UUTISET

09.04.2021

KARHUBASKET KORISLIIGAN FINAALEIHIN

Karhubasket haki perjantaina neljännen voiton Tampereen Pyrinnöstä lukemin 84-87 (26-42). Neljäs voitto vei kauhajokiset kolmansiin perättäisiin finaaleihin, taistelemaan kultamitaleista ja pantteripatsaasta. Finaaleissa vastaan tulee joko Helsinki Seagulls tai Salon Vilpas. Tuon välieräparin otteluvoitot ovat salolaisten eduksi 3-2.

Perjantain ottelun hahmo oli TJ Holyfield (kuva: Ville Vuorinen)

Karhubasket jatkoi Pyrinnön paikkapuolustuksen viipalointia kolmen edellisen pelin tapaan. Heitot eivät ihan yhtä hyvin napsuneet koriin, kuin keskiviikkoisessa kotiottelussa. Puolustus oli kuitenkin rautaista ja Pyrintö jäi avauspuoliskolla vain 26 pisteeseen.

Toisella puoliskolla Pyrintö paransi sekä puolustusta että hyökkäyspeliä. Tamperelaiset puolustivat ylempää ja aggressiivisemmin. Muutama menetys, joista Pyrintö rokotti. Kaikki näytti kuitenkin vielä hyvältä, kun kolmannen neljänneksen jälkeen Pyynikin valotaululla olivat lukemat 48-62.

Okko Järvi jatkoi hyviä esityksiä (kuva: Ville Vuorinen)

Pyrintö kavensi eron kahdeksaan pisteeseen vajaassa kahdessa minuutissa, kun Shawn Hopkins (14/3) onnistui kolmosessa ja Marcus Lewis (15/3/5) teki viisi pistettä putkeen. Janne Koskimies pyrki rauhoittamaan tilannetta aikalisällä. TJ Holyfield (25/11/4) ja Okko Järvi (18/8/5) pitivät eron turvallisen tuntuisessa 10 pisteessä aina kympin puoliväliin saakka. Tilanteesta 66-78 Pyrintö tuli neljän pisteen etäisyydelle Shaquille Thomasin (23/2) ja David Gonzalvezin (11/4/6) kolmosilla, kun aikaa oli jäljellä vajaat pari minuuttia. Holyfieldin donkki ja onnistunut vapari käänsivät tilanteeksi 74-81, mutta kotijoukkue tuli vielä mukaan.

Lewis nakutti kaksi vaparia pussiin ja Thomas onnistui kolmosessa, joten lukemat olivat 79-82, kun pelaamatta oli noin 50 sekkaa. Colin Malcolmin (9/2/9) käsi oli tarkkana vapaaheittoviivalla, mutta nuo vaparit Osku Heinonen (11/3) kuittasi kolmosella ja lukemat olivat 84-85. Malcolm upotti kaksi vaparia, eikä Pyrintö kauhajokisten onneksi saanut venytettyä peliä jatkoajalla kolmosella, vaan peli päättyi lukemiin.

Verkkotoimitus oli asettanut tavoitteeksi 85 pisteen rajan. Tuon alle Pyrintö jäi ottelusarjan viimeisissä neljässä ottelussa. Kun tamperelaiset olivat runkosarjassa takoneet miltei 100 pistettä per ottelu, onnistunut puolustuspelaaminen siivitti Karhubasketin finaaleihin. Kauhajokiset voittivat nyt levypallot 28-36 ja saivat sille osa-alueelle valmentaja Koskimiehen kaipaaman parannuksen. Brady Skeens (8/9) jäi vain yhteen hyökkäyslevypalloon, jota voidaan pitää hyvänä suorituksena. Menetykset menivät tasan 10-10, mutta Karhubasket rankaisi vastustajaa niistä 17 pisteen edestä.

