UUTISET

10.04.2019

KARHUBASKETIN U15 POJAT VIIDENNEKSI BBBL:SSÄ.

Karhubasketin U15-poikien joukkue osallistui viime viikonloppuna Latvian Valmierassa Baltic Boys Basketball Leaguen:n (BBBL) 18 joukkueen lopputurnaukseen, johon se lähti runkosarjan perusteella sijalta 15. Kauden mittaan BBBL:n runkosarjassa pelattiin kolme turnausta, Viron Vinnissä sekä Latviassa Ozolniekissä ja Riiassa. Poikien sarjassa oli tällä kaudella kaikkiaan 30 joukkuetta Latviasta, Liettuasta, Virosta, Venäjältä, Suomesta, Ruotsista ja Tanskasta.

Kuva: Renārs Buivids

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui runkosarjassa kuudenneksi sijoittunut venäläinen Trudovije Rezervin joukkue Moskovasta. Ottelu alkoi Trudovije Rezervin hallinnassa, ja menivätpä he jo ensimmäisen neljänneksen aikana 10 pisteen johtoasemaankin. Tästä alkoi kuitenkin Karhubasketin hivuttava kiri, joka kavensi eron puoliaikaan mennessä jo lukemiin 32-29. Kolmannen jakson aikana ero venähti jo Karhubasketin hyväksi kahdeksaan pisteeseen, mutta vielä naapuri tuli useamman kerran tasoihin ennenkuin lopulliset voittolukemat muodostuivat lukemiksi 55-52. Ottelun tilastot.

Kuva: Renārs Buivids

Toinen ottelu oli latvialaista Ogren joukkuetta vastaan, jonka kanssa aiemmin käydyt ottelut olivat päätyneet tappioon. Ottelun panoksena oli pääsy kahdeksan parhaan joukkoon ja varsinaiseen pudotuspelikaavioon. Ogre oli runkosarjan jälkeen sijalla 7. Vaikka loppulukemiksi sitten eroa kertyi seitsemän pistettä, oli ottelu äärettömän tasainen, josta kertoo sekin, että tasatilanteita pelissä oli kahdeksan kertaa, ja johtoaseman vaihdoksia kymmenen. Ottelu kulki kuitenkin hienokseltaan Karhubasketin hallinnassa, ja suurin johto (10 pistettä) saavutettiin toisen neljänneksen puolivälissä. Puoliaikaa vietettiin Karhubasketin 38-31 johtoasemassa. Tämän jälkeen Ogre kuitenkin lähti kuromaan eroa kiinni, ja kun se vei kolmannen neljänneksen 13-21, lähdettiin päätösneljännekselle 51-52 takaa-ajoasemasta. Viimeistä neljännestä Karhubasket sitten hallitsikin hienosti, vieden sen 17-9 ja näin ollen koko ottelun 68-61 ja samalla varmistui paikka puolivälieriin. Ottelun tilastot.

