UUTISET

26.03.2019

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – KOBRAT

Kauden neljäs paikallisottelu on vuorossa keskiviikkona, kun Karhubasketin (24 voittoa/9 tappiota) vieraaksi saapuu Lapuan Kobrat (12/22). Lähtökohdat otteluun ovat mielenkiintoiset. Karhubasket tarvitsee ehdottomasti voiton, jotta ote runkosarjan kakkospaikasta pysyy tiukkana. Lapualaisilla on katse vielä pudotuspelipaikassa, mutta Kobrat ovat kaksi voittoa matkaa viimeisellä playoffpaikalla olevaan BC Nokiaan.

Karhubasket jatkoi vahvaa pelivirettä viime lauantaina, kun se kasvatti perättäisten voittojen putkensa kuuteen otteluun, hakemalla selvän 71-101 voiton sarjajumbo Ura Basketista. Vuoden 2019 puolella kauhajokiset ovat hävinneet vain kerran. Tappio tuli runkosarjan voittoon etenevät Vilppaan vieraana helmikuussa. Karhubasketin edellinen kotitappio tuli joulukuun alussa, kun Kataja haki voiton karhuluolasta pistein 89-90. Sen jälkeen kotivoittoja on putkessa 10 kappaletta.

Antti Niskanen on ollut sivussa muutaman pelin, eikä hän pelaa keskiviikkona. Muuten Karhubasketin terveystilanne on hyvä. Greg Mangano on noussut taistelemaan Korisliigan pistekuninkuudesta. Karhubasket on sarjan tarkin joukkue kakkosissa ja poimii eniten levypalloja per ottelu. Näihin osa-alueisiin joukkueen on luotettava myös keskiviikkona. Kahdessa edellisessä ottelussa Karhubasket on osunut kolmosissa 50 prosentin ja 40 prosentin tarkkuudessa. Joukkue on heittänyt kotiluolassa kolmosia huonommalla osumatarkkuudella kuin vieraissa. Kotisalissa kolmoset uppoavat vain 31,2 prosentin tarkkuudella, kun vieraissa prosentti on 35.

Karhubasket on kohdannut Kobrat tällä kaudella kolme kertaa. Kauden ensimmäisessä derbyssä lapualaiset olivat parempia kotisalissa numeroin 101-85. Sen jälkeen Karhubasket on napannut kaksi voittoa. Joulukuun puolivälissä kauhajokiset olivat parempia kotiluolassa 83-74 ja helmikuun alussa se haki vierasvoiton Lapualta lukemin 71-81. Otteluissa Kobria vastaan Karhubasket on menettänyt pelivälineen keskimäärin 16 kertaa, joten siinä kauhajokisilla on parannettavaa. Kobrat poimivat 12,4 hyökkäyslevypalloa per ottelu, mikä on koko Korisliigan paras lukema. Tuossa on se tilastofakta, jossa Karhubasketin pitää heittopelin lisäksi onnistua.

– Pidemmän hetken jälkeen pääsemme kotikentälle, kun vastaan asettuu playoffs -paikasta taisteleva Kobrat, Jussi Laakso aloittaa paikallisottelun ennakoinnin. – Tärkeimpiä asioita heitä vastaan pelatessa ovat nopeiden hyökkäysten hidastaminen, 1-1 tilanteiden puolustaminen sekä levypallopelaaminen. – Oma pelaamisemme on ollut erittäin tuloksekasta viime aikoina ja sen päälle aiomme rakentaa myös tässä ottelussa. – Pukeudu oranssiin ja tule huutamaan kotijoukkue voittoon, Laakso toivoo.

Karhubasketin kokoonpano: Cameron Jones, Rene Rougeau, Chris McKnight, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Jussi Myllyniemi, Greg Mangano

 

Kobrat ovat vielä taistelemassa pudotuspelipaikasta. Viimeistä pudotuspelipaikkaa pitää hallussa BC Nokia. Lapualaisten pitää viimeisten kuuden pelin aikana kuroa neljän sarjapisteen eli kahden voiton ero umpeen. Kobrat ja BC Nokia iskevät maaliskuun lopussa yhteen Lapualla, joten voittamalla tuon kamppailun ero kutistuu yhteen peliin.

