UUTISET

28.03.2019

KARHUBASKET VOITTOON POHJANMAAN DERBYSSÄ

Tiukasti pudotuspelipaikasta taisteleva Lapuan Kobrat luikertelivat keskiviikkona karhuluolaan. Karhubasket on tiukasti kiinni runkosarjan kakkospaikassa, mutta voittoja vielä tarvitaan, jotta sarjataulukossa takana tulevat Kataja, Pyrintö ja KTP pysyvät kauhajokisten alapuolella.

Keskiviikon kamppailu oli kaksijakoinen. Avauspuoliskolla Kobrat lähes kaikessa parempi joukkue kentällä. Zane Waterman (28/5) teki puoliaikaan mennessä 18 pistettä ja johti Kobrien hyökkäyspeliä. Waterman naulasi ensimmäisellä puoliajalla kolmoset 4/6 (66,7 %) ja koko ottelussa 6/10 (60 %). Myös Lauri Toivonen (14/11/3) kuului lapualaisten onnistujiin, yhdessä takamies Jaron Hopkinsin (13/9/3) kanssa.

Kobrien puolustus ja Karhubasketin epätarkkuus viimeistelyssä kasvatti eron suurimmillaan 14 pisteeseen. Karhubasket on Korisliigan tarkin joukkue kakkosissa, mutta ensimmäisellä jaksolla prosentiksi tuli vain 39,1. Mikael Laihonen (8/3) oli kotijoukkueen paras puoliaikaan mennessä. Tauolle lähdettiin lukemista 36-47, mutta eroa vieraiden hyväksi olisi voinut olla enemmänkin.

1010 katsojaa odottivat, että tauolta kentälle palaisi sisuuntunut kotijoukkue. Ja niin kävikin. Cameron Jones (21/7/3) lähti haastamaan vieraiden puolustusta ja Rene Rougeau (18/19/3/2 torjuntaa) dominoi levypalloja. Rougeaun tahdittamana Karhubasket voitti levyrit 53-36 ja toisella puoliajalla karhulauma vei levyrit 27-11. Erityisesti hyökkäyslevypalloissa kotijoukkue oli aktiivinen, sillä niitä haettiin lapualaisten harmiksi 16 kappaletta.

(kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket voitti kolmannen kympin 31-22 ja kavensi tilanteeksi 67-69, kun lähdettiin viimeiselle kympille. Karhubasket jatkoi siitä, mihin oli kolmannella neljänneksellä jäänyt. Greg Mangano (22/9/3 torjuntaa) nosteli palloja kuppiin ja kapteeni Bojan Sarcevic (8/3/6) pisti pelintekoon vauhtia, kun näki Kobrien olevan vaikeuksissa. Chris McKnight (8/5) ajautui virhe vaikeuksiin, mutta Laihonen paikkasi häntä hyvin. Okko järvi (9/4/3) ajeli vauhdikkaasti korille, vaikka viimeistelyt eivät uponneet totutulla tahdilla. Kobrien hyökkäyspelaaminen meni yksi vastaan yksi pelaamiseksi, eikä hyviä tekopaikkoja enää saatu enää luotua. Karhubasketin puolustus piti tehokaksikko Khalil Small (9/4) ja Larry Anderson (7/5/5) kurissa, eikä Kobrat löytäneet voittoon tarvittavia tehoja muilta pelaajilta. Karhubasket vei viimeisen kympin 27-8 ja nappasi 11 perättäisen kotivoiton lukemin 94-77.

(kuva: Erkki Hautaviita)

– Tiesimme Kobrien vahvuudet ja siellä on monia hyviä yksilöitä, Karhubasketin valmentaja Jussi Laakso aloitti pelin analysoinnin. – Kobrat pelasivat tänään hyvin, mutta toki siinä oli myös meidän puolustuksen uneliaisuutta. – Sama vaiva oli myös hyökkäyspäässä. – Puoliajalla ero olisi voinut olla isompikin. – Vetosin pelaajiin puoliajalla, että täällä olisi peli voitettavana ja pelaajat olikin sen jo tiedostanut. – Me ollaan nyt tosi lähellä kakkospaikan varmistamista. – Meillä on nyt monta ottelupalloa käsissä kakkospaikkaan. – Varmistetaan se ja sitten mietitään peluutusta sarjan lopussa tarkemmin, Laakso pohti.

Keskiviikon kierroksella Pyrintö hävisi Gullsien vieraana, joten Karhubasketin ja tamperelaisten eroa sarjataulukossa on kahdeksan pistettä. Pyrinnöllä on neljä ottelua runkosarjaa pelaamatta. Yksi noista peleistä on Karhubaskettia vastaan. Jos tamperelaiset mielivät Karhubasketin sarjataulukossa ohittaa, on sen voitettava loput pelit ja kauhajokisten on hävittävä kaikki viisi otteluaan.

Karhubasketilla on runkosarjassa pelaamatta kuusi ottelua. Seuraava peli on Joensuussa sunnuntaina. Vastustaja Kataja on noussut suurimmaksi haastajaksi kakkospaikan suhteen. Joensuulaisilla on pelaamatta kahdeksan ottelua ja sarjataulukossa on nyt eroa 12 pistettä eli kuusi voittoa. Sunnuntain lisäksi oranssipaidat matkaavat Joensuuhun myös runkosarjan päätöskierroksella 16. huhtikuuta. Jos Kataja voittaa loput kahdeksan ottelua, nousee se 54 pisteeseen. Tuossa tapauksessa kauhajokiset tarvitsevat kakkospaikkaan kolme voittoa.

Karhubasketin loppuohjelma on haastava. Se kohtaa pahimmat sarjasijoitushaastajat eli Katajan, Pyrinnön ja KTP:n vieraissa. Kotiluolaan saapuvat vielä sarjakärki Vilpas ja kovaan kevät kuntoon noussut Gulls. Jos Karhubasket hakee sunnuntaina voiton Joensuusta, on se todella lähellä kakkospaikkaa, koska silloin yksikin lisävoitto sinetöisi sarjasijoituksen.