UUTISET

22.03.2019

EERO INNAMAA JA MIKAEL LAIHONEN JATKAVAT KARHUBASKETISSA

Ensimmäistä kauttaan Karhubasketissa ja Korisliigassa pelaavat Eero Innamaa ja Mikael Laihonen ovat sopineet, että pelaajasopimuksissa kirjattuna olleet optiovuodet otetaan käyttöön. Se tarkoittaa sitä, että molemat pelaajat jatkavat tulevalla kaudella Karhubasketin rivistössä.

Huhtikussa 25 vuotta täyttävä Laihonen on pelannut kuluvalla kaudella 24 ottelussa ja kirjannut tilastoihin rivin 2,8 pistettä ja 1,9 levypalloa. Peliaikaa on tullut hieman vajaat 10 minuuttia per ottelu. Marraskuussa Raision Palloseuran kasvatti teki Vilpasottelussa 10 pistettä, joka on toistaiseksi paras noteeraus.

20 vuotias Innamaa on 29 ottelussa ja tehnyt 1,2 pistettä per ottelu. Turun NMKY:n kasvatin piste-ennätys yhdessä ottelussa on seitsemän pistettä, joka syntyi helmikuussa Kobria vastaan.

– Päätös Eeron ja Mikaelin optiovuoden käyttämisestä ei ollut seuran puolesta vaikea, Karhubasketin puheenjohtaja Vesa Ojala kertoo. – He ovat osoittaneet sopeutuvansa hyvin ammattilaisympäristöön ja suunnitelma heidän kohdallaan on alusta asti ollut ainakin kahdesta vuodesta. – Hyppäys pelikovuudessa 1-A divisioonasta Korisliigaan on ollut tietysti suuri ja lisäksi molemmille on sattunut kauden aikana pieniä loukkaantumisia.

– He ovat vähäisestä peliajasta huolimatta tehneet harjoituksissa esimerkillisesti töitä joukkueen ja oman kehittymisensä eteen. – Me uskomme että heillä on hyvät eväät ensi kaudella samanlaiseen läpimurtoon, mitä pari nuorta miestä ovat täällä jo Jannen aikana tehneet, Ojala jatkaa.

Karhubasket jatkaa otteluitaan Korisliigassa huomenna lauantaina, kun joukkue matkaa Ura basketin vieraaksi. Seuraava kotiottelu on vuorossa ensi keskiviikkona, kun paikallisvastustaja Lapuan Kobrat luikertelevat karhuluolaan. Karhubasket taistelee tiukasti runkosarjan kakkospaikasta, mutta voittoja tarvitaan. Lauantain vastustaja Ura yrittää kammeta itsensä pois jumbopaikalta, koska Korisliigan viimeiseksi sijoittunut joukkue karsii pääsarjapaikasta divarin pudotuspelien kakkosen kanssa. Kobrat yrittävät nousta mukaan pusotuspeleihin, joten jokaisessa runkosarjan pelissä riittää panosta.

Lippukauppa ensi keskiviikon Kobrat otteluun käy vilkkaana. Liput voi varmistaa ennakkoon osoitteessa www.ennakkolippu.com. Lipunmyynti salilla keskiviikkona 27.3 alkaa kello 17 ja peli pyörähtää käyntiin kello 18.30.

Kuvat: Erkki Hautaviita, EH Kuvat