Kuva: Renārs Buivids

Varsinainen trilleri osui kohdalle lauantaina pelatussa puolivälieräottelussa, jossa vastustajana oli jälleen joukkue Moskovasta, runkosarjassa 13. sijoittunut Timirjazevskaja. Ottelusta osattiin odottaa erittäin fyysistä sekä rikkonaista vastustajan pelatessa erittäin aggressiivisesti tulisieluisen valmentajansa johdolla. Karhubasket sai otteluun hyvän alun, ja ensimmäisen neljänneksen loppupuolella se saikin venytettyä johtoaseman jo 10 pisteeseen. Ensimmäisellä tauolla tilanne oli 19-13, jonka jälkeen alkoi moskovalaisten hivuttautuminen iskuetäisyydelle. Pitkään taukoon mennessä he saivatkin eron kavennettua yhteen pisteeseen lukemiin 26-25. Kolmannella jaksolla sitten koripallo osoitti olevansa putkien peli. Ensiksi Karhubasket teki oman pisimmän pisteputken 7 pistettä, jonka jälkeen tilanne oli mukavantuntuisesti 42-31. Tähän kohtaan sattui sitten Karhubasketin synkkä hetki, jonka aikana mikään ei tuntunut onnistuvan ja Timirjazevskaja suoritti 11 pisteen kirin ja nousi tasoihin, sekä meni vielä ennen viimeistä neljännestä pisteen johtoon. Viimeinen neljännes sitten mentiinkin lähes kori korista, ja vielä noin puoli minuuttia ennen pelin loppua Karhubasket johti peliä pisteellä, ja onnistui vielä myöskin riistämään pallon hallinnan itselleen, mutta myös menetti pallon hetimiten tilanteessa jonka lopputulema olisi saattanut olla myöskin Karhubasketille suotuisampi. Tämän jälkeen Timirjazevskaja onnistui vielä korinteossa, ensimmäisen heittoyrityksen epäonnistuessa, mutta hyökkäyslevypallon otettuaan tekivät voittokorin. Aikalisät oli käytetty ja Karhubasketin viimeinen hyökkäysyritys oli hätäinen ja tyrehtyi sekin menetykseen. Ottelun tilastot.

Kuva: Renārs Buivids

Puolivälierätappion myötä mitalipelien jäädessä niukasti haaveeksi, oli jatko-ohjelmassa sitten ottelut sijoista 5-8. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Liettuan Vilnasta saapuneen VKM:n kakkosjoukkue, joka oli päässyt lopputurnaukseen mukaan peruuntumisten vuoksi runkosarjan sijalta 23 saakka. Tämä ottelu olikin varsin eriskummallinen, sen alkaessa Karhubasketin 17-0 pisteputkella. Tämän jälkeen ottelu olikin lähinnä pelailua, vaikkakin VKM vielä toisella neljänneksellä pääsikin alle kymmenen pisteen päähän, mutta Karhubasket pystyi kuitenkin pitämään ottelun hallinnassa ja välillä jopa vähän leikittelemään sommittelemalla näyttäviä syöttökuvioita korintekoon. Loppulukemat siis Karhubasketin hyväksi 79-66 (47-31). Ottelun tilastot.

Kuva: Renārs Buivids

Sunnuntaille jäikin sitten Karhubasketin turnauksen päätösottelu, jossa ratkottiin sijat 5 ja 6. Vastaan asettui lauantain jälkimmäisen ottelun vastustaja VKM:n ykkösjoukkue, joka tuli lopputurnaukseen runkosarjan kakkospaikalta saldonaan vain kaksi tappiota viidestätoista ottelusta. Karhubasketilla oli revanssi mielessä, kun joulukuun turnauksessa Ozolniekissä sunnuntaiaamun ottelusta VKM:n kanssa käteen jäi pisteen jatkoaikatappio. Ottelu kulki alkuun VKM:n komennossa sen hyödyntäessä pituusylivoimaansa pick’n’roll-tilanteissa. Liettualaiset venyttivät johdon 12 pisteeseen toisen neljänneksen puolivälissä tilanteessa 25-37. Tästä lähti Karhubasket kirimään ja kavensi tilanteeksi puoliajalle 38-42. Kolmannella neljänneksellä tapahtui lopullinen käännekohta, kun varsinkin Karhubasketin nopeat hyökkäykset (pisteet nopeista hyökkäyksistä ottelussa Karhubasketille 25-7) purivat ja neljännes Karhubasketin nimiin lukemin 25-14. Viimeisen neljänneksen puolivälissä VKM pääsi vielä neljän pisteen päähän, mutta ei sen lähemmäksi ja loppusummerin soidessa loppulukemat olivat Karhubasketin voittoa osoittavat 78-70 ja turnauksen viides sija oli tosiasia. Ottelun tilastot.

Kuva: Renārs Buivids

Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa koitosta, eli huhtikuun lopussa alkavia Robert Petersen Cupin pudotuspelejä, jossa pelataan siis kuluvan kauden SM-sijoitusten lisäksi ensi kauden U16-poikien SM-sarjapaikoista.

Kuva: Renārs Buivids