UUTISET

08.04.2019

OTTELUENNAKKO: KTP – KARHUBASKET

Karhubasket (27 voittoa/10 tappiota) lähtee tiistaina vierailulle Kotkaan, jossa pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kotiedusta taisteleva KTP (21/16) isännöi karhulaumaa. Karhubasket on oman sarjasijoituksen lukinnut sijalle kaksi, joten se keskittyy loukkaantumisten välttämiseen ja seuraamaan tapahtumia sijoilla kuusi ja seitsemän, josta sijalle seitsemän päätyvä joukkue on pudotuspelivastustaja.

Karhubasket nappasi viime lauantaina jo 12 perättäisen kotivoiton, kun sarjakärki Salon Vilpas sai lähteä kotimatkalle 96-81 tappion jälkeen. Kauhajokiset ovat olleet hyvässä vireessä niin kotona kuin vieraissakin. Vuoden 2019 puolella tilillä on vasta kaksi tappiota. Vilpas oli parempi kotipelissään helmikuun puolivälissä ja viime keskiviikkona Tampereen Pyrintö oli parempi pistein 87-86.

Karhubasket on pelannut kaudella 18 vierasottelua ja poiminut sarjapisteet mukaansa 11 kertaa. Viimeiset 10 ottelua ovat tuoneet yhdeksän voittoa ja viidestä viimeisestä ottelusta on kirjattu neljä voittoa. Karhubasketilta puuttui kokoonpanosta lauantaina Antti Niskanen ja Mikael Laihonen. Heidän pelaaminen tiistaina on epävarmaa. Myös omat juniorit Jussi Myllyniemi ja Joona Hakamaa olivat sivussa, mutta palaavat kokoonpanoon tiistaina. Greg Mangano missasi pari peliä flunssan takia, mutta teki upean paluun parketille Vilpasta vastaan, kun hän pussitti 33 pistettä ja repi yhdeksän levypalloa. Maaliskuun kuukauden pelaajaksi valittu Rene Rougeau ja kapteeni Bojan Sarcevic ovat tiistaina sivussa flunssan takia.

– Kovien otteluiden sarja jatkuu, kun matkaamme kohti Karhuvuorta, Jussi Laakso aloittaa ottelun ennakoinnin. – Kokoonpanomme on jälleen hieman arvoitus pienien vaivojen vuoksi. – KTP kamppailee vielä tosissaan kotiedusta playoffeihin, meillä tavoitteena on harjoitella ja parantaa palloscreen-pelaamisen yksityiskohtia sekä post-puolustusta. – Varsinkin tuohon post-puolustamiseen KTP tarjoaa isokokoisena erinomaisen vastuksen.

Karhubasketin kokoonpano: Cameron Jones, Chris McKnight, Antti Niskanen (GTD 50 %), Mikael Laihonen (GTD 50 %), Marvin Singleton, Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Jussi Myllyniemi, Greg Mangano.

Karhubasket on kohdannut KTP:n tällä kaudella kolmesti. Marraskuussa joukkueet pelasivat back to back pelit, jotka alkoivat Kotkasta. Sieltä kauhajokiset kairasivat voiton lukemin 77-86, mutta pari päivää myöhemmin KTP haki karhuluolasta sarjapisteet numeroin 84-87. Tammikuun alussa Karhubasket nappasi kotivoiton lukemin 98-87. Karhubasket ja KTP ovat kohdanneet Korisliigassa 51 kertaa. Kotkalaisilla on yksi voitto enemmän, joten nyt Karhubasket voi tasata voittojen määrän.

 

KTP taistelu pudotuspelien kotiedusta jatkuu runkosarjan loppumetreille saakka. Kotiedusta kotkalaisten kanssa taistelevat Pyrintö (23/15) ja Kataja (20/16). Pyrinnöllä on otteluita jäljellä kaksi kappaletta, KTP:llä kolme ja joensuulaisilla neljä. Jos joukkueet päätyvät kolmestaan tasapisteisiin, on etu Pyrinnöllä, mutta myös KTP pokkaisi siinä tapauksessa kotiedun itselleen. KTP on keskinäisissä otteluissa Katajaa edellä, mutta häviää Pyrinnölle.

