli kaksi bussillista meidän faneja. – Sanoin valmentajille, että näistä hetkistä pitää vain nauttia. – Joukkue tekee harjoituksissa hyvin töitä ja pitää olla heidän asenteeseen tyytyväinen, vaikka hyökkäyspäässä riittää vielä töitä. – Emme ole siihen oikeastaan edes vielä keskittynyt, Koskimies kertoi.

Ensi lauantaina eli 16. lokakuuta onkin luvassa todellinen herkkupala. Korisliigan sarjataulukon kaksi tappiotonta joukkuetta kohtaavat karhuluolassa. Kärkikamppailu Karhubasket – Kouvot alkaa kello 17.

Rajoituksia katsomoon ei ole, mutta Karhubasket suosittelee vahvasti maskien käyttöä. Huolehditaan myös hyvästä käsihygieniasta ja desinfioidaan käsiä usein. Desinfiointipisteitä on useissa eri paikoissa hallilla.

Huippuottelu Karhubasket – Kouvot ottelun liput ovat myynnissä osoitteessa ennakkolippu.com. Lippuja saa ostettua myös Kauhajoen Kesportissa, jossa maksuvälineenä käy käteinen.

Ensi lauantaina lipunmyynti salilla alkaa, kun ovet avautuvat kello 16. Salilla maksuvälineenä käyvät käteinen, kortti ja erilaiset tyky-setelit ja -kortit.

Kausikortteja on vielä jäljellä. Niitä voi hankkia lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@karhubasket.fi tai hankkimalla sen salilta ottelupäivinä. Salilla on myynnissä myös Karhubasketin fanitavaraa. Niitä löytää myös Kauhajoen Kesportin Karhubasket-cornerista tai Karhubasketin verkkokaupasta osoitteesta www.karhubasket.fi/kauppa