UUTISET

31.05.2024

ANDRE GUSTAVSON JA KARHUBASKET SOLMIVAT VUODEN SOPIMUKSEN

Karhubasket on solminut vuoden pelaajasopimuksen 25-vuotiaan takamiehen Andre Gustavsonin kanssa. 196 senttinen Gustavson on helsinkiläisen Wartti Basketin kasvatti ja hän pelasi kaudet 2016-2017 sekä 2017-2018 divari A:ta HBA:n joukkueessa. Kaudella 2017-2018 Gustavson teki keskiarvoksi divarissa 11,6 pistettä, kolme levypalloa ja 2,5 syöttöä. Lisäksi hän riisti 1,5 kertaa 30 pelatussa ottelussa.

Kahden HBA:ssa pelatun kauden jälkeen Gustavson siirtyi pelaamaan yliopistokoripalloa NCAA:n puolelle. Kouluna oli Richmond ja siellä Gustavson pelasi viiden kauden aikana yhteensä 140 ottelua. Viimeisellä yliopistokaudella 2022-2023 otteluita kertyi 33 ja peliaikaa tuli runsaat 29 minuuttia ottelua kohden. Keskiarvoksi tuli 4,9 pistettä, 3,1 levyriä ja 1,2 syöttöä. Kakkoset upposivat 60 ja kolmoset 37,3 prosentin tarkkuudella. Richmond Spiders pelaa NCAA:n ykköstasolla, Atlantic 10 konferenssissa. Kaudella 2021-2022 Richmond voitti konferenssinsa ja eteni NCAA:n lopputurnauksessa toiselle kierrokselle.

Viime kausi (2023-2024) jäi kokonaan väliin loukkaantumisen takia. Kokonaisuudessaan visiitti USA:ssa kesti kuusi vuotta ja sinä aikana Gustavson luki itsensä maisteriksi asti. Valmistujaiset ovat elokuun 23. päivä, jolloin hän piipahtaa nopeasti jenkkilässä.

Gustavson on pelannut tasan 100 maaottelua. Niistä kuusi on tullut Susijengin kanssa ja pisteitä on syntynyt 4,3 per maaottelu. Haastajamaajoukkueessa Gustavson on pelannut 13 maaottelua ja niissä pistekeskiarvon on 9,3 per ottelu. Nuorten maaotteluita kertyi U16-U20 ikäluokissa yhteensä 81 ja 14 U20 maaottelussa pistekeskiarvoksi merkattiin 9,2 ottelua kohden.

-Andre tulee kuuden Yhdysvalloissa vietetyn vuoden jälkeen vähän ns. tutkan ulkopuolelta monille Korisliigan seuraajille ja haluaa varmasti näyttää osaamisensa, kun on vihdoin saanut terveysmurheet selätettyä. Saamme joukkueeseen fiksun ja työteliään pelaajan, josta IKH Areenan kotiyleisö tulee varmasti pitämään, päävalmentaja Janne Koskimies kommentoi tuoretta pelaajasopimusta.

– Haluan kiittää Jannea ja koko Kauhajoen Karhubasketin organisaatiota tästä mahtavasta mahdollisuudesta edustaa todella ammattimaista ja voittavaa seuraa, Andre aloittaa. Olen täysin valmis ottamaan ensimmäiset askeleet ammattilaisena näin hienossa ympäristössä ja haluan osoittaa, että pystyn auttamaan joukkuetta saavuttamaan sen asettamat tavoitteet ensi vuonna.

-Viimeiset kuusi vuotta olen viettänyt Richmondin Yliopistossa, Virginian Osavaltiossa, NCAA 1-divisioonan joukkueessa, minkä aikana ehdin suorittamaan Kandin sekä Maisterin MBA-opinnot koripallon ohella. Kuudesta vuodesta viisi ensimmäistä vuotta pelasin Richmond Spidersin paidassa, voittaen konferenssimestaruuden vuonna 2022. Se mahdollisti meille mahdollisuuden pelata NCAA-lopputurnauksessa, jossa pystyin auttamaan joukkuetta etenemään 32 parhaan joukkoon koko Yhdysvalloissa. Pandemian takia minulla oli mahdollisuus pelata vielä yksi vuosi ja aloittaa maisteritutkintoni samalla. Keväällä 2023 pelilupani umpeutuessa jäin yliopistoon vielä vuodeksi suorittamaan maisteritutkintoni loppuun.

-Kaudella 2023-2024 olin joukkueen kanssa koko vuoden, mukana treenaamassa ja samalla valmistamassa joukkuetta apuvalmentajan roolissa. Tämä mahdollisti sen, että näin läheltä amerikkalaista huippuvalmennusta ja opin koripallon strategisista puolista enemmän, sekä pystyin pysyä pelikunnossa ja valmistautua seuraavaan kauteen. Olen täysin omistautunut ammattikoripalloon ja innolla valmis ottamaan haasteen vastaan, Andre kertoo omasta taustastaan.