UUTISET

08.04.2021

KARHUBASKET VOITTI NELJÄNNEN VÄLIERÄN – SARJA LUKEMISSA 1-3

Okko Järvi johdatti Karhubasketin kolmanteen voittoon (kuva: Erkki Hautaviita/EH Kuvat)

Karhubasket haki maanantaina voiton Pyynikiltä, joten etenemiseen Korisliigan finaaleihin vaaditaan enää kotivoittoja. Keskiviikkona oranssipaidat voittivat kotipelinsä 94-83 (53-38) ja ovat nyt voiton päässä loppuotteluista.

Karhubasket jatkoi hyökkäyspäässä siitä, mihin se maanantaina Tampereella jäi. Palloa liikuteltiin pelaajalta toiselle, joten tamperelaisten paikka joutui liikkumaan ja vapaita heittopaikkoja avautui. Okko Järvi (22/3/3) nakutti avauspuoliajalla neljä kolmosta koriin ja vain yksi livahti ohi. Myös Bojan Sarcevic (12/4/6), Anthony Hilliard (12/5/8) ja Collin Malcolm (22/4/4) olivat tarkalla heittopäällä.

Järvi upotti ottelussa viisi kolmosta (kuva: Erkki Hautaviita/EH Kuvat)

Avauskympillä ero venähti kahdeksaan pisteeseen (20-9), mutta Marcus Lewis (18/3/3) ja Shaquille Thomas (10/5) kavensivat kotijoukkueen etumatkaa, joten toiselle neljännekselle lähdettiin lukemista 24-17. Toinen kymppi ei tuonut muutoksia voimasuhteisiin. Karhubasket jatkoi iloista heittopeliä ja välillä Jeff Garrett (12/4/2) kävi upottamassa palloa keksintöön myös bonuskaaren sisäpuolelta. Karhubasket kasvatti johtonsa 18 pisteeseen (50-32), mutta Pyrintö sai hieman kavennettua etumatkaa Brady Skeensin (17/14) hyökkäyslevypallojen avulla. Puoliajalle poistuttiin lukemissa 53-38.

Brady Skeens hallitsi levypalloja (kuva: Erkki Hautaviita/EH Kuvat)

Toinen puoliaika oli avauspuoliskon toisintoa. Kerta toisensa jälkeen Pyrinnön paikkapuolustus viipaloitiin syötöillä ja heitot löysivät tiensä sukkaan. Karhubasket otti pelissä 31 kolmosta, joista onnistui 16 kappaletta, joka antaa onnistumisprosentiksi erinomaisen 51,6. Syöttöjä kotijoukkueelle tilastoitiin 33 kappaletta ja eron pallon liikkeessä voi todeta, kun tuon 33 syöttöä suhteuttaa tamperelaisten tilastoimaan seitsemän syötön määrään.

Collin Malcolm jatkoi hyviä otteita molemmissa kenttäpäädyissä (kuva: Erkki Hautaviita/EH Kuvat)

Karhubasket näytti jo viilettävän helppoon voittoon, mutta viimeisellä neljänneksellä pelaamisesta tuli varovaista ja Pyrintö tuli 0-12 jaksolla lukemiin 83-75. Tuohon vaiheeseen kauhajokisille tuli muutama menetys, ja koko pelissä niitä tuli yhteensä 15 kappaletta. Myös levypallopelissä on tarkistettavaa, sillä vieraat olivat levyreissä parempia 33-41 ja he hakivat peräti 19 hyökkäyspään kakkos- tai kolmospalloa. Näistä Pyrintö teki yhteensä 28 pistettä. Parista kiperästä tilanteesta huolimatta Karhubasket oli selvästi parempi ja kuittasi kolmannen kiinnityksen finaalipaikkaan lukemin 94-83.

-Mielestäni meillä on edelleen mahdollisuudet parantaa puolustuspelaamista, Janne Koskimies totesi pelin jälkeen. – Eteenkin levypallopeliä. – Hyvän puolustuksen jälkeen voimme jäädä seisomaan paikoilleen ja vastustaja hakee levypallon. – Avain voittoon tänään oli hyvä kaukoheittopeli. – Liikutimme palloa hyvin ja saimme sitä kautta vapaita heittopaikkoja. – Emme vielä ole nähneet Pyrinnön tekevän isoja muutoksia puolustuspelaamiseen. – Meidän pitää liikuttaa palloa pois puolustuspaineen alta, ja sen jälkeen olla riittävän aktiivinen, mutta säilyttää maltti. – Collin Malcolm ja muutkin ovat tehneet erinomaista työtä puolustaessa Marcus Lewisiä, missä on tärkeää pysyä Lewisin ja korin välissä, Koskimies antoi kiitosta tehomiehen vartioinnista joukkueelleen.

Finaalipaikka on nyt vain voiton päässä. Se voi ratketa jo tulevana perjantaina Pyynikillä, jossa joukkueet kohtaavat kello 18. Tarvittaessa kuuden välierä pelataan karhuluolassa sunnuntaina kello 18. Kaikki pelit ovat katsottavissa suorana Ruudun välityksellä.