UUTISET

27.10.2020

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – KTP-BASKET

Karhubasket (1 voitto/2 tappiota) jatkaa otteluita Korisliigassa keskiviikkona viikon tauon jälkeen. Karhuluolaan vieraaksi saapuu KTP (3/0), joka on aloittanut sarjan kolmella voitolla. Keskiviikon kamppailu alkaa koulukeskuksen liikuntahallissa kello 18.30.

KTP:n kirkkaimpana tähtenä on häärinyt kauhajokiset kahteen Suomen mestaruuteen johtanut Greg Mangano. Manganolle on järjestetty mukava yllätys ennen keskiviikon kamppailua, jota kannattaa tulla seuraamaan. Muista tutustua otteluiden turvallisuusohjeisiin osoitteessa karhubasket.fi.

Lippuja on saatavilla ennakkoon osoitteesta ennakkolippu.com tai Kauhajoen Kesportista. Jos Kesportista jää ennakkolippuja myymättä, myydään ne salilla aulan fanipisteestä ennen keskiviikon kamppailua. Karhubasket tiedottaa, onko lippuja saatavilla salilta keskiviikkona kello 16 netissä ja some-kanavilla. Ovet koulukeskuksen liikuntahallilla avautuvat keskiviikkona tuntia ennen ottelun alkua eli kello 17.30.

Karhubasket kärsi viime keskiviikkona kirvelevän tappion Lapualla. Kauhajokiset johtivat ottelua parhaimmillaan 16 pisteellä ja vielä kuutisen minuuttia ennen päätössummeria 14 pisteellä. Viimeiset minuutit menivät kuitenkin Kobrien hallinnassa, josta kertoo päätöshetkien 26-6 lukemat. Karhubasket jäätyi nyt toisen kerran, sillä avausottelussa Seagullsit veivät kolme viimeistä minuuttia 5-0.

Kotiluolassa Karhubasket nappasi avausvoiton, kaatamalla Lahti Basketballin numeroin 100-90. Oranssipaidoilla on ollut ongelmia kaukoheittopelin kanssa. Kolmosissa osumatarkkuus on ollut 28 prosenttia, joka on koko Korisliigan heikoin. Heittopeli tietysti paranee, jossa heittopaikat saadaan rakennettua paremmin. Syöttöjä Karhubasket on tilastoinut 16,7 kappaletta ottelua kohden ja tuota määrää pitää pystyä kasvattamaan. Joukkue on tehnyt hyvin pisteitä vastustajan kolmen sekunnin alueelta, ja upottanut kakkoset 53,4 prosentin tarkkuudella, mutta sisältä palloa on vielä pystyttävä pelaamaan ulos vapaille heittäjille.

Karhubasket on ollut koko Korisliigan paras levypallojoukkue, 44,3 levyrin keskiarvolla. Hyökkäyspäästä levypalloja on haettu 14 kappaletta ottelua kohden, mikä avaa uusia tekopaikkoja. Lisäksi menetykset on pidetty alle 15 kappaleen (14,7), mutta siinä olisi vielä parantamisen varaa.

Karhubasketin tilastokärjeksi pisteissä on noussut Collin Malcolm (19,3). Myös Okko Järvi (14,3), Daniel Utomi (14), Brandon Spearman (13,3) ja Bojan Sarcevic (10,3) ovat tehneet yli 10 pistettä per ottelu. Levypalloissa ahkerin on ollut TJ Holyfield, 8,7 levyrin keskiarvolla. Tappiollisen Kobrat ottelun jälkeen Karhubasket sai myös huonoja uutisia, kun Mikael Laihosen kausi päättyi alavartalovammaan. Edessä on leikkaus ja pitkä kuntoutus. Loukkaantuminen on aina valitettava asia, mutta tämä avaa kokoonpanon muille pelaajille uusia mahdollisuuksia.

KTP marssittaa Korisliigan vahvimman etukentän duon Burton-Mangano keskiviikkona Kauhajoen Liikuntahallin parketille. Se mikä kiloissa ja senteissä hävitään, on kurottava nyt asenteella ja intensiteetillä kiinni. Hyökkäyksessä meidän on pystyttävä liikuttamaan palloa aiempia otteluita paremmin.

Karhubasket on voittanut KTP:n Korisliigassa kahdeksan kertaa putkeen. Kotkalaisten edellinen voitto tuli runkosarjan lopussa huhtikuussa 2019, kun KTP oli parempi Steveco areenalla pistein 98-79. Tuossa vaiheessa ottelulla ei ollut Karhubasketille mitään merkitystä. KTP:n edellinen voitto karhuluolassa tuli 2018 marraskuussa, kun sarjapisteet lähtivät kotkalaisten mukaan 84-87 voiton jälkeen. Karhubasket ja KTP ovat kohdanneet Korisliigassa 60 kertaa ja 33 kertaa voittajana parketilta on poistunut oranssipaitainen joukkue.

