UUTISET

14.04.2019

KARHUBASKET PÄÄTTI RUNKOSARJAN KOTIOTTELUT VOITTOON

Rene Rougeau kirjautti hurjan tilastorivin ja pokkasi kuukauden pelaajapalkintonsa (kuva: Erkki Hautaviita)

Korisliigan runkosarjan kakkospaikan jo muutama kierros sitten varmistanut Karhubasket, nappasi lauantaina jo 13 perättäisen kotivoiton, kun se voitti vierailulle saapuneen Helsinki Seagullsin pistein 83-65 (38-40).

Pudotuspelien kynnyksellä huolestuttavaa oli, että vierailta olivat sivussa jenkit Juwan Staten, Alexander Ruoff ja Christopher Ortiz. Myös Alex Vaenerberg oli poissa, joten Seagulls lensi siipirikkona. Karhubasketilta poissa oli vain Antti Niskanen.

Seagulls sai peliin lentävän lähdön, kun tehomies Wayne Blackshear (19/12/3) nakutti minuutissa valotaululle 0-5 lukemat. Karhubasket sai koneensa käyntiin. Cameron Jonesin (20/5) ja Greg Manganon (12/7) kolmoset veivät isännät johtoon. Kympin puolivälissä lukemat olivat 14-9 ja vähäkorinen avausneljännes päätettiin lukemiin 18-16.

(kuva: Erkki Hautaviita)

Toinen neljännes pelattiin tasatahtiin. Seagullsin vahvistusten ollessa sivussa, nuoret pelaajat saivat vastuuta. Daniel Lindner (6/4), takamies Erik Waxlax (2/4) ja Sakari Laakso (2/4) pelasivatkin hyvin. Korisliigan kokenein pelaaja Timo Heinonen (19/6) näytti nuoremmille esimerkkiä. Karhubasketista esillä olivat Joona Hakamaa (2/2/2) ja Eero Innamaa (5/2), joten tauolle poistuttiin lukemissa 38-40.

(kuva: Erkki Hautaviita)

Vieraat palasivat tauolta terävinä ja 0-6 alku, Blackshearin johdolla, kasvatti Seagullsin etumatkan kahdeksaan pisteeseen. Karhubasket sai tehtyä pari koria, mutta sitten Heinonen ja maajoukkuesentteri Tuukka Kotti (15/8/3) muovasivat taululle numeroiksi 43-51. Tässä kohtaa Jussi Laakso kutsui joukkueensa aikalisälle kuulemaan ohjeita. Tämä tuottikin tulosta, sillä hurjan tilastorivin ottelussa tehnyt ja Korisliigan maaliskuun pelaajana ennen ottelua palkittu, Rene Rougeau (16/12/8/4 riistoa/3 torjuntaa) sytytti joukkueensa pelaamaan. Myös Bojan Sarcevic (7/3) nakutti pari heittoa sisään ja Mikael Laihosen (1/6) vaparin jälkeen neljännes päätettiin lukemiin 59-59.

Viimeisellä neljänneksellä Karhubasket meni sitten menojaan. Rougeau jatkoi dominointia ja Chris McKnight (10/4) sekä Okko Järvi (10/4/2) antoivat taustatukea. Kotijoukkueen puolustaminen muuttui hieman aggressiivisemmaksi ja vieraat saivat neljänneksellä aikaan vain kuusi pistettä. Karhubasket voitti kympin 24-6 ja otti samalla jo 13 perättäisen kotivoin lukemin 83-65.

(kuva: Erkki Hautaviita)

Lopputulos tiesi myös sitä, että ensi perjantaina (19.4.) alkavissa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella samat joukkueet iskevät uudestaan yhteen. Runkosarja päättyy tiistaina, mutta sillä ei enää ole suurempaa merkitystä Karhubasketin tai Seagullsien sarjasijoitukseen.

Viimeisellä sarjakierroksella ratkotaan vielä kotietu parille Kataja – KTP, pudotuspelipaikka kaksikolle BC Nokia – Kobrat ja kumpi joukkue lähtee karsimaan divarin kakkosta vastaan Ura Basket vai Korihait. Karhubasket heittää oman lusikkansa tuohon soppaan, kohtaamalla Katajan Joensuussa.

– Seagulls tuli tänne hyvin erinäköisellä joukkueella, kuin heillä oikeasti, johtuen loukkaantumisista ja sairasteluista, Jussi Laakso jutteli pelin jälkeen. – Tiesimme, että tämä on paha matsi poissaoloista huolimatta. – Toivon, että joukkueet pääsevät ratkaisupeleihin parhailla kokoonpanoilla. – Tässä pelissä pelasimme vielä koko joukkueella, jotta saimme pidettyä rytmiä yllä. – Olen ylpeä omista nuorista pelaajista, jotka pelasivat jo Kotkassa hyvin, ja nyt kotona. – Joensuun reissua varten tutkimme terveystilanteen tarkasti ja sinne lähdetään 7-9 pelaajan ryhmällä, Laakso kertoi.

Pudotuspelien lipunmyynti alkaa maanantaina osoitteessa www.ennakkolippu.com ja Kauhajoen Kesportissa. Muista varata paikkasi ajoissa, sillä taistelu mestaruudesta ja pantteripatsaasta alkaa pian.