UUTISET

14.10.2021

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – KOUVOT

Lauantaina on ohjelmassa Korisliigan kärkikamppailu, kun kaksi ilman tappiota olevaa joukkuetta iskevät yhteen Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa. Karhubasket saa vieraaksi Kouvolan Kouvot. Ottelu alkaa kello 17.

Lauantaina kärkikamppailuun voi ostaa lippuja ennakkoon Kauhajoen Kesportista (käteinen) ja osoitteesta ennakkolippu.com. Salilla ovet avautuvat kello 16 ja samalla käynnistyy myös lipunmyynti. Salilla maksutapana käyvät käteinen, pankkikortit ja erilaiset tyky-setelit ja -kortit. Salilta saa ostettua myös kausikortteja. Äläkä unohda Karhubasketin fanikauppaa, jossa on myynnissä paljon erilaisia fanituotteita.

Karhubasket suosittelee maskien käyttöä salilla. Huolehditaan myös hyvästä käsihygieniasta. Käsidesinfiointipisteitä on sijoitettu tiheään ympäri liikuntahallin tiloja.

Karhubasket ja Kouvot iskevät Korisliigassa yhteen nyt 55 kerran. Kamppailuista 32 on päättynyt kauhajokisten voittoon, kun taas Kouvoille voittoja on kertynyt 22. Edellisistä kymmenestä joukkueiden kohtaamisista Karhubasket on voittanut yhdeksän. Kouvojen viimeisin voitto on kevään 2019 finaalien toisesta ottelusta. Silloin Kouvolan jäähallissa Kouvot oli parempi pistein 88-74. Tuon finaalin jälkeen Karhubasket voitti kolme ottelua peräkkäin ja voitti toisen perättäisen Suomen mestaruuden otteluvoitoin 4-1.

Karhubasket on aloittanut kauden kolmella voitoilla. Avauskierroksella se haki voiton Uudestakaupungista, kun Korihait kukistui lukemin 54-79. Kotiavauksesta kauden 2020-2021 mestari Salon Vilpas sai lähteä kotimatkalle 99-85 tappion jälkeen. Viime lauantaina oli vuorossa kauden ensimmäinen paikallisottelu ja siinä Lapuan Kobrat hävisivät kotipesässään lukemin 55-72.

Karhubasket on pelannut kolme ensimmäistä ottelua kahdeksan miehen rotaatiolla. Miikka Marttinen on ollut sivussa loukkaantumisen takia. Malit Toppin kärsi alavartalovammasta, eikä pystynyt pelaamaan yhtään harjoituspeliä. Paluu harjoituksiin ja otteluihin tapahtui juuri ennen peliä Vilpasta vastaan, eikä pelituntuma ollut luonnollisesti kohdallaan. Minuutteja on tullut tilastoihin vajaat seitsemän per kamppailu. Uudeksi sentteriksi saapunut Simeon Carter on nyt saanut harjoituksia alle, ja onkin mahdollista, että Carter tekee debyytin oranssipaitojen joukkueessa lauantaina.

Monissa asiantuntijapiireissä Karhubasketin peliä on kehuttu. Eikä syyttä. Puolustus on ollut aggressiivista ja vastustajaa on hidastettu pelinrakentelussa koko kentän mitalla. Kun vielä kokoonpanosta on puuttunut kaksi pelaajaa, niin haaste on ollut kova, mutta hyvin joukkue on jaksanut. Toki peli ei vielä ole valmista. Ajoittain hyökkääminen puuroutuu, koska heittopaikkojen rakentelussa olisikin toivomisen varaa. Kotiluolassa Karhubasket on upottanut kolmoset 43,9 prosentin tarkkuudella, mutta vieraissa osumatarkkuus bonuskaaren takaa on jäänyt 33,3 prosenttiin.

-Saamme vastaan lauantaina kauden todella pirteästi kauden aloittaneen Kouvojen joukkueen, Janne Koskimies aloittaa oman ennakon. – Heiltä löytyy paljon korintekovoimaa ja Jyri on saanut porukan nopeasti kartalle, miten asioita pitää tehdä yhdessä. – Uusi pelaajamme Simeon Carter on saanut muutamia harjoituksia nyt alle ja hänen debyyttinsä on mahdollinen lauantaina.

Karhubasketin alustava kokoonpano: Jones, Rougeau, Kantonen, Kaukiainen, Innamaa, Hakamaa, Skinner, Peltonen, Toppin GTD 25%, Carter GTD 75%.

Jos Karhubasketin pelaaminen on ollut puolustusvoittoista, niin Kouvot on säkenöineet hyökkäyspäässä. Kouvolalaiset ovat tehneet 95,3 pistettä per ottelu, joka on Korisliigan toiseksi korkein lukema. Kouvot hyökkää kovaa ja vauhdilla. Lisäksi joukkue on onnistunut kolmosissa 40,7 prosentin tarkkuudella. Jyri Lehtonen on palannut Korisliigaan ja Kouvojen valmentajaksi, ja hänen taikasormet ovat saaneet kouvolalaiset lentoon.

Kouvojen kokoonpano on mielenkiintoinen. Kaksi suomalaista sentteriä, 211 senttinen Hannes Pöllä (7,7/6) ja 207 senttinen Ilmari Toikkanen (3,3/3), ja heidän ympärillä neljä urheilullista ulkomaalaisvahvistusta ja takakentän kapellimestarina Tuomas Hirvonen. Siihen kun lisätään tukku nuoria lahjakkuuksia, niin saadaan mielenkiintoinen sekoitus.

