UUTISET

08.10.2021

OTTELUENNAKKO: KOBRAT – KARHUBASKET

Lauantaina on edessä kauden ensimmäinen paikallisottelu, kun Korisliigan kahdella voitolla aloittanut Karhubasket matkustaa Lapualle Kobrien vieraaksi. Kobrien sarakkeessa on kaudelta yksi voitto ja yksi tappio.

Karhubaskettia on lähdössä tukemaan kaksi fanibussia, joten Lapuan urheilutalolle saadaan aikaan varmasti hyvä tunnelma. Toisessa bussissa on vielä hieman tilaa, joten nyt nopeasti ilmoittautumaan, jos haluaa varmistaa paikkansa bussissa.

Korisliigassa on pelattu 38 Pohjanmaanderbyä. Niistä 27 on päättynyt kauhajokisten voittoon ja 11 kamppailun jälkeen lapualaiset ovat hetken saaneet pitää Etelä-Pohjanmaan korisvaltikkaa. Viimeisistä 10 kohtaamisesta Karhubasket on voittanut kahdeksan.

Karhubasket aloitti kauden vierasvoitolla Uudessakaupungissa. Bojan Sarcevicilla vahvistunut Haiparvi oli aseeton Karhubasketin puolustuksen keskellä, joten kotiin lähdettiin 54-79 voiton jälkeen. Viime keskiviikkona oranssipaidat kohtasivat kevään mestarin Salon Vilppaan. Finaalijoukkueiden kohtaaminen oli korintekojuhlaa ja loppulukemat olivat Karhubasketille 99-85.

Jenkkikolmikko Rene Rougeau (14,5/7/3,5) – Cameron Jones (20/8/4) – Lee Skinner (17/9,5/1,5 riistoa) on ollut tehokas ja tehneet pisteensä hyvillä prosenteilla. Ennen harjoitusotteluita alavartalovamman saanut Malik Toppin kuntoutui harjoittelukuntoon viime viikon lopulla, saaden ensimmäiset minuuttinsa Vilpasta vastaan. Peliaikaa tuli vajaat seitsemän minuuttia ja tilastoihin tuli kaksi pistettä sekä yksi levypallo. Kauhajokiset ovat siis pelanneet kaksi ensimmäistä ottelua kolmella vahvistuksella. Sentteri Simeon Carter saapui Suomeen viikonvaihteessa ja on edustuskelpoinen, jos coach Koskimies haluaa Carteria käyttää. Alla on kuitenkin vasta niukasti treenejä, joten voi olla, ettei Carterin ensiesiintymistä nähdä vielä Lapualla.

Myös Miikka Marttinen on ollut sivussa, eikä hän ole paikallisottelussa kokoonpanossa. Karhubasket on painanut kovalla tempolla ja aggressiivisella puolustuksella vain kahdeksan miehen rotaatiolla. Jälki on kuitenkin ollut hyvää. Eero Innamaa ja Kalle Peltonen ovat saaneet lisää vastuuta, ja Joona Hakamaan otteet alkukaudesta ovat olleet lupaavia. Takamies Severi Kaukiainen on täyttänyt tonttinsa loistavasti, joten valmennuskolmikolla on ollut käytössä erinomainen pelaava kahdeksikko. Toki pelityyli huutaa kahta lisäpelaajaa.

Kahdessa ottelussa Karhubasket on hallinnut levypalloja, vaikka sentteri puuttuukin. 43 levyriä per ottelu on kova lukema. Kakkoset ovat uponneet 60 prosentin tarkkuudella ja kolmosten onnistumisprosentti saatiin nostettua kotiottelulla 35,7. Riistoja oranssipaidat ovat tehneet 5,5 ottelua kohden ja menetyksiä on tullut 11 kappaletta.

Korishuuma Etelä-Pohjanmaalla jatkuu lauantaina kauden ensimmäisen Derbyn merkeissä, päävalmentaja Janne Koskimies aloittaa oman ennakkonsa. – Vastustajamme Kobrat hyödyntävät hyvin pelaajiensa vahvuudet etenkin avoimen kentän tilanteissa, joten meidän tulee olla ehdottomasti kurinalaisia omassa tekemisessämme ja kontrolloitava peliä, Koskimies listaa ottelun avainasiat.

Karhubasketin kokoonpano: Jones, Rougeau, Kantonen, Kaukiainen, Innamaa, Hakamaa, Skinner, Peltonen, Toppin GTD 75%, Carter GTD 25%.

Kobrat aloittivat oman kautensa kotivoitolla Kataja Basketista viime lauantaina. Lukemat olivat 91-84. Keskiviikkona lapualaiset vierailivat Lahdessa, mutta sieltä kotimatka alkoi 96-84 tappion jälkeen.

Katajaa vastaan Kobrat tekivät 91 pistettä ja upottivat kakkoset hurjalla 72 prosentin tarkkuudella. Korin läheisyydestä pisteitä syntyi 48 kappaletta. Kokenut BJ Raymond (21/3/5) upotti kaikki kuusi kakkostaan, tehden 21 pistettä. Christian Lutete IV (22/3/2) oli kotijoukkueen ahkerin pistemies, tehden 22 pinnaa. Myös Andre Wesson Jr (13/4/2) pääsi yli 10 pisteen, kuten kapellimestari Antto Nikkarinenkin (10/2/4). Juho Lehtoranta (2/2/2) kirjasi runsaassa 15 minuutissa joukkueensa parhaan +/-saldon, lukeman ollessa +11. Kobrat voittivat levyrit 24-22 ja Katajalle tilastoitiin peräti 20 menetystä.

