UUTISET

02.04.2019

OTTELUENNAKKO: TAMPEREEN PYRINTÖ – KARHUBASKET

Karhubasket (26 voittoa/9 tappiota) varmisti viime sunnuntain vierasvoitolla Joensuussa Korisliigan runkosarjan kakkospaikan. Runkosarjan voittoon on teoreettiset mahdollisuudet, mutta se vaatisi sarjakärki Salon Vilppaan täydellistä sulamista viimeisten kierrosten aikana. Keskiviikon vastustaja Tampereen Pyrintö (21/15) taistelee tiukasti pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kotiedusta, kun tamperelaisilla on pelaamatta neljä ottelua.

Karhubasket haki 65-69 vierasvoiton Katajasta ilman Greg Manganoa ja Antti Niskasta. Myös omat kasvatit olivat sivussa, joten kahdeksan pelaajan yhdistelmä onnistui tehtävässään, vaikka peli ei kohonnut korkeatasoiseksi. Toki Katajaltakin puuttui kokoonpanosta Tommi Huolila ja Daniel Mullingis, mutta kauhajokiset voittivat levypallot 43-50 ja upotti kolmoset 32 prosentin tarkkuudella. Karhubasket puolusti hyvin, eikä Katajan hyvät heittäjät saaneet vapaita kaukoheittopaikkoja. Joensuulaisten osumatarkkuus kolmosissa jäi vain 17 prosenttiin. Jos sama toistuu Pyrintöä vastaan, niin vierasvoitto on mahdollinen.

Karhubasket pelasi maaliskuun ilman tappiota. Seitsemästä voitetusta ottelusta, vierasvoittoja oli neljä kappaletta. Karhubasketin voittoputki kasvoi kahdeksaan otteluun, eikä vuoden 2019 puolella ole tullut kuin yksi tappio. Sen joukkue kärsi Vilppaan vieraana helmikuun 13. päivä lukemin 90-86. Kauhajokiset ovat pelanneet 17 vierasottelua ja voittaneet niistä 11. Vieraissa joukkue on upottanut kolmoset 34,9 prosentin tarkkuudella ja poiminut 42,5 levypalloa ottelua kohden.

Karhubasket ja Pyrintö ovat kohdanneet kaudella kolme kertaa, ja jokainen kohtaaminen on päättynyt kotivoittoon. Juuri ennen vuodenvaihdetta Karhubasket voitti kotiottelun 84-76, mutta hävisi Pyynikillä heti seuraavana päivänä lukemin 83-80. Kolmas kamppailu on karhuluolassa helmikuun 9. päivä, ja silloin oranssipaidat kirjasivat voiton lukemin 86-79. Tässä otteluparissa Karhubasket on poiminut 6,3 levypalloa Pyrintöä enemmän, upottanut kakkoset 59,5 prosentin tarkkuudella ja torjunut 4,7 heittoa per ottelu. Kolmosissa Pyrintö on ollut selvästi tarkempi, sillä kauhajokisten tarkkuus kolmosissa on jäänyt 23,5 prosenttiin, kun punapaidat ovat upottaneet omat kolmosensa 35,2 prosentin tarkkuudella. Pyrintö on onnistunut hakemaan 13 hyökkäyslevypalloa jokaisessa kolmessa ottelussa.

Antti Niskanen tekee paluun parketille keskiviikkona, mikä varmasti ilahduttaa täyttä bussilastillista faneja, jotka ovat taas lähdössä tukemaan omiaan. Manganon pelaaminen on epävarmaa, mutta jos hän ei ole flunssan jäljiltä pelikuntoinen, niin Marvin Singleton on mukana pelaavassa kokoonpanossa.

– Voitokas reissu sunnuntaina takasi meille runkosarjan kakkostilan, mutta jäljellä on vielä viisi kovaa ottelua, valmentaja Jussi Laakso aloittaa keskiviikon ottelun ennakoinnin. – Näistä viidestä ensimmäisenä lähdetään vierailemaan viihtyisään Pyynikin palloiluhalliin ja kohtamaan Coach Toiviaisen ”punaiset paholaiset”. – Oma ja vastustajan rosteri on vielä hieman hämärän peitossa, mutta laatua löytyy siitä huolimatta molemmista joukkueista. – Levypalloissa on pärjättävä, pallosta pidettävä hyvä huoli ja tunnistettava Pyrinnön pelaajien vahvuudet – siinä reseptiä millä voidaan tavoitella sarjapisteitä lakeuksille, Laakso listaa.

Karhubasketin kokoonpano: Cameron Jones, Rene Rougeau, Chris McKnight, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Marvin Singleton (GTD 50 %), Okko Järvi (GTD 50 %), Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Jussi Myllyniemi, Greg Mangano (GTD 50 %).

