UUTISET

08.04.2019

KARHUBASKETILLE U19 POIKIEN DIVARIN PRONSSIMITALIT

Karhubasketin U19 pojat pelasivat viikonloppuna valtakunnallisen divarin lopputurnauksessa Joensuussa. Joensuuhun oli kerääntynyt sarjan neljä parasta joukkuetta, jotka olivat isäntäjoukkue Kataja, PuHu juniorit Vantaalta ja Ura Basket Kaarinasta.

Turnaus alkoi välierillä. Runkosarjassa neljänneksi sijoittunut Karhubasket sai vastaansa Katajan, joka oli voittanut runkosarjan. Joensuulaiset saalistivat 15 voittoa ja kärsivät kolme tappiota. Kauhajokisten saldo oli 12 voittoa ja kuusi tappiota.

Kataja otti välierän haltuunsa ensimmäisellä puoliajalla ja johti tauolla lukemin 47-37. Karhubasket voitti kolmannen neljänneksen 11-23, joten vieraat pääsivät viimeiselle neljännekselle kahden pisteen johtoasemassa (58-60).

Päätöskympin alussa Kataja meni kahdella kolmosella neljän pisteen johtoon. Karhubasket tasoitti lukemat nopeasti ja joukkueet vaihtelivat koreja. Vajaat neljä minuuttia ennen loppua Karhubasket johti pisteellä, mutta Kataja kuittasi tuon nopeasti kolmosella, ottaen 75-73 johtopaikan. Viimeisten minuuttien aikana lisäpisteitä ei enää tehty, vaikka molemmilla joukkueilla oli paikkansa, joten Kataja nappasi loppuottelupaikan lukemin 75-73.

Toisessa välierässä Ura Basket voitti PuHu:n lukemin 83-88, joten Karhubasketin vastustajaksi pronssiotteluun tuli PuHu. Runkosarjassa molemmat olivat voittaneet omat ottelunsa selvin numeroin, joten mitalien ratkaisseesta pelistä odotettiin tiukkaa.

PuHu aloitti terävästi ja voitti avausneljänneksen 19-30. Kauhajokiset vastasivat toisella neljänneksellä ja hankkivat itselleen 50-46 puoliaikajohdon. PuHu vei vuorostaan kolmatta kymppiä ja oli vielä viisi minuuttia ennen loppua kahdeksan pisteen karkumatkalla (79-87). Sitten Karhubasket aloitti oman kirinsä ja tiivisti puolustusta, joka tuotti PuHu:lle menetyksiä. Minuutti ennen loppua Karhubasket nousi 88-87 johtoon ja pääsi vielä lopussa kaunistelemaan numeroiksi 90-87. Karhubasket sai lopun 11-0 jaksosta palkinnoksi pronssiset mitalit.

Karhubasketin joukkueessa pelasivat: Oskari Lampinen, Akseli Ylipeltola, Niko Sandberg, Aapeli Nurminen, Oskari Pättikangas, Joona Hakamaa, Iisakki Järvinen, Oskari Mäkinen, Aleksi Joensuu, Niko Mantere, Kalle Ikkelä, Jussi Myllyniemi, Paavo Piipari, Frans Raudasoja, Elmeri Rinne, Aku-Petteri Kuusinen.

Valmentaja: Kimmo Ylipeltola. Joukkueenjohtaja: Antti Myllyniemi.