UUTISET

04.10.2021

SENTTERI ON LÖYTYNYT – SIMEON CARTER PUKEE PÄÄLLEEN ORANSSIPAIDAN

Karhubasket on tehnyt 1+1 vuotisen pelaajasopimuksen 203 senttisen ja 98 kiloisen Simeon Carterin kanssa. +1 tarkoittaa seuran optiota kaudesta 2022-2023, jonka käytöstä Karhubasket päättää viimeistään alku kesästä 2022.

Viime kaudella 25-vuotias Carter pelasi Serbian KLS-liigassa OKK Novi Pazar joukkueessa. 28 ottelussa tilastoihin tuli keskiarvoiksi 10,8 pistettä, 6,1 levypalloa ja 1,5 torjuntaa. Avausviisikossa hän oli 19 kertaa ja peliaikaa tuli noin 21 minuuttia per kamppailu. Kakkoset upposivat mukavalla 68 prosentin ja vaparit 84 prosentin tarkkuudella.

Ennen Serbiassa pelattua ensimmäistä ammattilaiskautta Carter pelasi neljä kautta yliopistossa. Yliopistoura alkoi kaudella 2015-2016 Iowa Statessa. Iowassa vastuu jäi vähälle, joten kauden 2016-2017 jälkeen hän vaihtoi Georgia Southern yliopistoon. Vaihdon yhteydessä kausi 2017-2018 jäi kokonaan pelaamatta. Kaudet 2018-2019 ja 2019-2020 toi vastuuta tasaisesti, ja jälkimmäisellä kaudella peliaikaa tuli runsaat 21 minuuttia ottelua kohden. Tilastoihin tuli rivi 7,7 pistettä, 5,4 levyriä ja 1,5 torjuntaa. Kakkoset hän upotti 53 prosentin tarkkuudella.

-Harjoituspelimme osoittivat vielä selkeämmin uuden pelitapamme haastavuuden, joten riittävän aktiivisen ja liikkuvan sentterin löytäminen on ollut vaikea rasti, päävalmentaja Janne Koskimies aloittaa uuden pelaajasopimuksen kommentoinnin. – Meille oli tarjolla muutama kokeneempi ja kohtuullisen kovan CV:n omaava pelaaja, mutta emme halunneet tehdä nyt mitään kompromisseja puolustuspään konseptin toteutuksen suhteen, vaan päädyimme nuorempaan ja kovan potentiaalin omaavaan Simeon Carteriin. – Hänen vahvuudet ovat nimenomaan puolustuspäässä, johon hän tuo energisyydellään ja vertikaalipelaamisella lisäarvoa.

– Koimme myöskin, ettemme halua tuoda joukkueeseen enää pelaajaa, joka tarvitsee hyökkäyspäässä usein palloa käsiinsä voidakseen olla tehokas. – Ehkä tässä suhteessa itse kukin on oppinut jotain virheistä, joita joukkueen rakentamisessa on aiemmilla kausilla tehty. – Carter on suoraviivainen Pick and Roll –pelaaja, jonka tehtävä on avata lisää tilaa takakentän pelaajille ja olla aktiivinen hyökkäyslevypalloissa, Koskimies listaa Carterin tehtäviä.

Carter saapuu Suomeen ja Kauhajoelle ensi viikonloppuna. Pienen karenssin ja lääkärintestien jälkeen mies pääsee liittymään joukkueen harjoitusvahvuuteen loppuviikosta. Numerolla 33 pelaava Carter on edustuskelpoinen heti, kun paperit Serbiasta ovat saapuneet Suomeen.