UUTISET

25.03.2019

KARHUBASKETIN U19 POJAT FINAALITURNAUKSEEN

Karhubasketin U19 pojat voittivat viime lauantaina runkosarjan päätöskierroksen ottelussa Tampereen YMCA:n pistein 74-96 (46-55). Voitolla Karhubasket varmisti paikkansa lopputurnaukseen eli final four tapahtumaan, jonne selvittivät tiensä divarin runkosarjan neljä parasta joukkuetta.

Viime lauantaina Tampereen YMCA aloitti ottelun vahvasti. Tamperelaiset voittivat avauskympin 30-27. Sitten kauhajokiset tiivistivät puolustusta ja voittivat toisen kympin 16-28. Kolmas kymppi meni vieraille 11-20, joten Karhubasket eteni selvään voittoon. Tamperelaiset voittivat levypallot 54-40 ja hakivat peräti 21 hyökkäyslevyriä. Karhubasket kuitenkin riisti 20 kertaa, aiheuttaen kotijoukkueelle 25 menetystä. Vieraat myös heittivät tarkemmin, upottaen kakkoset 57 prosentin ja kolmoset 38 prosentin tarkkuudella.

Voitolla Karhubasket varmisti runkosarjan nelospaikan ja pääsi mukaan lopputurnaukseen. Karhubasket voitti runkosarjassa 12 ottelua ja kärsi kuusi tappiota. Lopputurnaus pelataan runkosarjan voittajan Joensuun Katajan (15/3) kotikentällä lauantaina 6. päivä huhtikuuta. Karhubasketin ja Katajan lisäksi lopputurnauksessa pelaavat PuHu (14/4) sekä Ura Basket (13/5).