 

Pyrinnöllä, KTP:llä ja Katajalla on kasassa 15 tappiota, ennen runkosarjan viimeisiä kierroksia. Näistä joukkueista kaksi saa kotiedun ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle, ja sen ulkopuolelle jäävä joukkue aloittaa oman ottelusarjansa vieraskentällä nelosta vastaan. Pyrinnöllä on pelaamatta neljä ottelua, KTP:llä viisi ja Kataja kuusi. Karhubasket pelaa vielä kertaalleen jokaista vastaan vieraissa.

Pyrintö on voittanut viidestä viimeisestä ottelusta vain yhden. Neljän ottelun tappioputki on muodostunut tappioista Vilppaalle 89-85, KTP:lle 78-80, Katajalle 76-74 ja kovassa kevätkunnossa olevalle Seagullseille 82-77. Kolme näistä neljästä tappiosta ovat tulleet vieraissa. Kotisalissa Pyynikillä Pyrintö on ollut totutun vahva, voittamalla 14 kamppailua ja häviämällä vain neljä kertaa. KTP:n lisäksi Pyynikiltä vierasvoiton ovat hakeneet Kouvot helmikuussa 80-83, KTP joulukuun puolivälissä 83-91 ja Vilpas lokakuussa 91-100.

Pyrintö on pelannut viime ottelut ilman kokenutta takamies Antero Lehtoa ja Joonas Cavenia, mutta molemmat ovat palaamassa kokoonpanoon, kun kevään tärkeimmät pelit ovat lähestymässä. Nähtäväksi jää, että pelaavatko miehet jo keskiviikkona, kun Pyrintö taistelee sille tärkeistä pisteistä.

Pyrinnön kokoonpano: Jaylon Tate, Kenneth Manigault, Antero Lehto (GTD 75 %), Lassi Kilpinen (GTD 75 %), Osku Heinonen, Ville Haapoja, Tuomas Flinck, Eron Harris, Jonne Saarinen, Justus Kilpinen, Kevin Johnson Jr., Joonas Cáven (GTD 50 %).

Voitto-otteluissa Pyrintö on upottanut kakkoset 56,8 prosentin ja kolmoset 42 prosentin tarkkuudella. Tappioissa prosentit ovat jääneet kakkosissa 47,1 ja kolmosissa 29,3. Myös syötöissä on iso ero voitto- ja tappio-otteluiden välillä. Kun Pyrintö on sarjapisteet napannut, niin syöttöä on jaettu 19,4, mutta tappioissa ne ovat jääneet 14,3.

Pyrinnön jenkkinelikko on tasainen ja varmoihin suorituksiin pystyvä. Laituri Kenneth Manigault (18/5,2/2,7) keikkuu pistetilaston kärkisijoilla. Takamiehet Jaylon Tate (15,1/2,4/4,9) ja Eron Harris (12,6/3/1,4) upottaa kolmoset yli 40 prosentin tarkkuudella. Sentteri Kevin Johnson Jr (11,7/11,2/2) on Korisliigan parhaita levypallojen poimijoita ja hyökkäyskorilla hän hakee peräti 3,7 irtopalloa.

Ehkäpä tärkein pelaaja Pyrinnölle on Osku Heinonen (12/1,6/1,4). Osku ottaa 5,9 kolmosta per ottelu ja upottaa ne 41,8 prosentin tarkkuudella. Heinonen on monesti johtanut Pyrinnön ilotulitusta kaaren takaa, joten jos hänet saadaan pidettyä aisoissa, ei heitto vire pääse tarttumaan muihin pelaajiin. Petri Heinosen (4,7/3,9) puuttuminen kokoonpanosta tuo loven joukkueen isonpään peluutukseen, mutta jos Caven (8,6/3,4) pelaa, niin se antaa valmentaja Sami Toiviaiselle lisää vaihtoehtoja. Antero Lehto (10,5/1,9/3,2) pystyy auttamaan joukkuetta molemmissa kenttäpäädyissä ja Brothers Kilpinen Lassi (3,8/1,8) ja Justus (7,3/3,6/1,3) tekevät aina loistavaa työtä joukkueensa eteen. Toiviaisen arsenaalista löytyvät vielä Ville Haapoja (2,7/2,1), Tuomas Flink (1,1) ja Jonne Saarinen (0,8/1,5), joten rosteria on.

Pyrintö – Karhubasket keskiviikkona Pyynikillä kello 18.30.

Ottelua voi seurata suorana Elisa Viihteen kanavalta. Virallinen kotikatsomo on jälleen Pub Janoisessa Leipurissa, joten jos Pyynikille ei pääse fanibussilla tai omilla kyydeillä, voi saapua Leipuriin katsomaan ottelua hyvässä seurassa ja nautti virvokkeista sekä kuuluista Hot Wing buffasta.