Huhtikuussa Kobrat vierailevat Joensuussa ja Uudessakaupungissa, mutta päättävät runkosarjan kahteen kotiotteluun Kouvoja sekä Ura Basketia vastaan. BC Nokian loppuohjelma Kobrat pelin lisäksi on Ura ja Pyrintö kotisalissa, sarjakärki Vilpas vieraissa, KTP kotona ja runkosarja päättyy Gullsien vieraana. Ennakkoon ajateltuna Kobrien ohjelma on pikkuisen helpompi.

Kobrat ovat voittaneet viidestä viimeisestä ottelusta vain yhden. Edellisessä ottelussa se kärsi kirvelevän yhden pisteen tappion kotisalissa Seagullseille. Tuossa ottelussa lapualaisilla oli mahdollisuus voittoheittoon vain muutama sekunti ennen päätössummeria, mutta he eivät saaneet palloa sivurajalta sisään omalle pelaajalle. Kobrien kaksi edellistä vierasottelua ovat päättyneet tappioon. KTP oli Kotkassa parempi pistein 94-69 ja Pyrintö Pyynikillä 106-89. Noiden pelien välissä Kobrat nappasivat kovan voiton sarjakärki Vilppaasta kotisalissa. Vilpas joutui kotimatkalle 114-107 jatkoaikatappion jälkeen.

Kobrat ovat pelanneet kaudella 17 vierasottelua ja ottaneet viidesti sarjapisteet mukaan. Kahdesti kotimatkalle on päästy voittoisissa tunnelmissa Helsingistä ja Kaarinasta, kerran Nokialta sekä Uudestakaupungista.

Kobrien avainmiehet ovat yksi Korisliigan pistetilaston kärkinimistä Khalil Small (18,1/5,9/1,9), monipuolinen Larry Anderson (18/6,5/3,5), isokokoinen takamies Jaron Hopkins (16,9/6,1/2,5) ja sentteri Zane Waterman (13,1/7,4/1,3). Kobrien oma kasvatti Jussi Turja (7,3/1,3/1,1) pystyy yksinään johdattamaan joukkueen voittoon. Kapteeni Lauri Toivonen (6,1/3,7/1,6) pystyy Watermanin tavoin heittämään myös kolmosia. Samaan pystyy myös Panu Peltokangas (5,2/4,1). Peltokangas on aina Kauhajoella pelannut hyvin, joten nähtäväksi jää, että jatkaako hän samalla tavalla myös keskiviikkona.

Voitto-otteluissa Kobrat heittävät kakkoset 55 prosentin ja kolmoset 34 prosentin tarkkuudella. Tappioon päättyneissä kamppailussa prosentit jäävät 50 ja alle 30 prosentin. Small (2,7) ja Waterman (2,3) ovat molemmat Korisliigan hyökkäyslevypallotilastossa 10 parhaan joukossa, joten heidän kanssa kauhajokisten puolustuksen pitää olla tarkkana.

– Viimeinen runkosarjan neljästä hienoimmasta pelistä edessä, kun pääsemme pelaamaan paikallisvastustajaa Karhua vastaan, Kobrien valmentaja Ville Turja kertoo. – Kolme aikaisempaa otteluamme ovat olleet tasaisia, ja uskon tämänkin ottelun ratkaisun tapahtuvan vasta viimeisellä jaksolla. – Karhu on pelannut kauden läpi 6-7 pelaajan rotaatiolla, ja ottelun ratkaisu meidän kannalta mielestäni tuleekin olemaan se kumman joukkueen temmolla ottelu tullaan pelaamaan, Ville Turja painottaa.

Kobrien kokoonpano: Small, Anderson, Hopkins, Waterman, Peltokangas, Toivonen, Drockila, J Turja, V Turja.

Karhubasket – Kobrat keskiviikkona kello 18.30 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallilla. Tervetuloa!

Ennakkoon lippuja on kauden ehkäpä viimeiseen paikallisotteluun myyty hyvin, joten liput kannattaa varmistaa ennakkoon osoitteesta www.ennakkolippu.com. Lipunmyynti ja ovet avautuvat liikuntahallilla kello 17.