Pöllä pelasi kauden 2016-2017 HBA:ssa divari A:ta 12,9 pisteen ja 9,3 levyrin keskiarvoilla. Seuraavat kaudet menivät jenkkiyliopistoissa. Kaudet 2017-2018 ja 2018-2019 kouluna oli Oklahoma. Kausilla 2019-2020 ja 2020-2021 Tennessee-Martin. Pöllä-Toikkanen kaksikko muodostaa muurin korille, mutta Kouvot pelaavat osan pelistä ilman sentteriä.

Silloin vahvistukset Makuach Maluach (laituri, 196cm, Australia), Isiah Osborne (laituri, 196cm, Kanada), Amir Hinton (laituri, 196cm, USA) ja Deshon Taylor (takamies, 188cm, USA) ovat kovassa roolissa. Taylor (12/4/1,7) ei ole peliä rakentava takamies, vaan istuu paremmin heittävän takamiehen rooliin. Hän onkin upottanut kolmoset 50 prosentin tarkkuudella sukkaan. Maluachin (6,3/2,7) rooli on jäänyt pienemmällä, kun peliaikaa on tullut 13 minuuttia ottelua kohden. Hinton (24/7,7) on tehokas joka etäisyydeltä, kuten myös Osborne (23,3/7,7). Osborne on ehkä enemmän heittäjä (3p 47,4 %), mutta silti molemmat hakkivat 6,3 vaparia ottelua kohden.

Tuomas Hirvosen (8,3/3/6,7) tietävät kaikki. Hirvonen on Lehtosen luottomies, joten hän kirjaa joukkueensa isoimmat minuutit, joita tulee runsaat 32 per kamppailu. Hän on joukkuepelin sielu, ja rauhoittaa tarvittaessa pelin tempoa, jos vahvistuksilta karkaa mopo käsistä. Hirvonen on saanut myös Henri Permannon (8/1,3/1,3) säkenöimään. Permannolla (198cm, laituri) on loistava rooli, kun muut pelaajat imevät puolustusta sumppuun, niin hän on upottanut kolmoset 57,2 prosentin tarkkuudella sukkaan. Myös Joel Mäntynen (2,3/2) on saanut vastuuta.

Kouvot on alkukaudesta saanut pelinsä kulkemaan. Lehtonen on tehnyt joukkueensa kanssa hartiavoimin työtä. Jo harjoituspelit sujuivat ilman tappiota, joten häviö on joukkueelle vielä tuntematon käsite. Avausottelussa Kouvot voittivat sarjan suurimman mestaruussuosikin ja Petteri Koposen rivistöönsä hankkineen Helsinki Seagullsit kotisalissa pistein 83-78. Toisessa ottelussa Kouvot kävi hakemassa sarjapisteet Joensuusta, voittamalla Katajan 89-95. Edellisessä pelissä Kouvot murskasi Lahden kotonaan 114-88.

Kouvot on yksi sarjan parhaista levypallojoukkueista. Pöllä, Toikkanen ja Osbourne noukkivat pallot käsiin puolustuskorilla. Hinton sitten kaapii 3,3 hyökkäyslevypalloa. Kouvojen liikkuvuudesta kertoo 18,3 hankittua vaparia ottelua kohden, jotka joukkue upottaa erinomaisella 85,5 prosentin tarkkuudella. Kouvojen heikkoutena voi pitää menetyksiä, joita joukkueelle tulee 15,3 ottelua kohden. Eikä syöttöjä tuli Hirvosen lisäksi muilta kuin 7,6 kappaletta per ottelu, joten peli perustuu paljolti yksi vastaan yksi pelaamiseen. Siinä on ne kohdat, johon Karhubasketin pitää iskeä.

  • Kauhajoelle on aina mukava matkustaa, Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen aloittaa oman ennakkonsa korisliiga.fi sivustolla. – Lämmin vastaanotto, ystävällisiä ihmisiä, äänekkäät fanit ja takuuvarmasti laadukas joukkue vastassa. – Joka vuosi ollut nuorekkaille joukkueillemme hyvä tasonmittaus, niin tälläkin kertaa. – Vastassa on innokkaasti puolustava joukkue joka toteuttaa hyvin pelitapaansa myös hyökkäyspäässä. Kantonen ja Kaukiainen luovat etuja palloscreeneistä, Jones ja Rougeau taas eivät paljon etuja tarvitse ollakseen tehokkaita. – Meillä kohtuullisen hyvä harjoitusviikko takana ja pyritty pitämään hyvää tempoa ja ilmettä mukana. – Lähdetään vastaamaan vastustajan intensiteetti -haasteeseen ilman mitään plan B:tä. – Laitetaan oma pelitapa testiin ja korjataan myöhemmin asioita joita vastustajat meistä paljastaa. – Mukava nähdä myös miten pärjäämme henkilökohtaisissa matchupeissa rutinoituneempia vastustajia vastaan. – Sarjassa on todella kovia pelaajia ja joukkueita, well done Korisliiga.
  • Kouvojen kokoonpano: Maluach, Osborne, Hirvonen, Hinton, Mäntynen, Taylor, Pöllä, Toikkanen ja Permanto

Kumpi joukkueista jatkaa tappiottomalla saldolla ja ottaa Korisliigan sarjataulukon kärkipaikan haltuunsa?

Karhubasket – Kouvot lauantaina 16.10. kello 17 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa.