UUTISET

08.05.2024

KARHUBASKETIN JUNIOREIDEN PÄÄTÖSTILAISUUS

Karhubasketin juniorien päätöstilaisuus pidettiin IKH Areenalla maanantaina 6. toukokuuta. Areenalle oli kerääntynyt noin 250 junioria ja heidän vanhempia tai sukulaisia. Sarjoissa pelaavia junioreita Karhubasketilla oli päättyneellä kaudella 68. Sen lisäksi toimintaa oli tyttöjoukkueella, mammakoriksella, taaperoilla sekä pikkususilla, jotka eivät otteluita pelannut. Kaikkiaan Karhubasketin harjoitustoimintaan osallistui 149 nuorta.

Sarjatoimintaa oli U8, U10, U12, kahdella U14 ja U19 joukkueilla. Ja urheilullinen menetys oli hienoa. U19 pojat saavuttivat valmentajien Kimmo Ylipeltolan ja Henry Umorun kanssa lopputurnauspaikan U19 valtakunnallisessa divarissa. Kotkassa pelatussa lopputurnauksessa Karhubasketin U19 joukkue voitti hopeiset mitalit, mikä on loistava saavutus. U19 SM-sarjassa pelasi 10 joukkuetta, joten kun kauhajokiset sijoittuvat divarissa toiseksi, niin voidaan sanoa, että Kauhajoelta löytyy Suomen 12 paras U19 joukkue.

Nuoremmat pelasivat koripalloliiton Keskisen alueen sarjoissa. U10 joukkue ei hävinnyt aluesarjassa yhtään ottelua ja voittivat Kauhajoella pelatussa lopputurnauksessa kultaa. U12 joukkue saavutti hopeaa ja U14 joukkue pronssia.

Pienimmät eli Taaperot, joka treenasivat vanhempien kanssa Nelly Långin ja Ilona Brofeldtin johdolla. Samat Ladyt valmensivat myös Pikkususia.

Taaperot ja valmentajat yhteiskuvassa

U8 joukkue harjoittelivat Riku-Matti Haudan ja Ville Rinta-Keturin johdolla. Joukkue pelasi U10 sarjassa, koska U8 sarjaa ei keskisellä alueella ollut. Valmentajat palkitsivat joukkueesta: vuoden tsemppari palkinnon sai Nooa Lahola, vuoden puolustaja palkinnon Lucas Huhtanen, vuoden puurtaja palkinnon sai Vili Äijö ja monitaituripalkinnon pokkasi Juho Alahonko. U8 joukkue päätti kauden Järvenpäässä Sima-Basketissa.

Tappioton U10 joukkue harjoitteli ja pelasi Marko Loukon sekä Janne Mäki-Tarkan johdolla. Valmennus palkitsi joukkueesta Joona Salon, mutta mainitsi, että kaikki pelaajat ansaitsevat palkinnon. U10 joukkue voitti tammikuussa Salossa pelatussa And1 turnauksessa hopeaa ja päättää kauden tulevana viikonloppuna Jyväskylässä Lauri Markkanen turnauksessa.

U12 joukkue saavutti keskisellä alueella hopeaa, voittamalla välierässä siihen asti koko kauden ilman tappioita pelanneet Kokkolan joukkueen. Finaalissa Kokkolan toinen joukkue oli parempi kuudella pisteellä. U12 joukkue oli mukana tammikuussa Salossa And1 turnauksessa ja pääsiäisenä Lahdessa pelatussa Easter-turnauksessa. Valmentaja Mikko Katajisto palkitsi joukkueesta MVP-palkinnolla Amiel Katajisto, heittäjänä/pistelinkona Miro Kauniston, vuoden treenaajana Eeli Pihlajan ja kehittyneimpänä Samuli Parkkosen.

U14 pelasi kahdella joukkueella keskisen alueen I- ja II-divaria. I-divarissa joukkue voitti pronssia. Valmentajat Sami Kiukkonen ja Nuutti Normala palkisivat joukkueesta Niilo Käypyahon, Nici Niemenmaan, Daniel Tuunaisen ja Iisakki Yli-Hynnilän.

U19 joukkueesta valmentajat Kimmo Ylipeltola ja Henry Umoru palkitsivat Aleksi Riihimäen.

Karhubasket U19

Tytöistä valmentaja Sami Ikkelä palkitsi Tiia Varsamäen ja Pinja Kukkasmäen.

Karhubasketin juniorijaoston erikoispalkinnot saivat:

Vuoden valmentaja: Marko Loukko U10

Vuoden joukkueenjohtaja: Piia Hautala

Vuoden toimitsija: Misha Umoru

Vuoden maineteko: Kimmo Ylipeltola ja U19 pojat

Vuoden korisperhe: Hautala – Tuunainen

Korisperhe Hautala – Tuunainen oli kaudella tosi aktiivinen. Piia Hautala toimi aktiivisesti U14 poikein joukkueenjohtajana, Marko Tuunainen oli mukana monissa peleissä toimitsijana ja pojat Eetu sekä Daniel Tuunainen pelasivat U14 joukkueessa. Eetu toimii aktiivisesti myös toimitsijana ja tuomarina.

Juniorijaosto huomioi myös nuoria ja aloittaneita tuomareita. Palkinnon saivat: Valtteri Ojala, Eetu Tuunainen, Nuutti Kreko, Juho Koivuniemi, Elias Ylipeltola, Riku-Matti Hauta ja Ville Rinta-Keturi.

Karhubasketin pikkusudet