UUTISET

12.04.2019

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – HELSINKI SEAGULLS

Karhubasket (27 voittoa/11 tappiota) pelaa runkosarjan viimeisen kotiottelun lauantaina, kun vieraaksi saapuu Helsinki Seagulls (18/20). Ottelusta tekee mielenkiintoisen se seikka, että suurella todennäköisyydellä nämä kaksi joukkuetta kohtaavat myös pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Toinen vaihtoehto vastustajaksi on Kouvot.

Kouvot hävisivät keskiviikkona tiukan kamppailun Lapualla, joten ratkaisut pudotuspelivastuksen kanssa nähdään perjantain tai lauantain kierroksilla. Viimeistään pudotuspeliparit selviävät runkosarjan päätöskierroksella tiistaina 16. päivä huhtikuuta. Viimeisellä kierroksella Karhubasket matkaa Joensuun Katajan vieraaksi. Kataja taistelee pudotuspelien kotiedusta KTP:n kanssa. Gulls kohtaa tiistaina kotona BC Nokian. Nokialaiset yrittävät pitää kiinni viimeisestä pudotuspelipaikasta, josta se taistelee yhdessä Kobrien kanssa. Kouvot kohtaavat viimeisellä kierroksella vieraissa runkosarjan voittavan Salon Vilppaan.

Karhubasket pelasi tiistaina Kotkassa. Kauhajokiset olivat matkassa vajaalla kokoonpanolla, sillä Antti Niskanen ja Mikael Laihonen olivat poissa loukkaantumisten takia. Poissa olivat myös flunssaiset Bojan Sarcevic ja Rene Rougeau. Jälkimmäinen kaksikko on kentällä lauantaina ja Laihonenkin palaa kokoonpanoon.

Ennen lauantain kamppailua on ohjelmassa juhlallisuuksia, kun Rougeaulle luovutetaan kuukauden pelaajapalkinto ennen ottelua. Maaliskuun pelaajaksi valittu Rougeau johdatti Karhubasketin maaliskuussa seitsemään voittoon yhtä monessa ottelussa. Tammikuun kuukauden pelaajaksi valittiin oranssipaitojen Okko Järvi.

KTP:tä vastaan peliminuutit jakautuivat uudella tavalla poissaolojen takia. Eero Innamaa (9/1/3) pelasi 25 minuuttia ja omat kasvatit Joona Hakamaa (4) oli kentällä yli 14 minuuttia sekä Jussi Myllyniemi viitisen minuuttia. Cameron Jones (25/3/4) pelasi tutun vahvasti ja Korisliigan pistepörssiä johtava Greg Mangano upotti 18 pistettä. Sarcevicin poissaolo näkyi heittopaikkojen rakentelussa, sillä kauhajokiset tilastoivat vain 11 syöttöä ja heittoprosentit jäivät sen myöstä kakkosissa 47 prosenttiin, kun normaalisti Karhubasket on koko Korisliigan tarkin heittojoukkue 55,6 prosentin tarkkuudella.

Vuoden 2019 puolella Karhubasket on hävinnyt vain kolme ottelua. Hyvillä esityksillä joukkue on varmistanut runkosarjan kakkospaikan jo hyvissä ajoin ennen sarjan loppua. Viidestä viimeisestä ottelusta joukkue on voittanut kolme ja 10 edellisetä kamppailusta kahdeksan. Kotivoittoja on putkessa 12 kappaletta. Edellinen kotitappio on tullut joulukuun alussa Katajalle yhdellä pisteellä.

Tällä kaudella Karhubasket on kohdannut Seagullsit kolme kertaa. Jokaisella kerralla ottelut ovat olleet tasaisia. Marraskuussa kauhajokiset hävisivät Kisahallissa pisteellä (82-81), mutta on sen jälkeen napannut kotivoiton pistein 85-75 ja haki helmikuun puolivälissä, juuri ennen maaottelutaukoa kahden pisteen voiton Helsingistä (72-74).

– Runkosarjan kolme ensimmäistä sijaa on jo varmistunut, mutta kaikki muut sijoitukset ovatkin vielä auki, Jussi Laakso aloittaa pelin ennakoinnin. – Myös vastustajamme Seagulls taistelee vielä kuudennesta paikasta Kouvojen kanssa. – Toinen näistä joukkueista tuleekin runkosarjan päätyttyä meitä vastaan. – Vaikka sijoituksemme on ollut selvillä jo pidempään, niin edelleen rytmin säilyttäminen ja terveenä pysyminen loppukauden aikana ovat keskiössä. – Kyllä me haluamme jatkaa vahvoja esityksiä kotikentällä ja näin kiittää runkosarjan viimeisessä kotiottelussa uskomattoman hienoa fanijoukkoamme. – Runkosarjassa ei nimittäin kovin montaa ottelua ollut, jossa ei olisi oranssipaitaiset pitäneet meteliä yllä, Laakso kiittelee sarjan parhaita faneja.

