UUTISET

13.05.2024

KARHUBASKETIN KAUSI PÄÄTYI MITALIJUHLIIN

Karhubasket pääsi tuulettamaan mitaleita fanien kanssa pelin jälkeen (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kauhajoen Karhubasketin haastava kausi sai pronssisen kehyksen lauantaina, kun IKH Areenassa pelattu pronssiottelu Kataja Baskettia vastaan päättyi 97-73 (44-42) voittoon. Kauhajokiset ratkaisivat ottelun kolmannella kympillä, joka päättyi isännille 28-15. Kun päätösneljännes meni isännille 25-16, niin lopulliseksi eroksi kirjattiin 24 pistettä.

Katajan lähtökohdat pronssiotteluun eivät olleet helpot. Kokoonpanosta puuttui paras pistemies Richaud Pack (20,9 pistettä per ottelu) oli loukkaantumisen takia sivussa. Lämmittelyn aikana tuli tieto, että Henri Permanto ei pysty pelaamaan. Hannes Pöllä oli myös sivussa loukkaantumisen takia, mutta sentteri Elijah Lufile palasi kokoonpanoon välieräsarjassa tulleen loukkaantumisen jälkeen. Sekä Pöllä että Lufile olivat loukkaantuneet välieräsarjassa BC Nokiaa, mutta siitä huolimatta joensuulaiset venyttivät ottelut viimeiseen seitsemänteen otteluun. Ratkaiseva seitsemäs ottelu päättyi BC Nokian pisteen voittoon (75-74), joten finaalipaikka oli todella lähellä.

Molemmat joukkueet joutuivat odottelemaan pronssiottelua melkein viikon. Ehkäpä pettymys välierätappioista haihtui suurimmilta osin ajan kanssa, joten joukkueet tulivat pronssiotteluun hyvällä energialla. IKH Areenalle oli saapunut 1977 katsojaa ja tunnelma oli hyvä läpi ottelun.

Grant Singeton teki kauden ennätyspisteet viimeisessä ottelussa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Takamies Grant Singleton (22/4/4) oli hyvällä pelipäällä ja teki taukoon mennessä 14 pinnaa. Sentteri Elijah Lufile (13/9/2) kasasi puoliväliin mennessä 12 pisteen ja kuuden levypallon saldon. Kataja pysyi kotijoukkueen kyydissä taukoon asti tarkoilla kakkosilla, jotka upposivat avauspuolikkaalla 71,4 prosentin tarkkuudella, sekä levypallopelaamisella, kun ne olivat puolivälissä 22-21.

Karhubasket heitti tauon jälkeen kolmoset 44 prosentin tarkkuudella (7/16) ja meni menojaan. Topias Palmi (24/3) ja Shawn Hopkins (16/2/2) olivat loistavia läpi ottelun. Junior Madut (11/3/4) teki kaikki 11 pistettään toisella puoliajalla ja myös Eemi Luukkonen (11/5/2) oli matkassa hyvällä pelifiiliksellä. Samme Givens (14/6/6) täytti jälleen tuttuun tyylinsä tilastot positiivisilla merkinnöillä, kun 14 pisteen, kuuden levyrin ja kuusen syötön lisäksi tilastoihin merkittiin kaksi riistoa ja kolme torjuntaa.

Topias Palmi pussissa pronssipelissä 24 pistettä ja upotti viisi kolmosta 55,6 prosentin tarkkuudella (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Lopulta Karhubasket oli ylivoimainen levypalloissa. Ne menivät kotijoukkueelle 51-36 ja 17 hyökkäyspään kakkospallossa isännät tekivät 16 pinnaa. Karhubasket menetti vain kahdeksan kertaa ja merkkautti 23 syöttöä.

Samme Givens löysi vapaan väylän korille Katajan puolustuksen keskeltä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

– Haluan omistaa tämän mitalin koko joukkueen puolesta Karhubasketin kannattajille, Janne Koskimies aloitti juttelun kauden viimeisen pelin jälkeen. Kiitos tästä kaudesta teille. On yksi asia kerätä fanibussia, kun pelataan pudotuspelejä ja ulkona kelit paranee. Mutta kun olimme lähdössä joulukuun alussa kahdeksalla pelaajalla Nokialle ja sarjasijoitus oli taulukon loppupäässä, niin ne ovat niitä hetkiä, kun ei löydy muuta porukkaa suomalaisessa koriksessa, joka tukee omiaan. Teimme IKH Areenassa uuden katsojaennätyksen, mikä kertoo, kuinka kova tuki on ja että Karhubasket on yhdistävä tekijä Kauhajoen kaupungissa. IKH Areena on otettu kohtaamispaikaksi ja tästä on hieno jatkaa eteenpäin teidän kanssa, Koskimies jakoi ansaittuja kiitoksia.

Eero Innamaa (9/5/3) teki pronssipelissä yhdeksän pistettä ja poimi viisi levypalloa, joista neljä hyökkäyskorilla (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Pronssimitalit olivat Karhubasketille ensimmäiset. Alla oli kolme hävittyä pronssiottelua. Samalla keväällä 2018 alkanut mitaliputki sai jatkoa, kun kolmen mestaruuden, kahden hopean jälkeen joukkue sai pronssia.

Pronssimitaleilla kuitattiin myös vaikea ja haastava kausi. Joulukuun alussa kasassa oli neljä voittoa ja seitsemän tappiota, joten sijoitus oli siinä kohtaa kaukana tavoitteista. Valmennus teki vaikeita ratkaisuja ja pelaajia vaihdettiin. Oranssipaidat nousivat taistelemaan ylemmän loppusarjan paikasta viiden ottelun voittoputkella ja paikka kuuden parhaan ylempään loppusarjaan varmistui runkosarjan päätöskierroksella helmikuun alussa kotivoitolla Tampereen Pyrinnöstä.

Ylempi loppusarja päättyi myös pettymykseen, kun lopullinen sijoitus oli viides, joten puolivälieräsarja Salon Vilpasta vastaan aloitettiin vieraskentällä. Siitä huolimatta Vilpas kaatui otteluvoitoin 3-1, joten paikka mitalipeleissä varmistui. Välieräsarja sekä runko- että ylemmän loppusarjan voittanutta Helsinki Seagullsia vastaan alkoi kahdella vierasvoilla, mutta kun kotona ei vierasvoittoja pystytty hyödyntämään, niin Gulls haki kotiedun takaisin. Kotivoitto kuudennessa välierässä venytti ottelusarjan ratkaisevaan seitsemänteen peliin, mutta Gulls oli vakuuttava viimeisessä ottelussa Kisahallissa ja voitti sen 100-91.

Karhubasket houkutteli 22 otteluun IKH Areenalla 1751 katsojaa per ottelu. Tämä oli koko Korisliigan kovin lukema, sillä katsojakeskiarvossa toisena oli Vilpas 1361 lukemalla. Yhteensä kaudella IKH Areenassa oli 38 528 katsojaa. 2000 katsojan raja rikottiin IKH Areenalla neljä kertaa ja suurin lukema oli viidennessä välierässä, kun katsojia oli 2247. Vilppaalla oli tällä kaudella yksittäisessä ottelussa suurin katsojalukema, joka kirjattiin numeroin 2411.

(kuva: Janne Yli-Korhonen)