UUTISET

16.04.2019

OTTELUENNAKKO: KATAJA BASKET – KARHUBASKET

Karhubasket (28 voittoa/11 tappiota) päättää Korisliigan runkosarjan tiistaina Joensuussa, jossa Kataja Basket (23/16) isännöi kauhajokisia. Karhubasketilla ottelussa ei ole panosta, sillä joukkue on jo hyvissä ajoin varmistanut runkosarjan kakkospaikan. Viime lauantain 13 perättäinen kotivoitto Seagullsseista ratkaisi myös sen, että oranssipaidat kohtaavat ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Gullsit. Pudotuspelit alkavat karhuluolassa perjantaina 19. päivä kello 18.30.

Katajalla on vielä panosta tiistain ottelussa. Voitolla Kataja varmistaisi kotiedun omaan pudotuspelisarjaan, jossa he kohtaavat KTP:n. KTP pelasi oman viimeisen runkosarjaottelunsa maanantaina kotisalissa, jossa kotkalaiset voittivat Korihait pistein 105-94. Voitolla KTP nousi tasapisteisiin Katajan kanssa. Jos Kataja ja KTP jäävät tasapisteisiin runkosarjassa KTP on edellä, koska runkosarjan keskinäisten otteluiden korisuhde on KTP:n eduksi pisteen verran.

Korisliigan runkosarjan päätöskierroksella ratkaistaan Kataja – KTP parin kotiedun lisäksi se, että kumpi joukkue BC Nokia vai Kobrat pääsevät pudotuspeleihin. BC Nokia pelaa tiistaina Seagullsien vieraana ja Kobrat kohtaavat kotona Ura Basketin. Ura ja Korihait ratkaisevat karsijan paikan, sillä Korisliigan viimeiseksi sijoittunut joukkue kohtaa karsinnoissa divarin pudotuspelien kakkosen. Divarin finaalissa pelaavat Lahti Basketball ja Loimaa Bisons. Maanantaina finaalisarjan ensimmäisessä ottelussa Lahti voitti loimaalaiset selvästi numeroin 82-52.

 

Karhubasket nappasi viime lauantaina jo 13 perättäisen kotivoiton, kun vierailija Seagulls hävisi pistein 83-65. Kauhajokisten viimeisin kotitappio tuli joulukuun alussa, kun Kataja haki voiton pistein 89-90. Katajaa vastaan on sen jälkeen pelattu kaksi tiukkaa kamppailua. Maaliskuun alussa Karhubasket oli parempi kotiluolassa 93-92 ja maaliskuun viimeisenä päivänä kauhajokiset hakivat 65-69 Joensuusta.

Karhubasketilla oli lauantaina melkein täysi kokoonpano. Poissa oli ainoastaan Antti Niskanen. Runkosarjan viimeisessä ottelussa halutaan välttää loukkaantumisia ja Okko Järvi, Cameron Jones ja Greg Mangano parantelevat pieniä vammoja.

– Viimeinen runkosarjaottelu ja matka Suomen halki Joensuuhun, Jussi Laakso aloittaa ennakon runkosarjan päätöskamppailuun. – Pikkuvaivojen ja flunssan vuoksi muutamia ukkoja pois kokoonpanosta, mutta toivotaan, että saamme pidettyä rytmin päällä tällä ryhmällä. – Ensisijaisena tavoitteena on se, että mennessä ja tullessa on sama määrä terveitä pelaajia kyydissä, Laakso toivoo.

Karhubasketin kokoonpano: Rene Rougeau, Chris McKnight, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Marvin Singleton, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Jussi Myllyniemi.

 

Katajan ottelutahti keväällä on ollut hurja. Europelit tiivistivät runkosarjan lopun otteluohjelman niin, että helmikuun 27. päivän jälkeen ohjelmassa on ollut peräti 16 ottelua ja tiistain kamppailu on jo 17. kamppailu hieman päälle 50 päivään. Kun otetaan huomioon, että 16. pelatusta ottelusta yhdeksän on pelattu vieraskentällä, pitää matkustamisen rasituskin ottaa huomioon.

