UUTISET

03.11.2021

KARHUBASKET VOITTI PYRINNÖN

Monipuolinen Rene Rougeau johti oranssipaitojen peliä molemmissa päädyissa (kuva: Ville Nurminen)

Karhubasket otti kauden kahdeksannen voiton kahdeksannessa ottelussa, kun se voitti kotiluolassa vieraaksi saapuneen Tampereen Pyrinnön lukemin 105-84 (58-34).

Karhubasket päästi katsojat jännityksestä heti avauskympillä, jonka se voitti 30-16. Korisliigan kuukauden pelaajaksi eli Valopilkuksi valittu Cameron Jones (16/2/4) oli tarkalla heittopäällä, keräten puoliaikaan mennessä 13 pisteen saaliin, 80 prosentin heittotarkkuudella. Myös Rene Rougeau (20/10/6) oli pelituulella ja hääri tehokkaasti kentän kummassakin päädyssä. Kotijoukkue kasvatti eron 17 pisteeseen 12-0 jaksolla avausneljänneksen lopussa.

Toisella kympillä ero kasvoi jo 25 pisteeseen, eikä Pyrinnöllä ollut aseita oranssipaitojen aggressiivisen puolustuksen murtamiseen. – Kotijoukkueen hyvä aloitus ei ollut meille yllätys, Pyrinnön korkeimman pistesaaliin (15) kerännyt Lassi Kilpinen kertoi pelin jälkeen. – Toisella puoliajalla tajusimme, että emme saa mitään ilmaiseksi, ja meidän on ruvettava hommiin, Kilpinen kertoi.

Pyrintö veikin kolmannen kympin pistein 21-28, Kilpisen (15/4/4) ja maajoukkuemies Topias Palmin (15/2/2) johdolla. Karhubasket nosti jalkaa kaasulta ja rupesi säästämään voimia lauantain kärkiotteluun Seagullseja vastaan. Jokainen kotijoukkueen pelaaja pääsi pisteille. Jones ja Lee Skinner (15/5/3) keräsivät Karhubasketista kovimmat minuutit, mutta hekin jäivät alle 30 minuutin peliajan.

Pyrinnöllä oli pelissä mukana uusi pelaaja. Emanual Shepherd (12/5/2) esitti lupaavia otteita, vaikka alla oli vain kahdet yhteistreenit. Pyrinnön tehomies Shaquille Keith (7/3/4) jäi kauhajokisten puristuksessa vain seitsemään pisteeseen. Karhubasket voitti levyrit 36-35, haki peräti 16 hyökkäyspään levypalloa ja teki niistä 19 pistettä. Menetyksiä Pyrinnölle tuli 17 kappaletta, joten loppunumerot 105-84 olivat oikeutetut.

-Lähdimme tähän peliin samalla tavalla, kuin muihinkin otteluihin, Karhubasketin valmentaja Risto-Matti Rousku aloitti pelin jälkeisen analyysin. – On tärkeää, että pelaajat ovat valmiina heittämään, vaikka heitto ei välillä tippuisikaan. – Ei voi alkaa miettimään, että tippuuko heitto, vaikka muutama epäonnistuminen tulisikin. – Meillä on hyviä heittäjiä, vaikka alkukaudesta heitto ei ole osunut. – Viidellä pelaajalla mennään hyökkäyslevypalloihin. – Toisella puoliajalla emme enää toteuttanut tätä niin hyvin ja Pyrintö pääsi juoksemaan, sekä yksi vastaan yksi tilanteisiin. – Joukkueella on itseluottamus kohdallaan ja puolustus on toiminut, joten niillä eväillä lähdetään lauantain kärkiotteluun, Rousku kertoi.

Lauantaina onkin edessä todellinen herkkupala, kun Helsingin Kisahallissa kohtaavat sarjataulukon ykkönen ja kakkonen. Korisliigan suurin ennakkosuosikki Seagulls hävisi kauden ensimmäisen ottelun Kouvolassa, mutta on sen jälkeen voittanut seitsemän ottelua putkeen. Kumpi joukkueista jatkaa runkosarjan kärjessä nähdään lauantaina kello 17 alkavan ottelun jälkeen.