UUTISET

02.04.2021

KARHUBASKET TASOITTI VÄLIERÄSARJAN LUKEMIIN 1-1

Karhubasket oli askeleen edellä Pyrintöä molemmissa päädyissä (kuva: Erkki Hautaviita/EH-kuvat)

Karhubasket teki peliinsä tarvittavat muutokset ja tasoitti välieräsarjan lukemiin 1-1, 91-75 (47-32) kotivoitta perjantaina. Suurin muutos oli puolustuspelaamisessa. Nyt kauhajokiset pysyivät vastustajan ja korin välissä, mikä pakotti Pyrinnön yksi vastaan yksi ratkaisuihin, eivätkä tamperelaiset löytäneet pelin aikana lääkkeitä sen korjaamiseen.

Oranssipaitojen puolustus oli rautaa (kuva: Erkki Hautaviita/EH-Kuvat)

Brady Skeens (12/11/3) vei vieraat 0-2 johtoon, mutta siihen Pyrinnön ilonaiheet loppuivatkin. Kokoonpanoon palannut TJ Holyfield (14/7) teki kotijoukkueen avauspisteet ja Collin Malcolm (17/10/8) pääsi donkkaamaan lukemiksi 4-1 Bojan Sarcevicin (6/3/8) syötön jälkeen. Okko Järvi (23/8/4) onnistui illan ensimmäisessä kolmosessa ja teki neljän minuutin kohdalla lukemiksi 9-2, kun ajeli tuloksekkaasti korille. Pyrinnön parhaimmistoon kuulunut Shawn Hopkins (21/2) onnistui korinteossa, mutta Anthony Hilliardin (15/5) kolmosen jälkeen, Miikka Sopanen käskytti joukkueensa aikalisälle, lukemien ollessa 12-4. Tämä toi uutta virtaa vieraiden pelaamiseen ja pari minuuttia ennen avauskympin loppua oltiin lukemissa 17-15. David Gonzalvezin (5/3) and1 suoritus päätti neljänneksen lukemiin 19-18.

Okko Järvi johdatti kauhajokisten heittopeliä upottamalla viisi kolmosta (kuva: Erkki Hautaviita EH-kuvat)

Marcus Lewis (17/6/4) vei vieraat 19-20 johtoon, mutta oranssipaidat vastasivat 7-0 jaksolla. Hopkinsin kakkonen ja Tomas Pihlajamäen (5/3) kolmonen kutistavat eron pisteeseen. Karhubasket vastasi 12-0 jaksolla, joka muovasi tilanteeksi 40-27. Pyrintö yritti katkaista pisteetöntä jaksoa aikalisällä, mutta sen jälkeen Jeff Garrett (12/4/3) nosti kakkosen. Eero Innamaan (4/2/3) kakkonen päätti ensimmäisen puoliajan lukemiin 47-32.

Pyrintö tuli tauolta latautuneena. Osku Heinonen (3/2) onnistui kolmosessa ja Lewis nakutti pari kakkosta pussiin, joten vajaassa kahdessa minuutissa oltiin lukemissa 47-41. Kympin puolivälissä Karhubasket johti 11 pisteellä, kun Holyfield punnersi korin alta kaksi heittoa kuppiin. Järvi upotti kaksi kolmosta ja Sarcevic marssi korille, joten ero oli venähtänyt 18 pisteeseen (71-53). Ero kasvoi 20 pisteeseen, mutta Gonzalvez päätti neljänneksen lukemiin 73-55.

Pyrintö oli päättänyt päästä vielä pelaamaan voitosta. Hopkins teki kympin alkuun yhdeksän pistettä ja neljässä minuutissa ero oli kutistunut seitsemään pisteeseen (75-68). Karhubasket sai otteen taas peliin ja Pyrinnön penkin kaksi tekua sotkivat vieraiden takaa-ajoa. Ero pysyi 10 pisteessä. Lopussa Järvi, Malcolm ja Garrett tekivät loppulukemiksi 91-75.

Shawn Hopkins oli Pyrinnön paras pistemies (kuva: Erkki HAutaviita/EH-kuvat)

Karhubasket jaksoi jauhaa hyökkäyspäässä pitkiä hyökkäyksiä, mikä pakotti Pyrinnön paikkapuolustuksen liikkeeseen. Hyvä ja järkevä hyökkääminen oli tärkeä osa myös hyvää puolustusta, eikä Pyrintö päässyt väläyttelemään nopeita hyökkäyksiä. Oranssipaidat tilastoivat 28 syöttöä ja vain kahdeksan menetystä. Pallon liikkeellä heittopaikat saatiin pelattua hyviin paikkoihin ja kakkoset upposivat mukavalla 61 prosentin tarkkuudella. Kolmosissa onnistumisprosentiksi tuli 37. Karhubasketin puolustuksen parantumisesta kertoi myös se, että Pyrintö merkkasi vain yhdeksän syöttö ja kakkoset upposivat 52 ja kolmoset 28 prosentin tarkkuudella. Levypallot kotijoukkue voitti 42-34, ja Pyrintö pääsi tekemään 11 hyökkäyslevypallosta vain 5 pistettä.

-Pidimme Pyrinnön 75 pisteessä, mikä on meille tosi kova juttu, valmentaja Janne Koskimies kiitteli omiaan pelin jälkeen. – Hyökkäyksellisesti lähdimme liikuttamaan palloa ja pakottaa vastustajan puolustajat liikkumaan paikkapuolustuksen sisällä. – Kun paikassa joutuu liikkumaan enemmän, niin tilaa aukeaa heitoille. – Saimme myös sitä kautta tiputettua pelin tempoa. – 28 syöttöä ja kahdeksan menetystä ovat hyviä lukemia. – Menetyksistä Pyrintö teki kyllä 18 pistettä, mikä kertoo heidän kyvystä rankaista niistä. – Prosenttimme oli tänään korin läheisyydestä parempi, kuin avausottelussa, Koskimies mainitsi yhdeksi voiton avaintekijäksi.

Välierien kolmas ottelu pelataan Pyynikillä maanantaina. Ottelu alkaa kello 18.30 Peliä voi seurata suorana Ruudun välityksellä.

Valmentaja Janne Koskimiehellä oli näkemys siihen, mitä Pyrintö tulee muuttamaan pelissään seuraavaan otteluun. – Pyrintö varmaan tulee säätelemään paikkapuolustuksen korkeutta, jota jo tänäänkin väläyttelivät. – Hyökkäyksellisesti he varmasti pystyvät pelaamaan omia kuvioitaan enemmän, sillä tänään heidän pelaaminen meni paljon yksi vastaan yksi pelailuksi, Koskimies ennakoi.