UUTISET

25.09.2021

KARHUBASKETILLE VOITTO VIIMEISESTÄ HARJOITUSPELISTÄ

Karhubasket vieraili perjantaina Nokialla, jossa oli ohjelmassa viimeinen harjoituspeli, ennen perjantaina 1. lokakuuta alkavaa Korisliigaa. Isäntäjoukkue BC Nokia ei pystynyt laittamaan vastaan kauhajokisille, vaan taipui lukemin 49-97 (25-42).

Ottelu alkoi tasaisesti. Nokia piti johtopaikkaa viiden minuutin kohdalla lukemin 10-9, mutta sitten vieraat nykäisivät avauskympin lopun Rene Rougeaun (15/6/2) johdolla 0-13, joten avausneljännes päättyi lukemiin 10-22.

Sama meno jatkui toisella neljänneksellä. Karhubasketin tiukka miespuolustus tuotti kotijoukkueelle avauspuoliajalla kahdeksan menetystä, joista vieraat iskivät yhdeksän pistettä. Oranssipaidat hakivat myös kahdeksan hyökkäyslevypalloa, joista nosteltiin myös yhdeksän pistettä. BC Nokian sihti ei ollut parhaimmillaan kolmenpisteenviivan takaa, joten puoliajalla oltiin lukemissa 25-42.

Toisella puoliajalla ei voimasuhteisiin tullut hirveästi muutosta. Kauhajokiset voittivat kolmannen kympin 11-34 ja ero kasvoi kasvamistaan. Suurimmillaan se oli loppusummerin soidessa, lukemissa 49-97.

Karhubasketilta puuttuivat kokoonpanosta loukkaantumisten takia Malik Toppin ja Miikka Marttinen. Tilanne on sellainen, että molemmat joutuvat huilaamaan myös Korisliigan ensimmäiset kierrokset. Treenipelaaja Brandon Alston (14/4/2) sai eilen peliaikaa 17 minuuttia, mutta häntä ei ns. virallisissa otteluissa kentällä nähdä. Janne Koskimies jakoi minuutit jälleen tasaisesti ja kaikki yhdeksän pelaajaa pääsivät pisteiden makuun.

Karhubasket pelasi onnistuneet harjoitusottelut, mutta niillä ei ole mitään merkitystä, kun Korisliiga pyörähtää käyntiin. Ja heti kolmella ensimmäisellä kierroksella on luvassa mielenkiintoiset ottelut. Sarja-avaus pelataan Uudessakaupungissa, jossa Bojan Sarcevic yrittää johdattaa Hait sarjan pohjamuduista ylöspäin. Kotiavauksessa keskiviikkona 6. lokakuuta karhuluolaan saapuu viime kauden mestari Salon Vilpas, ja lauantaina 9. päivä on ohjelmassa ensimmäinen paikallisottelu, kun Lapuan Kobrat isännöi kauhajokisia.

Ilahduttavaa on se, että niin Uuteenkaupunkiin kuin Lapualle on lähdössä täydet fanibussit, joten oranssipaidat saavat faninsa mukaan. Kotiavaukseen lippuja on myynnissä osoitteessa ennakkolippu.com. Myös kausikortteja on saatavilla, joten jos ne kiinnostavat lähetä s-postia osoitteeseen info@karhubasket.fi.

Tilastot BC Nokia – Karhubasket

Karhubasket; Joona Hakamaa (6/0/2), Severi Kaukiainen (8/1/5), Eero Innamaa (8/5/1), Cameron Jones (13/4/2), Lee Skinner (15/8/5), Kalle Peltonen (15/5/2), Rene Rougeau (15/6/2), Henri Kantonen (3/5/6), Brandon Alston (14/4/2). 1p 100%, 2p 59,6%, 3p 39,3%. Levyrit 13/30, yht. 40 kpl. Syötöt 27 kpl. menetykset 8 kpl. Riistot 12 kpl.

BC Nokia; Antero Lehto (14/0/3), Tevaun Kokko (8/3/1), Antti Ahonen (7), Matias Ojala (6/6/2), Veikka Hiekkataipale (0), Terry Thomas 6/7/2), Anthony Adger (4/0/2), Arnaldo Toro (4/9/2), Elias Sauramo (0), Topias Mead (0), Peetu Piirtola (0/3). 1p 57,1%, 2p 45,5%, 3p 20,8%. Levyrit 8/23, yht. 31 kpl. Syötöt 12 kpl. menetykset 20 kpl. Riistot 3 kpl.