UUTISET

05.04.2021

KARHUBASKET HAKI VOITON PYYNIKILTÄ – VÄLIERÄSARJA TILANTEESSA 2-1

Anthony Hilliard teki kolmannessa välierässä 32 pistettä (kuva: Erkki Hautaviita/EH Kuvat)

Karhubasket lähti hakemaan vierasvoittoa Pyrinnöstä maanantaina. Fanclub oli käynyt asettelemassa pahvihahmot katsomoon ja kapteeni Antti Niskanen oli palannut pelaavaan kokoonpanoon. Nämä siivittivät kauhajokiset 84-89 (39-49) voittoon.

Jos välieräsarjan ensimmäisessä ottelussa Karhubasketilla oli ollut vaikeata neljännesten aluissa, niin nyt kauhajokiset saivat peliin lentävän lähdön. Anthony Hilliard (32/4/6), joka tamperelaisittain lausutaan Hilard, naulasi pari kolmosta sukkana sisään ja johdatti vieraat vajaassa parissa minuutissa 2-10 johtoon. Pyrinnön David Gonzalvez (18/3/5) onnistui myös kahdessa kaukoheitossa, joten numerot vaihtuivat nopeasti lukemiin 8-10. Vieraat jatkoivat tarkkaa kaukoheittopeliä, kun Thomas Vehmanen (3/1) heilutti sukkaa kolmosella. Shawn Hopkins (9/5/2) onnistui myös kolmosessa, vaikka häntä rikottiin ja tuloksekkaan vaparin jälkeen oltiin lukemissa 14-18. Kympin loppuun Eero Innamaa (5/1 syöttö) teki viisi pistettä, joten toiselle neljännekselle lähdettiin tilanteesta 21-27.

TJ Holyfield (8/9) ja Hilliard tekivät vieraille pisteitä, mutta Pyrintö alkoi kiriä eroa umpeen. Tomas Pihlajamäki (3) onnistui kolmosessa ja Marcus Lewis (9/2/2) sekä Osku Heinonen (14/2/2) saivat pistehanat auki, joten ero kutistui neljään pisteeseen. Heti perään Lassi Kilpinen upotti kaksi vaparia, ja lukemissa 32-34 Janne Koskimies kutsui kauhajokiset aikalisälle. Se ei kurssia kääntänyt, vaan kympin puolivälin jälkeen Shaquille Thomas (10/5) ja Kilpinen vievät isännät johtoon lukemin 37-36. Okko Järvi (10/5/4) kuittasi tuon nopeasti kolmosella ja johdatti Karhubasketin 2-13 jaksolla puoliajalle. Tauolla kauhajokiset johtivat 39-49.

Vahva ensimmäisen puoliskon lopetus oli vain kaukainen muisto, kun Pyrintö aloitti kirin kolmannen kympin alussa. Lewis ja Gonzalvez kutistivat eron parissa minuutissa kolmeen pisteeseen. Holyfield antoi hieman helpotusta vieraille, mutta Hopkins ja Kilpinen askartelivat kympin puolivälissä lukemiksi 50-51. Hilliard vastasi nopealla kuudella pisteellä. Sitten pelattiin tovi ilman pisteitä, jonka päätti Holyfieldin kaksi vaparia, joilla vieraat johtivat 50-59. Hilliard kasvatti eron 10 pisteeseen, mutta Panu Peltokankaan (3) kolmonen ja Gonzalvezin kakkonen päättivät kympin lukemiin 57-62.

Päätösneljänneksen alussa Osku Heinonen teki viisi pistettä putkeen. Sitten levypallokunkku Brady Skeens (10/18/2) poimi yhden seitsemästä hyökkäyslevyristä ja vei Pyrinnön 64-62 johtoon. Karhubasketin aikalisän jälkeen Bojan Sarcevic (6/5/6) heitti kolmosen pohjaan, joka palautti vieraat edelle. Hetkeä myöhemmin Collin Malcolm (16/4/7) onnistui kahdessa vaparissa, mutta Hopkins tasoitti lukemat 67-67 kolmosella. Malcolm onnistui kolmosessa, mutta punapaidat menivät johtoon 73-70, Lewisin ja Heinosen kolmosilla. Hilliardin kolmonen vei vieraat kahden pisteen johtoon ja Malcolm muovasi lukemiksi 75-79, kun pelaamatta oli pari minuuttia. Gonzalvezin kolmonen kavensi eron pisteeseen. Viimeiselle minuutille lähdettiin lukemista 80-80. Sarcevicin toinen kolmonen antoi Karhubasketille kolmen pisteen etumatkan. Pyrinnön heitto epäonnistui ja Skeens otti viidennen virheen. Samalla Lewis puhui itselleen teknisen, joten kolme onnistunutta vaparia käänsivät lukemat numeroihin 80-86. Gonzalvez teki vielä pari tahtokoria, mutta Karhubasket otti välieräsarjan toisen voiton lukemin 84-89, kun Järvi upotti tarvittavan määrän vapareita.

Pyrintö voitti nyt levypallot 41-34 ja haki 17 hyökkäyslevyriä. Näistä kotijoukkue teki 18 pistettä. Menetykset tasattiin 12-12, mutta kauhajokiset rokottivat Pyrintöä niistä 20 pisteellä. Karhubasket otti 32 kolmosta ja laittoi ne sisään 44 prosentin tarkkuudella. Pyrintö otti 38 kolmosta, mutta onnistumisprosentiksi tuli vain 32.

-Saimme hyvän alun peliin, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies aloitti jutustelun pelin jälkeen. – Saimme hyökkäyspelin rullaamaan ja hyvistä heittopaikoista laitoimme pallot koriin. – Ehkä se vaikutti puolustamiseen, sillä emme saaneet puolustukseen sitä intensiteettiä ja keskittymistä, jota meillä oli Kauhajoella. – Puolustuksessa tuli paljon kommunikaatiovirheitä ja annoimme 17 hyökkäyslevypalloa. – Skeens oli niissä tosi vahva. – Olimme myös onnekkaita, sillä Pyrintö olisi voinut heittää hyökkäyslevypallojen jälkeen paremmin. – Peli ratkesi tänään meidän hyvään kaukoheittopeliin ja saimme paljon vapareita, jotka laitoimme mukavalla prosentilla sisään, Koskimies listasi avainkohdat.

-Lähdimme hakemaan voittoa, Karhubasketin tähti Anthony Hilliard jutteli pelin jälkeen. – Annoimme paljon hyökkäyslevypalloja ja muutaman turhan menetyksen. – Tiedämme, että he pelaavat paikkaa, joten heittopaikkoja tulee. – Tänään joukkuekaverit löysivät minut vapaista paikoista ja ne meni sisään. – Olen joukkueen kokenein pelaaja, joten tuon mukaan kokemusta, mutta meidän nuoret pelaajat janoavat voittoa, joten nautin pelaamisesta, Hilliard jatkoi.

-Meidän pitää jatkaa samaa tekemistä puolustuksessa, mitä teimme tänään toisella puoliajalla, Pyrinnön valmentaja Miikka Sopanen listasi asioita keskiviikon otteluun. – Se tahto ja intensiteetti pitää saada esille jo aikaisemmin pelissä. – Vapareita tuli vähän, mutta jos heitetään vain hyppyheittoja kaaren takaa, niin vapareita ei tule. – Me vielä haemme välieräilmettä, vastustaja taistelee, puree ja lyökin tarvittaessa, Sopanen harmitteli.

Välieräsarja on nyt lukemissa 1-2, neljällä voitolla etenee Korisliigan finaaleihin. Seuraavan kerran joukkueet iskevät yhteen keskiviikkona. Ottelu alkaa karhuluolassa kello 18. Peliä voi katsella suorana tuttuun tapaan Ruudun välityksellä.