Lahdessa Kobrat olivat askeleen perässä koko ottelun. Kobrat tekivät jälleen paljon pisteitä korin läheisyydestä. Nyt niitä syntyi 52 ja kakkosten prosentti oli 58. Kobrat menettivät pelivälineen 18 kertaa, hävisivät levypallot 45-39 ja upottivat kolmoset vain 22 prosentin tarkkuudella, joten siinä olivat syyt tappioon. Christian Lutete IV urakoi 27 pinnaa ja Stokley Chaffee Jr 24, mutta Luteten -17 33 minuutissa ja Antto Nikkarisen (2/2/3) -20 vajaassa 25 minuutissa olivat liikaa.

Kobrilla on jälleen hyvä, ellei erinomainen jenkkinelikko. 198 senttinen BJ Raymond (16/5/2,5) on pelannut Suomessa jo usean kauden ajan ja oli voittamassa Suomen mestaruutta Pyrinnössä. 198 senttinen laituri Andre Wesson Jr (12,5/7,5/2) on joukkueensa levypallokunkku ja on riistänyt pallon 1,5 kertaa otteluissa. 196 senttinen laituri Christian Lutete IV (24,5/3,5/2) on osoittautunut todelliseksi tehopelaajaksi. Yli 24 pinnaa syntyy 70 prosentin kakkosilla. Vapaaheittoja mies hankkii hyvin, kuusi per ottelu ja upottaa ne yli 90 prosentin tarkkuudella. 204 senttinen sentteri Stokley Chaffee Jr (16,5/5/2) ei vielä ole kunnostautunut odotetusti levypalloissa, mutta hänkin nostelee kakkoset 70 prosentin tarkkuudella kuppiin.

Jenkkinelikon ohella tärkeässä roolissa on takamies Antto Nikkarinen (6/2/3,5). Syöttöjä ei ole tullut tilastoihin edellisten vuosien malliin, mutta joukkuepelin asettuessa uomiin, niitä rupeaa tippumaan. Toki voi olla, että Kobrien pelityyli on hieman muuttunut, joten palloa ei niin usein takamies Nikkarisen haltuun pelata. Juho Lehtoranta (4/1,5/1,5) ja Jussi Turja (2/1) hoitavat oman tonttinsa varmasti. Molemmat pystyvät upottamaan kolmosensa tarkasti.

Jyväskylän JBA:sta saapuneet 190 senttinen takamies Chrysostom Chukwuma (4,5/0,5/1) ja 178 senttinen takamies Henry Boyd (1,5/0,5/1,5) ovat uusia mielenkiintoisia tuttavuuksia Kobrien kokoonpanossa. Chukwuma teki viime kaudella divari A:ssa 7,1 pistettä ja poimi 3,7 levypalloa. Boyd teki samassa sarjassa ja samassa joukkueessa 10,8 pistettä, poimi neljä levypalloa ja jakoi 3,5 syöttöä. Boyd on pelannut 89 nuorisomaaottelua, Chukwuma on ollut mukana kolmessa U18 maaottelussa.

Kobrien kokoonpanossa on myös 193 senttinen laituri Justus Kilpinen, joka siirtyi Lapualle Pyrinnöstä. Kilpinen pelasi viime kaudella vain 11 ottelua, eikä ole vielä tällä kaudella päässyt tositoimiin. Hänen pelaamisensa lauantaina on hyvin epävarmaa.

-Ottelu Karhua vastaan yleisöllä, Kobrien valmentaja Ville Turja aloittaa. – Ollaan siis aikoihin hienoimman koripallotapahtuman äärellä ja valmistautumisemme on hyvässä käynnissä. – Karhu on puolustanut ihailtavasti preseasonilla ja alkukauden ensimmäisissä peleissä. – Onneksi Lahti jo valmisteli meitä intensiteetillään korkeamman intensiteetin korikseen, joten en usko meidän hätkähtävän Karhun intensiteettiä niin paljon huomenna. – Karhu sai mieluisia paluumuuttajia tälle kaudella ja on korisliigassa tällä kaudella vahvojen ennakkosuosikkien joukossa. -Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen ottelu tulossa.

Kobrien kokoonpano: Antto Nikkarinen, Stokley Chaffee, Juho Lehtoranta, Chissostom Chukwuma, Benjamin Raymond, Jussi Turja, Andre Wesson, Henry Boyd, Christian Lutete, Justus Kilpinen (GTD 25%).

Kobrat on vaarallinen joukkue. Jos he dominoivat korin alustaa hyökkäyskorilla kuten aikaisemmissa otteluissa ja upottavat kakkoset hurjalla prosentilla, niin vaikea ottelu on lauantaina edessä. Lutetea ei varmaan voi pysäyttää täysin, mutta hidastettava häntä on ehdottomasti voitava. Samoin paine takamiehiin on pidettävä koko kentällä ja pakotettava Kobrat menetyksiin.

Kobrat – Karhubasket lauantaina Lapuan urheilutalolla kello 17.00

Ottelu tulee suorana Ruudun välityksellä.