Karhubasketin kokoonpano: Collin Malcolm, Daniel Utomi, Thomas Vehmanen, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Okko Järvi, Eero Innamaa, TJ Holyfield, Joona Hakamaa, Brandon Spearman, Kalle Peltonen.

 

KTP on avannut sarjakauden kolmella voitolla. Ne ovat tulleet kotisalissa Katajasta 97-96 ja Vilppaasta 94-80. Vieraissa KTP on käynyt voittamassa Korihait pistein 77-99. KTP:n edellinen ottelu oli viime tiistaina Steveco areenalla Vilpasta vastaan. Salolaiset johtivat alussa yhdeksällä pisteellä, mutta sitten KTP sai pelinsä kulkemaan ja meni menojaan. Kotkalaiset tekivät korin läheisyydestä peräti 46 pistettä, 203 senttisen ja härkämäisen vahvan Joseph Burtonin (22/9) johdolla.

Burton muodostaa Greg Manganon kanssa kaksikon, joka on tehnyt kolmessa ottelussa vastustajista selvää. Burton pussittaa pisteitä 23,3 keskiarvolla ja poimii 10 levyriä. Mangano on ollut hurjassa pistevireessä, sillä pisteitä on syntynyt 28 keskiarvolla. Lisäksi Greg on poiminut 10 levypalloa ottelua kohden. Mangano on myös hyvä heittäjä, joten jos hän saa kolmosetkin tippumaan kohtuu prosentilla, jälki on hurjaa. Nyt hänen prosenttinsa kolmosissa on jäänyt kahhteenkymmeneen.

Jos kaksikko Burton – Mangano on ollut kova, niin KTP:n takamies Joonas Lehtoranta on pelaamassa elämänsä kautta Korisliigassa. Pisteitä on syntynyt 18 per ottelu ja sen lisäksi hän on jakanut 5,3 syöttöä ottelua kohden. Lehtorannan osumatarkkuus on ollut hyvä. Kakkoset ovat uponneet 57 prosentin ja kolmoset peräti 61,5 prosentin tarkkuudella.

KTP on napannut ensimmäiset kolme voittoa kolmella vahvistuksella. Kokoonpanoon on lisätty 196 senttinen laituri Braxton Huggins, joka saattaa pelata jo Kauhajoella. Poissa kokoonpanosta on ollut myös kokenut Michael Pounds. Kolmantena jenkkinä tulessa on ollut 201 senttinen laituri Shaquille Thomas (10/4,3/2). Poissaolojen myötä valmentaja Tomi Kaminen on peluuttanut viisikossa Topias Kuukkasta (4) tai Markus Rautasaloa (4,7/1,3). Penkiltä huiliminuutteja ovat tuoneet Cedric Latimer (2,3/3) ja Joensuusta takaisin Kotkaan palannut Joni Herrala (5,7/4/3,3).

KTP on tehnyt pisteitä 96,7 ottelua kohden. Tätä määrää Karhubasketin pitää pystyä rajoittamaan keskiviikkona. Kuka painii Burtonin kanssa korin alla jää nähtäväksi, eikä Laihosen puuttuminen ainakaan helpota valmentaja Janne Koskimiehen valmistautumista peliin. Jos kotkalaiset pääsevät mellastamaan korin alla ja nostelemaan kakkoset 67,2 prosentin tarkkuudella koriin, on joukkuetta vaikea pysäyttää.

  • Siitä onkin aikaa, kun Kotka on Kauhajoella voittanut, KTP:n valmentaja Tomi Kaminen aloittaa runoilunsa korisliiga.fi-sivuston ennakossa. – Liekö ilmassa taikaa, ja olisiko menestyksen hetki koittanut? – Vastassa kuitenkin hallitsevat mestarit, se on totta niin. – Pidetäänkö korin alla festarit, isojen karhujen kesken notta niin? – Helpolla ei meitä päästä Bojan eikä Jumppa, sen varmistaa valmentaja-Jannet. – Parketilla tiedossa aikamoinen humppa, tahdin pyörteissä hienot pelimannet. – Onko ilta synttärisankarin, kun Karhun suosikki lakeuksille palaa? – Vastaanotto tuskin on ankarin, ja moni häntä lämpimästi halaa…ainakin salaa.
  • KTP:n kokoonpano: Mangano, Thomas, Huggins (GTD 50%), Herrala, Rautasalo, Latimer, Kuukkanen, Uotila, Lehtoranta ja Burton.

Karhubasket – KTP keskiviikkona kello 18.30 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa. Tervetuloa!

#oranssionmeidän