UUTISET

02.10.2021

KARHUBASKET ALOITTI KORISLIIGAKAUDEN VOITOLLA

Korisliigakausi alkoi perjantaina Korihaiden ja Karhubasketin ottelulla. Muut joukkueet käynnistävät kautensa lauantaina.

Avausottelun suurin mielenkiinto kohdistui takamiestähti Bojan Sarceviciin, joka usean Kauhajoella vietetyn kauden jälkeen vaihtoi maisemaa ja palasi Uuteenkaupunkiin, jossa hänen uransa Korisliigassa käynnistyi vuonna 2006.

Perjantaina kamppailun suurin kohokohta olivat fanit, joiden paluu katsomoon oli hieno ja odotettu juttu. Karhubasketin tukena oli fanibussi, joka tuki omiaan loistavasti. Toki fanit olivat koko viime kauden oranssipaitojen tukena, vaikka sisälle saliin ei päässytkään. Siinä oli monella ihmettelemistä. Itse ottelusta Karhubasketilta puuttui laituri Miikka Marttinen ja sentteri Malik Toppin, jotka molemmat kärsivät pienistä loukkaantumisista. Tämä ei kuitenkaan kentällä näkynyt, ja vieraat olivat kaikilla osa-aluilla vähintään muutaman askeleen Korihaita edellä.

Henri Kantonen (14/6/5) löi Karhubasketin pelaamiselle alkutahdit, ajelemalla onnistuneesti korille. Kalle Peltonen (10/6) oli myös pelituulella. Vieraiden puolustus liimasi Haiden pelaajat tiukasti. Takamiehet Bojan Sarcevic (7/2/3) ja Aamos Nikula (1/1/2) eivät saaneet pelinrakenteluun tilaa. Toki 12 menetystä oli kuitenkin kohtuullinen lukema. Avausneljänneksen jälkeen Karhubasket johti 7-16.

Sama meno jatkui myös toisella kympillä. Cameron Jones (16/10/4) kiemurteli korille tuloksekkaasti. Lee Skinner (16/10) poimi levypallot ja hyödynsi liikkeillään kohti koria Haiden puolustuksen nukahdukset. Karhubasket voitti levypallot 31-49, mikä oli yksi merkittävimmistä erosta joukkueiden välillä. Puoliajalla lukemat olivat 16-33.

Toisella puoliajalla vain kahdeksan miehen rotaatiolla pelannut Karhubasket hieman hölläsi puolustustaan. Avauspuoliskolla vain 16 pisteeseen jääneet Hait saivat hieman pistetehtailua käyntiin. Unique McLean (12/4) kohosi 12 pinnalla isäntien parhaaksi pistemieheksi. Jalen Henry (11/5) teki 11 pistettä. Hait eivät Karhubasketin puolustuksen keskellä saaneet heittopaikkoja. Kolmoset upposivat 23 prosentin tarkkuudella. Korin läheisyydestä Hait tekivät korinläheisyydestä 24 pistettä ja kakkosten prosentti oli 40. Karhubasket jyräsi vastustamattomasti korille ja upotti kakkoset 58 prosentin tarkkuudella.

Toisen puoliajan jälkeen loppunumerot olivat 54-79. Paremmasta joukkueesta ei ollut kysymystä, vaikka Karhubasketilta puuttui pari pelaajaa. Kauhajokisten peli ei missään nimessä ollut valmista, mutta suunta on ehdottomasti oikea. 13 menetystä on liikaa, mutta se voidaan laittaa ensimmäisen pelin jännityksen piikkiin. Uusi aktiivinen puolustuspelaaminen kuluttaa pelaajia, joten laajalla rotaatiolla pelaaminen on välttämättömyys

-Omaan peliin olen ihan tyytyväinen, Karhubasketin Kalle Peltonen jutteli pelin jälkeen. –  Heitto upposi kivasti. – Joukkueena liikutimme paljoa hyvin ja saimme siten haettua heittopaikkoja. – Poimimme myös hyökkäyslevypalloja, joista myös tuli hyviä ratkaisupaikkoja. – Meidän aggressiivinen puolustus hyvällä intensiteetillä väsytti vastustajan, joka käänsi pelin meille, Peltonen pohti.

– Paljon onnistumisia puolustuspäässä, Janne Koskimies aloitti oman analyysinsä. – Puhuimme ennen peliä siitä, että haluamme vaihtaa Bojanin puolustajaa ja tuoda uutta tuoretta miestä hänen eteen. – Bojanilla oli tänään vain kolme syöttöä, eikä hän päässyt pyörittämään syöttörulettia. – Kalle (Peltonen) ja muutkin tekivät hyvää työtä levypalloissa, sillä vastustajan isolle pelaajalle ei tullut yhtään hyökkäyslevypalloa. – Varsinkin, kun menimme tänään kapealla materiaalilla, koska odotamme vielä yhtä pelaajaa, ja Miikka (Marttinen) ei tänään pelannut. – Tarvitsemme kaikilta hyvää panosta. – Hyökkäyspäässä on paljon asioita, joita meidän täytyy parantaa. – Kunnia myös Haiden puolustukselle ensimmäisellä puoliajalla, että emme saaneet hyviä korintekopaikkoja. – Toisella puoliajalla vastustaja väsyi, joten tekopaikat paranivat.

Karhubasket jatkaa otteluita keskiviikkona, kun ensimmäiseen kotipeliin saapuu vieraaksi viime kauden mestari Salon Vilpas. Vilpas aloitti oman kautensa Salohallissa lauantaina kaatamalla selvästi Lahti Basketballin. Kotiavaukseen saa ostettua lippuja ennakkolippu.comista. Lippuja myydään myös salilla, jonka ovet avautuvat keskiviikkona kello 17.30. Salilla maksuvälineenä käy käteinen, kortti ja erilaiset tyky-kortit sekä -setelit.

Kausikortteja on vielä jäljellä. Niitä saa tilattua lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@karhubasket.fi. Kausikortteja saa myös salilta ja maksutavat ovat samat, kuin tavallisissa ottelulipuissa.

Keskiviikkona salilla ei ole rajoituksia voimassa, mutta Karhubasket suosittelee vahvasti kasvomaskien käyttöä. Huolehditaan hyvin käsiendesinfioinnista. Käsidesipisteitä on salilla useissa paikoissa.