UUTISET

05.10.2021

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – SALON VILPAS

Odotettu Korisliigan kotiavaus on ohjelmassa keskiviikkona, kun Karhubasketin (1 voitto/0 tappio) vieraaksi saapuu viime kauden mestari Salon Vilpas (1/0). Molemmat joukkueet aloittivat kauden voitoilla. Kauhajokiset kävivät tuulastamassa Korihait numeroin 54-79. Vilpas nosti mestaruusviirin Salohallin kattoon ja kukisti sen jälkeen Lahden pistein 101-78.

Viime kauden finalisteja on monissa veikkauksissa ennakoitu Korisliigan kärkipäähän. Kausi on vasta alussa, mutta ensiotteet olivat ennakoiden mukaisia. Salolaisia on monissa paikoissa asetettu sijalle kolme, joka näyttää ärsyttäneen Vilppaan kovaan lentoon. Kun Korisliigan runkosarjassa pelataan vain 22 ottelua, ennen joukkueiden jakamista ylä- ja alaloppusarjaan, joten jokainen voitto on arvokas.

Ehkäpä yhtä paljon on odottanut yleisön paluuta koulukeskuksen liikuntahallin lehtereille, kuin itse Korisliigan aloitusta. Poissa on se kolkko tunnelma, mikä viime kevään pudotuspeleissä halleissa ympäri maata vallitsi. Nyt se on varmistettu, että live-yleisö on parasta, mille koripalloa voi pelata.

Karhubasketin kotiotteluissa ei ole rajoituksia voimassa yleisön suhteen. Muistetaan kuitenkin, että salille saavutaan vain täysin terveenä. Karhubasket suosittelee vahvasti kasvomaskien käyttöä koko ottelutapahtuman ajan. Lisäksi huolehditaan hyvästä käsihygieniasta. Käsidesinfiointipisteitä on monissa paikoissa salilla.

Keskiviikon otteluun lipunmyynti on käynnissä osoitteessa ennakkolippu.com. Lipunmyynti salilla alkaa samalla, kun ovet avautuvat eli kello 17.30. Hallilla maksuvälineenä käy käteinen, kortti ja erilaiset tyky-setelit ja -kortit. Salilla ehtii vielä ostaa kausikortin. Kausikortin voi lunastaa myös lähettämällä s-postia osoitteeseen info@karhubasket.fi

Muista, että hallilta on taas ostettavissa Karhubasketin fanituotteita!

Karhubasket on avausvoiton jälkeen vahvistanut rivistöään sentteri Simeon Carterilla. Carter on saapunut viikonloppuna Kauhajoelle ja paperiasiat ovat kunnossa, joten jos coach Janne Koskimies haluaa, niin 203 senttinen Carter pukee oranssinpeliasun päälleen ja selässä on numero 33. Toinen mahdollisuus on nostaa kokoonpanoon Malik Toppin, joka on kuntoutunut alavartalovammasta.

Karhubasket aloitti Korisliigan vierasvoitolla Korihaista. Viime perjantaina pelattu ottelu päättyi kauhajokisten 54-79 (16-33). Karhubasket repi jo avauspuoliajalla selvän johdon, eikä Hait päässeet uhkaamaan voittoa missään vaiheessa. Karhubasket voitti levypallot selvästi 31-49 ja upotti kakkoset tarkasti 58 prosentin tarkkuudella.

Kuten oranssipaitojen uuteen pelityyliin kuuluu, puolustus oli aggressiivista koko kentän mitalla. Tämä vaatii pelaavalta rosterilta leveyttä. Pelaajat suoriutuivat urakastaan hyvin, vaikka coach Koskimiehen troikalla oli käytössään vain kahdeksan pelaajaa. Toppin tavoin myös Miikka Marttinen oli sivussa.

-”Rivalry week” alkaa keskiviikkona kotona Vilpasta vastaan ja jatkuu lauantaina Lapualla, Janne Koskimies aloittaa ottelun ennakon. – Vilppaan pelaajamateriaali on varmasti sekä laadukkain, että levein kohtaamistamme joukkueista. – Lauantain Lahti-pelin avausjakso oli hyvä osoitus mihin he pystyvät, kun pääsevät tekemään haluamiaan asioita hyökkäyspäässä.

Karhubasketin kokoonpano: Cameron Jones, Rene Rougeau, Henri Kantonen, Severi Kaukiainen, Eero  Innamaa GTD 75 %, Miikka Marttinen GTD 25 %, Joona Hakamaa, Lee Skinner, Kalle Peltonen, Malik Toppin GTD 75 %, Simeon Carter GTD 25 %.

Salon Vilpas aloitti Korisliigaurakkansa lauantaina, kun vieraaksi oli saapunut Lahti Basketball. Oliko useat ennakkoveikkaukset sisuunnuttaneet salolaiset vai toiko joukkueen tekemiseen lisäbuustin ennen ottelua Salohallin kattoon nostettu mestaruusviiri? Joka tapauksessa Lahti oli aseeton salolaisia vastaan. Vilpas aloitti pelit selvällä 101-78 (58-31). Ottelu oli käytännössä ohi avauskympin jälkeen, jolloin Vilpas johti lukemin 39-23.

