UUTISET

04.04.2019

PYRINTÖ PÄÄTTI KARHUBASKETIN VOITTOPUTKEN

Korisliigan runkosarjan kakkospaikan jo varmistanut Karhubasket vieraili keskiviikkona Tampereella. Pyrintö taistelee runkosarjan kolmospaikasta yhdessä Katajan ja KTP:n kanssa. Tuo kolmikko tulee ratkaisemaan runkosarjan kolmos- ja nelospaikat, joka tietäisi kotietua huhtikuun 19. päivä alkaviin pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

Keskiviikkona Karhubasket oli saanut kokoonpanoon Antti Niskasen, mutta Greg Mangano oli edelleen sivussa. Manganoa kokoonpanossa tuurasi Marvin Singleton. Pyrintö sai kamppailuun mukaan Antero Lehdon, mikä ilahdutti Pyynikille kerääntynyttä kotiyleisöä. Pyrinnön Justus Kilpinen (8/1) johdatti tamperelaiset 12-6 johtoasemaan neljässä minuutissa. Hyvän ottelun pelannut Chris McKnight (23/7/4 riistoa) laittoi vastustamattomasti palloa koriin ja vieraat tulivat kuuden minuutin kohdalla kahden pisteen päähän Pyrinnöstä (16-14). Pitkästä aikaa kokoonpanossa ollut Lehto (10/1) teki viisi pistettä putkeen, ennen kuin Eron Harris (14/3) upotti kaksi kolmosta ja kakkosen, joten ensimmäinen kymppi päättyi lukemiin 29-17.

Antti Niskanen palasi kentälle Tampereella (kuva: Erkki Hautaviita)

Toisen neljänneksen aluksi kotijoukkueen Jaylon Tate (22/4/2) lisäsi etumatkan 14 pisteeseen. Täyden fanibussin tukemana Karhubasket heräsi taistelemaan. Cameron Jones (13/6/3) sai koneensa käyntiin ja Okko Järvi (14/4/3) alkoi ajaa korille, joten vieraat tulivat 0-11 jaksolla kolmen pisteen etäisyydelle. Kuuden minuutin kohdalla oltiin Järven pisteillä lukemissa 40-39 ja Sami Toiviainen kutsui kotijoukkueen aikalisälle. Tate helpotti Pyrinnön tuskaa ja kasvatti Karhubasketin takamatkan kuuteen pisteeseen. Rene Rougeau (16/8/5) pussitti kakkosen ja joukkueet suuntasivat puoliajalle lukemissa 47-73.

Okko Järvi (kuva: Erkki Hautaviita)

Joukkueet vaihtelivat koreja, ennen kuin neljän minuutin kohdalla Bojan Sarcevicin (14/4/3) kolmonen siirsi vieraat ensimmäistä kertaa johtoon (54-55). Hyvän neljänneksen pelannut Kenneth Manigault (16/10/5) antoi isännille taas etulyöntiaseman ja Kevin Johnson Jr (15/12/5) poimi hyökkäyslevypalloja, joten viimeiselle kympille lähdettiin lukemista 69-62.

Päätösneljänneksen alkusi Karhubasket tuli pisteen päähän. Lehdon kolmonen kasvatti eron viiteen pisteeseen, mutta McKnight ja Sarcevic palauttivat eron yhteen pisteeseen (74-73), joten oli Pyrinnön aikalisän vuoro. Vajaat kolme minuuttia ennen loppua Osku Heinonen (2/3/4) teki avauspisteensä ja muovasi Pyynikin valotaululle lukemat 82-78, joten Jussi Laakso käytti toisen puoliajan ensimmäisen aikalisänsä. Molemmat joukkueet kolistelivat korirautoja, mutta Karhubasketille tuli mahdollisuus tasoittaa peli vapari viivalta. McKnight ja Järvi upottivat yhdet vaparit, joten vieraat olivat 82-80 tappiolla 20 sekuntia ennen päätössummeria. Tate ajoi korille ja sai kaksi vaparia, kasvattaen Pyrinnön johdon lukemiin 84-80. Johnsonin vapari antoi isännille viiden pisteen etumatkan, ennen kuin McKnightin kolmonen leikkasi sen kahteen pisteeseen. Lopullisen ratkaisun teki Tatu vapareista, ja Okko Järven onnistunut kolmonen oli enää kosmetiikkaa ja loppunumerot Pyynikillä olivat 87-86.

Karhubasket oli parempi levypalloissa 38-39, menetti pallon 11 kertaa (Pyrintö 12), mutta vieraat onnistuivat kakkosissa vain 49 prosentin tarkkuudella (Pyrintö 59 %). Kun kolmosetkin löysivät sukkaan vain 30 prosentin tarkkuudella, niin Pyrintö sai pistää sille tärkeät sarjapisteet, vaikka sen kolmoset osuivat vaatimattomalla 32 prosentin tarkkuudella.

– Onnittelut Pyrinnölle voitosta, Jussi Laakso aloitti pelin analyysin. – He olivat tänään tavallaan koko ajan askeleen vähän edellä. – Se mihin olen tyytyväinen on, että meidän miesten asenne oli tänään tappion jälkeen hyvä. – Vaikka me ollaan kuinka tahansa varmistettu paikkoja runkosarjassa, niin tappion pitää harmittaa aina ja se näkyi tuolla kopissa, Laakso sanoi.

Voitolla Pyrintö piti itsellään Korisliigan kolmospaikan, kun sillä on pelaamatta runkosarjaa kolme ottelua. Karhubasketin tappio varmisti myös Salon Vilppaan runkosarjan voiton, joten ensi lauantain kärkiottelun Karhubasket – Vilpas panos jää lähinnä henkisen yliotteen hakemiseksi pudotuspeleihin. Toki Karhubasket haluaa pitää kotisaldonsa vuoden 2019 puolella puhtaana, sillä kotivoittoja on putkessa 11 kappaletta ja viimeisin tappio kotiluolassa on joulukuun alusta.

Täysi fanibussi kannusti jälleen omiaan hyvin (kuva: Erkki Hautaviita)