UUTISET

01.04.2019

KARHUBASKET HAKI VOITON JOENSUUSTA

Karhubasket lähti sunnuntaina kauden ensimmäiselle vierailulle Joensuuhun, jossa europeleistä kokemusta hakenut ja pudotuspelien kotiedusta taisteleva Kataja isännöin kauhajokisia. Karhubasket joutui lähtemään ilman loukkaantunutta Antti Niskasta ja Greg Mangano oli sivussa flunssan takia. Kataja tiheän ottelutahdin lisäksi kärsinyt loukkaantumisista. Jenkki Daniel Mullings ja Tommi Huolila olivat edelleen sivussa, mutta Korisliigan pistetilaston kärkinimi Topias Palmi palasi kokoonpanoon.

Vincent Simpson (18/6/2) aloitti ottelun korinteon, mutta sitten vieraat tekivät yhdeksän pistettä putkeen ja lukemissa 2-9 Juha Sten kutsui joukkueensa aikalisälle. Joni Herrala (5/4/5) kavensi, mutta Okko Järvi (12/5/2) vastasi kolmosella ja vei vieraat 4-12 johtoon. Hetkeä myöhemmin järvi onnistui toisessa kolmosessa ja kasvatti Karhubasketin johtoaseman yhdeksään pisteeseen. Palmi (18/6/3 riistoa) sai koneensa käyntiin ja hetkeä myöhemmin Atte Perttu (3) muovasi lukemiksi 14-15 kolmosella. Järven kolmas kolmonen ja Chris McKnightin (17/8/2) kakkonen päättivät ensimmäisen neljänneksen lukemiin 16-21.

Okko Järvi onnistui neljässä kolmosessa (kuva: Erkki Hautaviita)

Toisen kympin aluksi Kataja tasoitti lukemat numeroihin 21-21. Eero Innamaan kolmonen piti vieraat edellä, mutta Palmin kolmonen, sekä Simpsonin viisi perättäistä pistettä siirsivät Katajan 29-27 johtoasemaan. Vahvan pelin pelannut Samuli Vanttaja (10/8) piti Katajan piikkipaikalla, ennen kuin Bojan Sarcevicin (5/6/3) kolmonen muovasi puoliaikatilanteeksi 31-32.

Kataja palasi parketille tauolta päättäväisenä ja Vanttaja sekä Simpson käänsivät parissa minuutissa lukemiksi 40-32. Järvi herätteli vieraita illan neljännellä kolmosella. McKnight kiusasi Katajaa parilla korilla, ennen kuin Innamaa tasoitti lukemiksi 42-42. Manganoa tuurannut Marvin Singleton (3/3) päätti kolmannen neljänneksen lukemiin 47-48.

Chris McKnight pelasi vahvan ottelun Joensuussa (kuva: Erkki Hautaviita)

Topias Palmi vei Katajan 56-50 johtoon viimeisen kympin kolmen ensimmäisen minuutin aikana. Hetkeä myöhemmin Ilari Seppälän (4/2/3) kakkonen ja Palmin kaksi vaparia antoivat Katajalle jo kahdeksan pisteen etumatkan, kun pelaamatta oli viisi ja puoli minuuttia. Rene Rougeau (12/12/4) onnistui kakkosessa ja vaparissa, mutta McKnight nappasi vapaaheiton jälkitilanteesta EU-virheen, joten Matias Ojala (2/7) upotti vaparit ja seuranneesta tilanteesta Adrian Diaz (3/4/2) donkkasi lukemiksi 64-55. Tämän jälkeen ote siirtyi vieraille.

Rougeau osui kolmosessa ja perään Cameron Jones (15/7/4) upotti lay-upin. Hetkeä myöhemmin McKnight poimi hyökkäyslevypallon ja kavensi kahdella onnistuneella vaparilla lukemiksi 64-62.  Molemmat joukkueet kolistelivat korirautoja, ennen kuin Jones tasoitti lukemat vapaaheittoviivalta. Sama mies oli asialla hetkenpäästä, kun Jonesin ajo siirsi vieraat 64-66 johtoon, kun pelaamatta oli alle minuuttia. Katajan aikalisän jälkeen Palmi upotti vaparin, mutta Jones iski lopullisen niitin ottelulle kolmosella, kun peliaikaa oli jäljellä 15 sekuntia. Kataja ei enää korin teossa onnistunut, joten Karhubasket pääsi kotimatkalle 65-69 voiton jälkeen.

Karhubasket voitti ottelussa levypallot 43-50. Se oli aktiivinen hyökkäyskorilla ja poimi 16 hyökkäyslevyriä. Karhubasketin kakkoset upposivat vain 36 prosentin tarkkuudella, mutta kun Kataja jäi kolmosissa vain 17 prosentin osumatarkkuuteen, niin sarjapisteet matkasivat joukkueen mukana lakeuksille. Cameron Jones astui esiin viimeisellä kympillä, kuten myös tilastoihin rivin 12 pistettä, 12 levypalloa, 4 syöttöä, 4 riistoa ja 5 torjuntaa iskenyt Rene Rougeau. Bojan Sarcevic kiskoi kolmoset 1/10, mutta kirjasi joukkueensa parhaan +/-saldon, +5.

Rene Rougeau osoitti jälleen monipuolisuutensa (kuva: Erkki Hautaviita)

– Ei ollut kummaltakaan joukkueelta mitään häikäisevää peliä, pitää pyytää sitä yleisöltä anteeksi, Jussi Laakso aloitti kommentoinnin pelin jälkeen. – Tuomarit antoivat pelata lujaa, joten prosentit laskivat ja pelaajat turhautuivat. – Täältä voiton hakeminen on aina todella vaikeaa, joten olemme siihen tyytyväisiä. – Jatkossa meidän kyllä pitää olla parempi, jotta pystymme otteluita voittamaan, Laakso puntaroi.

Voitolla Karhubasket varmisti runkosarjan kakkospaikan. Kauhajokisilla on nyt 52 sarjapistettä, eikä takana tuleva kolmikko Pyrintö, KTP ja Kataja voi nousta kuin 50 pisteeseen, voittamalla loput ottelunsa. Tuo kolmikko taistelee pudotuspelien kotiedusta, joka on luvassa kahdelle joukkueelle. Tuossa taistelussa vahvoilla ovat Pyrintö ja KTP, jotka ovat Katajaa tasapisteissä edellä keskinäisten otteluiden perusteella. Toki Katajalla on eniten pelejä jäljellä, joten joensuulaiset voivat kolmikosta kerätä muhkeimman pistesaaliin.

Karhubasket jatkaa Korisliigaa keskiviikkona, kun se matkaa Pyrinnön vieraaksi. Tampereelle on joukkuetta lähdössä tukemaan myös fanibussi, joten nyt kaikki kannustamaan joukkuetta. Seuraava kotiottelu on vuorolla tulevana lauantaina, kun vieraaksi saapuu sarjakärki Salon Vilpas. Vilpas on etenemässä kohti runkosarjan voittoa ja voitolla karhuluolassa se varmistaisi kotiedun huhtikuun 19. päivä alkaviin pudotuspeleihin. Jos Karhubasket onnistuu Vilppaan yllättämään, niin se pitää haaveet runkosarjan voitosta yllä.