Tiiviistä ottelutahdista huolimatta Kataja on poiminut voittoja tasaisesti. 16 viimeisen ottelun saldo on yhdeksän voittoa ja seitsemän tappiota. Tiivis pelitahti on tuonut mukanaan loukkaantumisia ja muita sairasteluja, joten haasteita on ollut. Kataja oli pitkään mukana taistelussa runkosarjan kakkos- ja kolmospaikasta, mutta maaliskuun muutamat tappiot siirsivät joensuulaisten fokuksen kotiedun varmistamiseen. Nyt tuo kotietu varmistuisi runkosarjan päätöskierroksella voitolla Karhubasketista.

Edellisen kotiottelun Kataja pelasi 3. huhtikuuta, jolloin se voitti Kobrat 87-74. Sen jälkeen joukkue on pelannut neljä vierasottelua. Vierasputki alkoi tappiolla Kouvolassa (97-78), mutta sitten joensuulaiset ovat voittaneet kolme peliä putkeen. Voitot ovat tulleet Helsingissä (64-100), Uudessakaupungissa (90-98) ja Turussa (87-112). Kaudella Kataja on pelannut 19 kotiottelua ja voittanut niistä 13 kappaletta. Viisi viimeistä peliä ovat tuoneet neljä voittoa ja 10 edellistä ottelusta voittoon on päättynyt kuusi kamppailua.

Katajan valmennuskaksikko Juha Sten ja Petri Virtanen operoivat laajalla rosterilla. Vaikka sentteri Tommi Huolila (6,5/4,3) on sivussa, niin pelaajia riittää. Maajoukkuetakamiehet Ilari Seppälä (13,1/2,8/5,4) ja Topias Palmi (18/5,6/1,9) ovat olleet hurjassa vireessä läpi kauden. Varsinkin Palmi on ollut lähes pysäyttämätön, sillä 18 pisteen keskiarvo ei ole kotimaiselle pelaajalle ihan jokapäiväinen juttu Korisliigassa. Pisteet ovat vieläpä syntyneet hyvillä keskiarvoilla, kakkosten upotessa 55 prosentin ja kolmosen tarkkuus on 40 prosenttia.

Jenkit takamies Vincent Simpson (11,4/2,9/4,3), laiturit Daniel Mullings (14,6/7,5/2,5) ja Kevin Bracy-Davis (13,7/4,8/1,2), sekä sentteri Adrian Diaz (13,9/4,7/1,5) ovat tasaisen varmoja suorittajia. Joni Herrala (4,3/2,8/1,9) on saanut vastuuta ja nostanut pelinsä uudelle tasolle. Matias Ojala (6,9/4,6) on viisikon vakiokasvo ja viime kaudella Karhubasketissa mestaruuden voittanut Samuli Vanttaja (5,1/3,3) tuo kokoa kentälle. Myös Atte Perttu (2,3) on käynyt kentällä väläyttämässä kaukoheitto-osaamistaan.

Sten – Virtanen ovat onnistuneet antamaan myös pelikokemusta Katajan omille kasvateille. Valtteri Mervola ja Veeti Parviainen ovat tulevaisuuden nimiä, ja ovat päässeet Korisliigassa jo pisteiden makuun.

Runkosarjan viimeinen taisto, ja meillä kotietu panoksena, Juha Sten aloittaa omat kommenttinsa. – Vastaan tulee keväällä erinomaisessa vireessä ollut Kauhajoki, joka vei muutama viikko sitten pisteet Joensuusta. – Haluamme ehdottomasti päättää runkosarjan voittoon ja neljänteen sijaan, Sten painottaa.

Katajan kokoonpano: Seppälä, Lasaroff, Herrala, Simpson, Palmi (GTD 50 %), Bracy-Davis, Mullings, Perttu, Ojala, Vanttaja, Diaz.

Kataja Basket – Karhubasket tiistaina kello 18.30 Joensuun LähiTapiola areenalla.

Peliä voi katsella suorana Elisa Viihteen kautta. Hyvätunnelmainen kisakatsoma on tuttuun tapaan Pub Janoisessa Leipurissa, jossa voi herkutella kuuluisassa Hot Wings buffasta ja nauttia virvokkeita.

Karhubasket aloittaa pudotuspelit kotiluolassa perjantaina 19. päivä, kun kello 18.30 alkavaan otteluun saapuu vastustajaksi Helsinki Seagulls. Pudotuspeliliput ovat myynnissä osoitteessa www.ennakkolippu.com ja Kauhajoen Kesportissa. Osoitteesta info@karhubasket.fi tai mika@pelosport.fi voi tiedustella lippuja VIP-rekkaan.