Karhubasket seuraa tiiviisti Kouvojen ja Seagullsin taistelua sarjapisteistä, mutta nämä kaksi joukkuetta voivat vielä teoriassa nousta jopa kotietuun, jos edellä menevä kaksikko KTP ja Kataja häviävät loput ottelunsa. Sarjassa pelataan siis mielenkiintoisia otteluita loppuun saakka.

KTP:n viisi edellistä ottelua ovat sujuneet mallikkaasti, sillä saldo on neljä voittoa ja yksi tappio. Tuo tappio tuli Vilppaan vieraana viime tiistaina lukemin 101-84. Edellisessä ottelussa KTP haki sarjapisteet Kisahallista, kun Seagulls hävisi kotisalissaan kotkalaisille 73-88 perjantaina. Ennen tappiota sarjakärki Vilppaalle, KTP nappasi voitot Katajasta 100-79, Pyrinnöstä 78-80 ja Kobrista 94-69.

Maaliskuun alku oli KTP:lle mollivoittoinen, sillä joukkue hävisi viisi ottelua putkeen. Tappiot tulivat Uudessakaupungissa (84-78), Kouvolassa (95-93), kotona Vilpasta vastaan (93-100), Kaarinassa (82-71) ja Nokialla (89-78). KTP:n saldo viimeisistä 10 ottelusta on neljä voittoa ja kuusi tappiota.

KTP:llä on kokoonpanossa viisi jenkkiä. Matt Williams Jr siirryttyä tammikuun alussa Kreikkaan, tilalle tulivat 198 senttinen laituri Jalen Jackson (13,3/6,1/3,5) Seagullsista ja 180 senttinen takamies Diante Baldwin (9,5/2/2), joka pelasi joulukuuhun asti Vilppaassa. Baldwin on esiintynyt maaliskuussa kahdessa tappio-ottelussa Uraa ja BC Nokiaa vastaan. Oletettavaa on, että Jackson on pelaavassa kokoonpanossa.

Kolme muuta jenkkiä Donte Thomas (15,6/8,8/1,6), Kevin Langford (13,4/5,1/3) ja Tyrell Nelson (15,2/7/2,5) ovat olleet valmentaja Tomi Kamisen luotettavia sotaratsuja. Avausviisikon vakiokasvo on ollut takamies Antto Nikkarinen (9,1/2,8/5,5). Michael Pounds (10/2,5/1,4) ja kolmikko Lehtorantoja Juho (4,3/2,4), Joonas (5,6/2/1,6) sekä Janne (1,9/1,1) tulevat vaihdossa auttamaan joukkuettaan. Myös nuori Markus Rautasalo (1,8) on välillä väläytellyt osaamistaan.

KTP on upottanut kotisalissa kolmoset 38,4 prosentin tarkkuudella, kun vieraissa osumatarkkuus kolmosissa on jäänyt 33,6 prosenttiin. Voittokamppailuissa kolmosprosentti on 38,1 ja kakkoset uppoavat hyvällä 56,7 prosentin tarkkuudella. Tappioissa kakkosten tarkkuus on jäänyt 49,8 prosenttiin.

– Karhu pelaa todella hienosti juuri nyt, KTP:n valmentaja Tomi Kaminen kehuu tulevaa vastustajaa. – Joukkueella on selvästi kemiat kohdallaan ja tulokset ovat sen mukaisia. – Yritetään laittaa kapuloita heidän rattaisiin, Kaminen lupaa.

Kokoonpano: Thomas, Jackson, Juho Lehtoranta, Pounds, Janne Lehtoranta, Nikkarinen, Langford, Nelson, Joonas Lehtoranta.

KTP – Karhubasket tiistaina kello 18.30 Kotkan Steveco Areenalla.

Ottelua voi seurata suorana Elisa Viihteen kanavalta. Virallinen kotikatsomo on jälleen Pub Janoisessa Leipurissa, joten jos Pyynikille ei pääse fanibussilla tai omilla kyydeillä, voi saapua Leipuriin katsomaan ottelua hyvässä seurassa ja nautti virvokkeista sekä kuuluista Hot Wing buffasta.