-Ensimmäinen puoliaika oli meidän dominointia, kun Pyrintö jäi vain 26 pisteeseen, Karhubasketin Okko Järvi kertoi pelin jälkeen. – Viimeisellä neljänneksellä Pyrintö aloitti kovan takaa-ajon. – Heittivät kovia kolkkeja sisään ja puolustivat aggressiivisesti ylhäältä asti. – Meille tuli vähän hätäisiä heittoja ja menetyksiä. – Onneksi kuitenkin saimme tehtyä tarvittavat korit ja pidimme johtoaseman. – Tuntuu siltä, että Pyrintö tulee aina lopussa peliin mukaan.

– Todella hyvä fiilis, Janne Koskimies kiteytti tunnelmat ottelun jälkeen. – Kolmas kerta putkeen, kun Kauhajoki on mukana Korisliigan finaaleissa, mikä on kova suoritus pieneltä paikkakunnalta. – Pyrinnön heittäjät pääsivät lopussa kuuvaksi. – He laittoivat 12 kolmosta sisään 19 yrityksestä. -Meidän siirtymäpuolustus ei toiminut ja me emme kommunikoineet tarpeeksi, joten Pyrintö pääsi juuri niihin heittopaikkoihin, joihin halusivat. – Voiton avaimena oli meidän fantastinen pelaaminen ensimmäisellä puoliajalla. – Emme heittäneet hyvin, mutta peli oli täysin meidän kontrollissa. – Palaset loksahtelivat paikalleen puolustuksessa ja myös levypallot jäivät meille. – Okko pelasi nyt parhaan pelinsä täällä Pyynikillä. – TJ Holyfieldin kanssa olemme katsoneet paljon videoita ja käytimme häntä puolustuksen keskustassa jakamassa palloja. – Nyt vähän levätään, mutta tarvitsemme kyllä hyvän valmistautumisen finaaleihin. – Takana on pitkä jakso erikoisia pelejä. – Runkosarjan loppu, sarja BC Nokiaa vastaan ja nyt Pyrinnön paikka, joten ihan perusasioista lähdetään liikkeille valmistautumissa, Koskimies kertoi suunnitelmista.

Karhubasket pelaa siis kolmansissa perättäisissä finaaleissa. Kova suoritus, johon ei ole yltänyt 2000-luvulla kuin Honka, aivan luvun alkuvuosina. Finaalivastustaja on vielä epäselvä. Vastustaja on Helsinki Seagulls tai Salon Vilpas. Gulls voitti myös perjantaina pelatun viidennen ottelun ja kavensi sarjan lukemiin 2-3. Kuudes ottelu pelataan Salohallissa sunnuntaina. Tarvittaessa game 7 on tiistaina Kisahallissa.

Jos Vilpas kaataa runkosarjan voittaneet Gullsit välierissä, on Karhubasketilla finaaleissa kotietu. Mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa.

Finaalien aikataulu on vielä epäselvä. Pelipäiviin vaikuttaa vielä naisten Korisliigan välierät. Jos EBT voittaa huomenna lauantaina ja raivaa paikkansa finaaleihin, alkavat miesten Korisliigan finaalit perjantaina 16. huhtikuuta runkosarjassa paremmin sijoittuneen joukkueen kotisalissa. Jos EBT häviää huomenna ja Vilpas voittaa sunnuntain kuudennen välierän, finaalit käynnistyvät karhuluolassa torstaina 15. huhtikuuta kello 18.30.

Finaalien ohjelma:

#1 to 15.4. klo 18.30 tai pe 16.4. klo 18.30

#2 su 18.4. klo 16.30

#3 ke 21.4. klo 18.30

#4 pe 23.4. klo 18.30

#5 su 25.4. klo 18.00

#6 ti 27.4. klo 18.30

#7 to 29.4. klo 18.30

Karhubasket pääsi juhlimaan pelin jälkeen kolmatta perättäistä finaalipaikkaa (kuva: Ville Vuorinen)