UUTISET

24.03.2019

KARHUBASKET HAKI SELVÄN VOITON URA BASKETISTA

Karhubasket vieraili lauantaina Turun Kupittaan uudessa palloiluhallissa, jossa Korisliigan sarjataulukon jumbopaikalle juuttunut Ura Basket isännöin kauhajokisia. Kannustamaan oli lähtenyt myös fanibussi, joka siivitti joukkueen 71-101 (35-54) voittoon.

Ottelun ensimmäinen neljännes oli isäntien hallintaa. Vieraat menivät johtoon, mutta sitten Ura otti piikkipaikan Trey Niemen (25/2/3) ja Wiifi Aidoon (11/2) johdolla. Kympin puolivälissä Greg Mangano (17(8/3/3 torjuntaa) ja Cameron Jones (22/5/4 riistoa) johdattivat puolustavan mestari 7-10 johtoon, mutta Uran valmentaja Kristian Palotie kutsui joukkueensa aikalisälle. Sen jälkeen Niemi osui jälleen kolmosessa ja Eero Sahlberg (16/3) naulasi myös kolmosen. Kotijoukkueen hyvävire jatkui ja Aleksi Akpaso (2/1) juoksi lay-upin koriin muovaten tilanteeksi 20-16. Karhubasket menetti pelivälineen ja Sahlberg osui illan toisessa kolmosessa, joten Uran etumatka oli seitsemän pistettä. Jussi Laakso kutsui joukkueensa aikalisälle. Uralla oli paikkoja repiä enemmänkin eroa, mutta Eero Innamaa (3/3) ja Mangano päättivät kympin lukemiin 23-21.

Ottelun ratkaisu nähtiin toisella kympillä. Sen viisi ensimmäistä minuuttia menivät vieraille 5-21. Urasta ainoastaan Niemi onnistui korinteossa, kun vierailta onnistumisia tuli monelle eri pelaajalle. Bojan Sarcevic (5/4/9) jakeli palloa ja upotti myös kolmosen. Chris McKnight (13/6) laittoi palloa koriin ja Mikael Laihonen (4/2) kävi iskemässä näyttävän donkin. Neljänneksen jälkimmäinen puoli ei tuonut muutoksia voimasuhteisiin. Okko Järvi (14/3/6) osui kaukaa ja ajoi vahvasti korille. Rougeau ja Jones jatkoivat vahvoja suorituksia, joten puoliajalla oltiin lukemissa 35-54.

(kuva: Erkki Hautaviita)

Ottelun toinen puolisko ei mitään hienouksia tarjonnut. Viimeisellä neljänneksellä McKnight johdatti eron yli 30 pisteen ja suurimmillaan se taisi olla 37 pistettä. Karhubasket upotti kakkoset 63 prosentin tarkkuudella ja osui kolmosissa 40 prosenttisesti. Vieraat olivat levypalloissa parempia 30-41 ja jakoi 25 syöttöä. Uran 17 menetystä ei heidän urakkaansa helpottanut. Uralta Trey Niemi kokosi 25 pisteen ja Sahlberg 16 pisteen saldot. Ura lähti peliin vain yhdellä jenkillä, sillä Jesse Perry (8/10/5) oli ainoa vahvistus, joka oli lauantaina kokoonpanossa. Loppusummerin soidessa lukemat olivat 71-101.

(kuva: Erkki Hautaviita)

– Peliin lähdettäessä tiesimme, että vastustajalta puuttuu monta pelaajaa, Karhubasketin valmentaja Jussi Laakso kertoi pelin jälkeen. -Se ei ole koskaan hirveän helppo tilanne. – Tiedettiin, että heillä oli hyvin ohut rosteri tänään, ja se näkyi ensimmäisen neljänneksen aikana. – Meidän joukkueessa on aika monta kokenutta ammattilaista, joten sen jälkeen oli helppo ottaa kentän haltuun, eikä paremmasta joukkueesta ollut kysymystä, Laakso jatkoi.

Voitolla Karhubasket on yhä kiinni runkosarjan kakkospaikassa. Kun lauantain kierroksella KTP yllätti Pyrinnön Pyynikillä ja sarjakärki Vilpas otti kotivoiton Katajasta, niin kauhajokisten ote kakkospaikasta vain vahvistui. Pudotuspelien kotietuun tarvitaan sijoitus runkosarjan neljän parhaan joukkoon ja tuo varmistuu yhdellä tai kahdella voitolla viimeisestä seitsemästä ottelusta. Kakkospaikan suhteen pullat ovat myös hyvin uunissa, mutta voittoja vielä tarvitaan. Viimeisten seitsemän ottelun ohjelmaan kuuluvat vierailut Tampereelle, Kotkaan ja peräti kahdesta Joensuuhun, joten kauhajokiset kohtaavat vieraissa joukkueet, jotka myös tavoittelevat pudotuspelien kotietua ja kakkospaikkaa.

Ensi keskiviikkona Karhubasket kohtaa kotiluolassa Lapuan Kobrat. Voitto olisi kauhajokisille todella arvokas, mutta lapualaiset mielivät myös pudotuspeleihin, joten hevillä vieraat eivät voittoa kotijoukkueelle jätä. Kobrat ovat BC Nokiaa pari voittoa perässä, mutta jos Kobrat voittavat viimeisen keskinäisen ottelun maaliskuun lopussa, niin viimeisistä kuudesta kamppailusta Kobrien on voitettava yksi ottelu enemmän, jotta paikka kevään huipennukseen avautuisi.