Vilppaan parhaat pistemiehet olivat Juho Nenonen (19/4/3) ja Bryan Griffin (19/13), vaikka Griffin suti kaikki viisi vapariaan ohi. Riku Laine teki 17 pistettä ja poimi kuusi levypalloa. Vilpas voitti levypallot 49-38, haki hyvät heittopaikat 23 syötöllä. Salolaiset upottivat heitot tarkasti. Kakkosissa prosentti oli 54 ja kolmosissa 42.

Vilpas on mestaruuden jälkeen joutunut uusimaan takamiesosastoa. Legenda Teemu Rannikko laittoi koriskengät naulaan mestaruusjuhlissa ja Aatu Kivimäki pakkasi laukkunsa, jatkaen uraansa Saksassa. Perttu Blomgren on toipunut vammastaan ja saa varmasti paljon vastuuta Vilppaan pelin rakentelussa. Takamiesosastolle palasi myös Roope Ahonen, joka on viime vuodet pelannut Euroopassa. Viime kaudella Ahonen oli nostamassa joukkuetta Espanjan pääsarjaan, mutta palasi kotikonnuilleen johtamaan Vilppaan peliä. Viime lauantaina Ahonen pelasi noin 20 minuuttia Lahtea vastaan, tehden kahdeksan pistettä, mutta tilastoi joukkueensa parhaan +/-saldon +16.

Mestaruuden takuumies sentteri Jeremiah Wood jatkaa tällä kaudella Vilppaan pelin moottorina. Woodin ympärillä hyörii kolme uutta jenkkivahvistusta.

196 senttinen laituri Brian Fobbs, 183 senttinen takamies Marcus Lovett Jr. ja 203 senttinen laituri Bryan Griffin. Ja löytyy kokoonpanosta myös viides vahvistus, 201 senttinen sentteri Justin Young. Young ei vielä ensimmäisessä ottelussa peliaikaa saanut, mutta Fobbs teki vajaassa 15 minuutissa 13 pistettä ja upotti kakkoset 50 prosentin ja kolmoset 60 prosentin tarkkuudella. Griffinin 19 pistettä ja 13 levypalloa oli kova työnäyte vajaan 20 minuutin peliajalla. 13 levypallosta kuusi tuli hyökkäyskorilla, joten kauhajokisten puolustus saa olla miehen kanssa tarkkana. Lovett Jr pelasi 24 minuuttia ja upotti kaikki viisi kakkostaan, tehden 11 pistettä ja jakoi kolme syöttöä.

Kokemusta joukkueesta löytyy, sillä maajoukkuemiehet Juho Nenonen ja Mikko Koivisto jatkavat huikeita peliuriaan. Nenonen on aina Kauhajoella ollut katsomon suosikki ja tämä on tuskin mestaruuden jälkeen muuttunut. Nenonen myös osoitti, että pelivire on huima, sillä avauskamppailussa syntyi 19 pinnaa. Pelottavaa on, että Mikko Koivisto ei vielä ole tällä kaudella kolmosta upottanut. Viime kevään ensimmäisessä Koivisto naulasi viisi kolmosta sukkaan ja johdatti Vilppaan Woodin (23/8/7) kanssa sarjan ainoaan vierasvoittoon.

Riku Laine tekee Riku Laine-asioita. Puolustaa vaikka metriä pitempää vastustajaa, ei anna tuumaakaan periksi ja käyttää hänelle siunaantuvan peliajan tehokkaasti hyväkseen. Lahtea vastaan Laine pussitti uudet Korisliigan ennätyspisteensä. 17 pistettä syntyi 50 prosentin tarkkuudella ja lisäksi käsiin tarttui kuusi levypalloa. 190 senttinen laituri Niilo Kärkkäinen siirtyi Saloon Jyväskylän JBA:sta. Divari A:ssa tilastoihin tuli mukavat 14,3 pistettä, 3,8 levypalloa ja 2,3 syöttöä. Korisliigadebyytissä vastuuta tuli reilut 10 minuuttia ja kahden levypallon ja syötön lisäksi syntyivät myös ensimmäiset Korisliigapisteet. Kaarinan Uran raunioista Vilpas poimi miehistöön Trey Niemen, joka omaa jo melko mukavan rutiinin pääsarjasta.

-Kauden ensimmäinen vierasottelu yhdessä koko sarjan haastavimmista paikoista, Sami Toiviainen aloittaa. – Erittäin laadukas kotijoukkue mahtavan kotiyleisön edessä on sellainen yhdistelmä, että meidän on pelattava korkealla tasolla koko 40 minuuttia. – Siirtymäpuolustus, levypallopelaaminen ja palloskriinipelaaminen ovat ne isot asiat, joissa meidän on onnistuttava.

Vilppaan kokoonpano: Niemi, Blomgren, Koivisto, Nenonen, Ahonen, Fobbs, Kärkkäinen, Lovett Jr, Laine, Wood, Griffin.

Karhubasket – Salon Vilpas keskiviikkona kello 18.30 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa.

Tervetula! #oranssionmeidän