 

Karhubasketin kokoonpano: Cameron Jones, Rene Rougeau, Chris McKnight, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Jussi Myllyniemi, Greg Mangano.

 

Seagulls korjasi pelillistä kurssiaan vuoden 2019 puolella. Helmikuussa helsinkiläiset kärsivät neljä perättäistä tiukkaa tappiota Pyrinnölle (86-85), Vilppaalle (83-89), KTP:lle (86-84) ja Karhubasketille (72-74). Sen jälkeen Gulls aloitti kahdeksan ottelun voittoputken, joka huipentui vierasvoittoon Salossa (84-87). Tappioton maaliskuu varmisti joukkueen pudotuspelipaikan. Huhtikuussa Gulls on hävinnyt kaksi kotipeliä. Ensin KTP haki sarjapisteet Kisahallista lukemin 73-88 ja tiistaina Kataja nappasi voiton mukaansa pistein 64-100.

Gulls on voittanut viisi edellistä vierasottelua. Viisi viimeistä ottelua joukkue on edennyt saldolla 3 voittoa ja 2 tappiota, kun 10 edellisen kamppailun saldo on 8/2. Gulls taistelee runkosarjan lopullisesta sijoituksesta Kouvojen kanssa. Jos Gulls ja Kouvot päätyvät sarjataulukossa tasapisteisiin, niin kouvolalaiset ovat edellä keskinäisten otteluiden koriedun perusteella. Tällä hetkellä näyttää siltä, että huhtikuun 19. päivä alkavissa pudotuspeleissä Gulls kohtaa Karhubasketin ja Kouvot Pyrinnön.

Kahdessa viimeisessä ottelussa Gulls on pelannut ilman takamies Juwan Statenia (18,2/3,1/5,5). Molemmat ottelut joukkue on siis hävinnyt. Jenkkiosastolta löytyvät myös laituri Alexander Ruoff (12,6/6/4,1), sentteri Christopher Ortiz (15,6/6,3/1,6) ja Wayne Blackshear (18,2/4,3/1,7). Blackshear ottaa 4,6 kolmosta per ottelu ja upottaa ne hurjalla 47 prosentin tarkkuudella.

Susijengin sentteri Tuukka Kotti (13/9,1/2,9) pelaa jälleen loistavaa kautta. Kenelläkään ei ole enempää kokemusta Korisliigasta kuin Timo Heinosella (7,4/2,2), joten kotimaisenosaston kärkinimet ovat kovaa valuuttaa. Ricky Waxlax (4,9/3,2) on kuulunut Seagulls joukkueen avausviisikkoon jo pitemmän ajan. Takamies Alex Vaenerberg (3,5/1,8/2,1) tuo energiaa penkiltä. Jesper Granlund (3,1) ja Sakari Laakso (1,6) ovat tulevaisuuden nimiä, joille Mikko Larkas on antanut vastuuta kiitettävästi.

18 voitto-ottelussa Gulls on upottanut kakkoset 56,3 prosentin ja kolmoset 39,1 prosentin tarkkuudella. Tappioissa prosentit ovat jääneet 49,5 kakkosissa ja 31 kolmosissa. Karhubasket on sarjan paras levypallojoukkue 40,8 irtopallon keskiarvolla, joten tuossa kauhajokisten pitää onnistua myös lauantaina. Vastakkain on Korisliigan kaksi pallovarminta joukkuetta, sillä Karhubasket menettää pelivälineen 11,4 kertaa ottelua kohden, mutta Gulls vain 10,7 kertaa.

– Viimeinen runkosarjan vieraspeli mahdollista Playoff vastustajaa vastaan, Mikko Larkas aloittaa oman ennakon. – Kauhajoki on sarjan parhaita joukkueita ja me joudumme myös Kauhajoelle todennäköisesti vajaalla kokoonpanolla. – Taistellaan edelleen kuudennesta paikasta. – Katsotaan mihin taistelu riittää, Larkas sanoo.

Seagullsien kokoonpano: Vaenerberg, Staten (GTD 25%), Heinonen, Kotti, Ortiz (GTD 50%), Laakso, Granlund, R.Waxlax. E.Waxlax, Blackshear, Ruoff (GTD 50%), Lindner.

 

Karhubasket – Seagulls lauantaina kello 17 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa. Tervetuloa!

Lippuja saa ennakkoon osoitteesta www.ennakkolippu.com. Salin ovet avautuvat ja lipunmyynti alkaa lauantaina kello 14.

Lauantaille on järjestetty uusi mahdollisuus lyödä itselle tai lahjaksi kaverille Karhubasketin mestaruuskolikko. Edellisessä ottelussa Vilpasta vastaan kaikki eivät päässeet lyömään omaa kolikkoa, joten suuren kysynnän vuoksi, uusi mahdollisuus haluttiin järjestää. Mestaruuskolikon lyönti alkaa kello 14 aulassa, fanipisteen yhteydessä. Muista tutustua myös Karhubasketin fanituotteisiin!