UUTISET

29.10.2021

KARHUBASKETILLE VOITTO KOTKASTA

(kuva: Ville Nurminen)

Karhubasket kävi perjantaina hakemassa kauden seitsemännen voiton Kotkasta, jossa KTP hävisi ottelun lukemin 64-83 (32-47). Samalla kauhajokiset venyttivät perättäisten voittojen putken KTP:stä jo 11 otteluun.

Perjantaina kamppailussa KTP laittoi tiukasti kampoihin ensimmäiset 12 minuuttia, mutta sitten oranssipaitojen tiukka puolustus alkoi viedä mehuja kotijoukkueen pelaajista. Karhubasket kasvatti eron kolmesta yhdeksään 0-6 jaksolla. KTP:n valmentaja Roope Mäkelä yritti pysäyttää vieraiden menoa aikalisällä, muttei saanut puhuttua joukkueelleen lisäenergiaa minuutissa. Ennen puoliaikaa vajaat kahdeksan minuuttia meni kauhajokisille 10-22, joten puoliajalla oltiin lukemissa 32-47.

Viimeiset niitit pelille lyötiin kolmannen kympin alussa. Pari riistoa ja nopeasti oltiin lukemissa 33-54. Ero vain kasvoi ja KTP sai kolmannella kympillä kasaan vain kahdeksan pistettä. Vieraiden puolustus söi sekä mehut että uskon kotijoukkueelta, joten menetysten vyöry oli jatkuvaa. Ennen päätösneljännestä tilanne oli 40-69. Ero olisi voinut olla suurempikin, mutta kauhajokisten luokaton vapaaheittopeli (12/23 eli 52 %) piti numeroita Stevecon Areenan valotaululla pikkaisen siedättävämpinä.

Viimeisellä kympillä Karhubasket otti hieman tassua kaasupedaalin päältä pois. Topias Kuukkanen (8/2) naulasi pari kolmosta ja Richard Williams (12/1/4) pääsi myös kaunistelemaan omia tilastojaan. KTP:n paras oli Joonas Lehtoranta (12/2/1), joka yksinään esti vieraiden karkumatkan jo avausneljänneksellä. KTP voitti levypallot 45-39, ja haki peräti 20 hyökkäyspään levyriä, joista kotkalaiset tekivät 22 pistettä. Summerin soidessa lukemat olivat 64-83. – Onnittelut Kauhajoelle. – He olivat tänään pelin joka osa-alueella parempia, eikä meillä ollut mahdollisuuksia. – Emme saaneet rakennettua vastustajan puolustuksen keskellä peliä, joten ei ollut paikkoja. – Ja Remukin (Raitanen) pidettiin pimennossa, KTP:n valmentaja Roope Mäkelä harmitteli pelin jälkeen ja antoi tunnustusta kauhajokisille.

Karhubasket riisti pallon 11 kertaa ja teki niistä 24 pistettä. Rene Rougeau (17/7) ja Lee Skinner (14/5/4) olivat ahkeria pallorosvoja. Skinner riisti kolmesti ja Rougeau peräti viidesti. Cameron Jones (19/3/3) kohosi oranssipaitojen parhaaksi pistenikkariksi, mutta koko joukkue pelasi hyvin. Peluutus oli jälleen tasaista, joten jokainen pelaaja pystyi suorittamaan oman osansa puolustuksessa kiitettävästi.

Henri Kantonen (8/4/5) nostamassa koria (kuva: Ville Nurminen)

Ennakkoon tiedettiin, että vastakkain on kaksi joukkuetta, jotka ovat tuskailleet kolmosten kanssa. Kamppailussa KTP upotti kolmoset 30 prosentin ja Karhubasket 33 prosentin tarkkuudella. Kotkalaisille yrityksiä tuli 23, kun oranssipaidat laittoivat ilmaan 15 palloa bonuskaaren takaa. Karhubasket sai pidettyä KTP:n ykköspyssy Remu Raitasen (9/6) yhdeksässä pisteessä.
Kauhajokiset eivät ainoastaan dominoineet taistelua kentällä, vaan yliote oli myös katsomossa bussilastillisella oranssinuttuja. Karhubasket sai nauttia jälleen fanien loistavasta tuesta ja lopputulos oli jälleen kaikille sopiva. Kiitos faneille loistavasta tuesta!

-Kolmannella neljänneksellä nähtiin ratkaisu, kun menimme puolustuksessa hyvin syöttölinjoille ja KTP:llä oli vaikeuksia pelin avaamisessa, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies näki ottelun ratkaisun. – Riistojen kautta saimme juostua helppoja koreja. – Halusimme keskittyä siihen, ettei Williamsilla tai Lehtorannalla olisi paljoa syöttöjä, ja siinä onnistuimme. – Levypallopelissä emme onnistuneet hyvin, mutta emme antaneet KTP:lle heittotilaa. – Eikä Remu Raitanen päässyt tekopaikkoihin. – Olemme pystyneet luomaan joukkueelle selkeän identiteetin. – Meidän pelaajat ovat systeemissämme sisällä, joten jälki on ollut hyvää. – Pitää vielä saada Carterille lisää yhteistreeniä ja samaa aggressiivisuutta kuin muilla, Koskimies toivoi.

Karhubasket jatkaa otteluita Korisliigassa ensi viikolla. Keskiviikkona on edessä kotikamppailu, kun karhuluolaan saapuu vieraaksi maajoukkuemies Topias Palmin tähdittämän Tampereen Pyrintö. Keskiviikon kamppailu alkaa kello 18.30 ja lippuja on saatavilla ennakkoon osoitteesta ennakkolippu.com tai Kauhajoen Kesportista (käteinen). Ovet Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa aukeavat ensi keskiviikkona kello 17.

Heti perään lauantaina on sitten vuorossa Korisliigan kärkikamppailu, kun Karhubasket matkustaa Helsinkiin ja kohtaa Kisahallissa Helsinki Seagullsit. Gulls vilisee maajoukkuemiehiä ja viimeisimpänä hankintana oli yksi maamme kaikkien aikojen pelaaja Petteri Koponen. Helsinkiin on lähdössä myös fanibussi, joten nyt nopeasti ilmoittautumaan. Ohjeet löytyvät fanclubin somesta.